Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 4825 visningar

Adidas Adizero Adios - Rätt storlek

Johnny Forslund
1971 • Docksta
#1
23 augusti 2009 - 19:29
Gilla 
Hej!
Jag köpte precis ett par Adidas Adizero Boston storlek US12 och dom var helt fantastiska. Jag känner nu att jag vill ha ett par Adidas Adizero Adios... Är det någon som vet hur dom är i storleken i jämförelse med "Boston" eller om ni har annan erfarenhet från skon...
Gurra Limebranch
1983 • Oskarström
#2
23 augusti 2009 - 19:39 Redigerad 23 augusti 2009 - 19:42
Gilla 
Jag för min del tycker att Adios är true-to-size jämfört med andra skor, men däremot har den vad som brukar kallas för ´snug fit´, dvs att den är ganska tight runt foten. För mig som har lite mer ank-lika fötter hade det kanske varit bra med en halvstorlek större än vanligt på just Adios, men jag tycks ha töjt ut dem ordentligt nu efter sisådär 30 mil så det verkar klara sig. Skulle jag köpa en till så går jag nog upp en halva ändå, just med tanke på att den är ganska tight OCH att jag nog rankar skon som en marathonsko. Efter 3 mil i varmt väder tror jag inte den skulle vara så skön på min fot.

För övrigt är det en ´bra´ sko, men inget exceptionellt tycker jag. För mig som är relativt lätt (170cm, 58kg) passar den bra som en sko för långpass och säkert som tävlingssko på marathon. Den är ganska hård i framfoten och dämpas av adiprene+. Har man sprungit i Adizero CS och gillat den så gillar man också Adios. Den har inget av den svampiga och mjuka framfotskänslan som man till exempel hittar i Asics Speedstar II.
Just på långpassen tycker jag den passar bra eftersom den tycks vara konsekvent med hur den känns även över längre distanser. Jag tycker generellt att en mjukare sko blir lite obehaglig efter runt 90 minuters löpning, men det är högst individuellt kan jag tänka mig.

Slutsatsen är alltså att om man gillar en ganska tight, lätt sko, med ganska styv dämpning i framfot, tight hälbox, lätt och ´ledig´ tåbox men med ganska begränat utrymme för fetfotade, så är Adios skitbra. Det är inget fartmonster, men väl en kanonbra marathonsko.
Springer jag marathon någon gång framöver så väljer jag Adios.
Johnny Forslund
1971 • Docksta
#3
23 augusti 2009 - 20:07
Gilla 
Tack för en superbra beskrivning! Jag tittade på Adiosen när jag köpte "Boston", men dom hade inga storlekar kvar... Nu ska jag köpa mig ett par och ge järnet...
1974 • Stockholm
#4
23 augusti 2009 - 20:27
Gilla 
Själv tycker jag att det behövs minst en halvstorlek större storlek i Adios:en än i mina övriga skor som iofs mestadels består av andra märken än Adidas.

Jag har normalt 11-11.5 US men i mina Adios har jag storlek 12 och det är absolut inte större på foten än mina andra skor snarare mindre...

I övrigt tycker jag att det är en grym sko även för mig som är betydligt tyngre än Gurra ( jag väger ca 78 kg) som jag även sprang Sthlm Maran i utan problem. Kan varmt rekommendera den.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.