Löpning Övrigt 84 inlägg 6187 visningar

SLUTA KÖP OCH SÄLJ!

1956 • PARTILLE
#1
6 september 2009 - 10:55
Gilla
Nu börjar jag faktiskt bli riktigt rejält trött på att jogg.se håller på att förvandlas till ut utskott av blocket.se eller e-bay.
Så här står det i reglerna för forumet på jogg.se: "Du får inte lägga ut annonser för att köpa eller sälja saker (startplatser, klockor, skor etc.)"
Nu översvallas våra forum med diverse annonser om startplatser eller prylar som köpes eller säljes. Inte nog med det. Man kan inte hålla sig i en och samma tråd utan det skall startas en ny tråd för varje grej. Skärpning!
Följ reglerna! Vad är det som är så svårt med det?
Värst var det med midnattsloppet där diskusioner omkring loppet, träning, förväntningar, goda råd etc, fullkomligt druknadei alla dessa startplats köpes. Var ute i god tid och köp en startplats eller stå över till nästa år. Simples as that! Och håll det i EN tråd - inte flera. Vi andra skall inte behöva lida för detta och behöva leta sig fram genom alla anonnstrådar för att hitta någon som avhandlar det forumet egentligen handlar om.
Ett alternativ, eftersom så många skiter i att följa givna regler är att Niklas få starta ett köp/säljforum där man kan hålla sin lekstuga och alla inlägg av köp- och säljtyp då obönhörligen raderas ut från dom andra forumavdelningarna. Niklas/Krister! Skulle Ni kunna ta lite action med detta?
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Linda P
1984 • Knästorp
#2
6 september 2009 kl 11:02
Gilla
Jag håller med dig och tycker att idén om ett köp/säljforum vore på sin plats. Samtidigt som jogg.se i det forumet borde plocka bort alla annonser om startplater till lopp där man inte får överlåta sin startplats/göra namnändring..
Bengt
1979 • Vallentuna
#3
6 september 2009 kl 12:49
Gilla
Håller med! Antingen tillåts köp och sälj, men i så fall i ett eget forum / egna trådar. Eller så tas alla köp/sälj trådar bort, om det nu står att det är mot reglerna.

Själv tycker jag att det vore bra med en köp/sälj avdelning!
2006 • Alingsås
#4
6 september 2009 kl 13:40
Gilla
Personligen har jag inget emot att det förekommer köp och sälj av startplats, men man borde kunna samla annonserna i samma tråd som rör samma lopp.
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#5
6 september 2009 kl 14:10
Gilla
Det är skrämmande att se hur inkompetenta folk är som startar en ny tråd om tex benhinnor, det finns 1000 trådar redan i forumet som behandlar ämnet!! kan folk inte söka i forumen innan??? Håller även med Stefan i vad han säger.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#6
6 september 2009 kl 14:12
Gilla
Slapppna av lite. Så många inlägg är det inte. Du har av nån anledning börjat reta dig på dem, och visst, då är det lätt att bara se sånt överallt. Antal nya trådar mer köpes/säljes drunknar helt i övriga mängden trådar, och jag tittade nu i den första längre midnatsloppstråden jag kunde hitta, och där var tre inlägg av knappt 60 skrivna av personer som ville sälja sina startbevis.

Jag kan hålla med om att det vore bra med en Köp och sälj"-kategori i forumet.

Men att börja börja ropa efter inläggsborttagande är bara fånigt. Själv vill jag att alla inlägg där folk SÄRSKRIVER och använder de/dem felaktigt ska raderas, för att inte främja spridandet av såna fel, och skulle se en sån inläggspolis som betydligt nyttigare för världen...

Chill!
1975 • Santa Clara (
#7
6 september 2009 kl 14:54
Gilla
Kan hålla med att en köp/sälj avdelning vore snygg (under förutsättningen att man vill/kan anpassa forum reglerna efter det). Folk skriver om det för det finns ett behov av det helt enkelt.
1956 • PARTILLE
#8
6 september 2009 kl 15:19
Gilla
Nja Magnus. Detta köpslående är inte OK. Vill man köpslå med startplatser, klockor, skor och annat finns det andra platser på internet där man kan göra detta fullt ut.
Så länge rådande regler finns på jogg.se skall alla dessa "annonser" bort. Men eftersom folk idag inte klarar av att leva efter givna regler så måste man av någon konstig anledning anpassa sig till dom som inte vill efterleva dessa och då skapa en egen avdelning. Så alternativet jag angav är endast en så kallad nödlösning.
Själv hade jag som moderator här obönhörligt plockat bort alla dylika trådar. Dessutom står det klart och tydligt när man postar ett nytt inlägg "Genom att posta inlägg till forumet godkänner du våra regler för forum och Joggpost."
Av vilken anledning skall denna regel inte efterlevas?
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#9
6 september 2009 kl 17:54
Gilla
@ Stefan;

Bara för att det finns en regel, betyder inte detta att det är DEN som är sanningen, rätt eller vår ledstjärna!! Inte på något sätt.

Med detta menar jag att kan vi anpassa lagar i vårt samhälle för den utveckling som sker och finns, borde samma sak kunna ske här på jogg.se.

Uppenbarligen finns det ett stort behov av att kunna förmedla dessa tjänster, eller hur?!
Att bannlysa detta skulle ju bara bli larvigt.......för med ditt resonemang så skulle det ju, kort och gott, bara finnas en tråd i forumet;

Löpning!! För det är ju trots allt detta som det handlar om.........

Vi har ju en joggshop, i vilken en avdelning skulle kunna inrättas, där medlemmar mot en mindre avgift (som går till jogg.se såklart :-) säg 20-50:- kan sälja eller efterfråga startplatser/pulsklockor/skor m.m

Att folk vänder sig hit till löpvänner och löpkollegor för att sälja eller köpa är ju bara naturligt. Det är fler löpintresserade själar här än både på blocket.se eller e-bay för den delen.

Att låta jogg.se ta bort inlägg, för att på så sätt gynna arrangörer som jobbar MOT oss joggare/motionärer genom att inte tillåta plats/namnbyte skulle ju vara horribelt!!!

Låt för guds skull inte jogg.se bli en lakej för GBG-varvet eller Sthlm marathon utan fortsättningsvis vara alla fria joggare/motionärers kanal där våra åsikter respekteras och lyssnas på!!!
Sven Andersson
1966 • Kista
#10
6 september 2009 kl 18:11 Redigerad 6 september 2009 kl 18:12
Gilla
Bevare oss för anarkism.

Reglerna finns. Finns de ska de åtföljas. Gillar inte jogg:are dem får de övertyga sajtägaren att de ska ändras.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#11
6 september 2009 kl 18:37
Gilla
"Motsatsen till en anarkist är språkligt sett en arkist, det vill säga en anhängare av auktoritet, makt och egendom"

Hipp hipp hurra!! All makt åt Tengil!!!
1965 • Borås
#12
6 september 2009 kl 18:50
Gilla
Håller med Stefan M, är lite trött på alla dessa inlägg som handlar om köp och försäljning av startplatser mm. Jag ser forumet som ett ställe att diskutera löpning och det som har med löpning att göra, inte som en marknadsplats.

Fixa ett forum för just detta så att de som vill köpa och sälja kan annonsera där.

Sen håller jag inte med Magnus N om att det inte är så många annonser. Ser man inför de större loppen som Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon, Midnattsloppen eller Lidingöloppen så är det väldigt många annonser tycker jag.

Slutligen så håller jag med Philip S om att folk borde söka lite mer i forumen i stället för att bara börja en ny tråd. Ibland kan man få svar på sin fråga utan att behöva ställa den. Sen så kan jag också tycka att en del sätta lite konstiga rubriker på sina inlägg så att man inte fattar vad det rör sig om. Rubriken skall ju vara en kort sammanfattning av det man skriver om i sitt inlägg.
Bob Johansson
1968 • Hindås
#13
6 september 2009 kl 19:04
Gilla
Hallå eller.
Jag har ett par uttjänade trasiga löparskor, de luktar illa efter alla långpass och det börjar bli stora hål i dom.
Hoppas någon vill köpa dom så vore jag tacksam.
Orkar inte logga in på ebajs o blocket då jag bor på jogg.se o funbeat...
...För övrigt förstår jag inte varför Gbgvarvet klarar det Lidingöloppet klarar dvs namnbyte och seedning för en hundring.
Och jag är inte så värst pigg att ett år innan bestämma mig för diverse lopp, trist om skador eller sjukdom kommer nära inpå.
Visa lopp ska jag dock bara vara med såsom Gbgvarvet å Lidingöloppet. Där kan jag ta att jag får avstå och ej får pengar tillbaka, men annars tycker jag gott man kan byta startplats för ibland är det svårt att vara förutseende,.
Har dessutom all förståelse att detta inlägg ska vara på en annan tråd, men orkar ej leta rätt utan hakar på dagsfärsk tråd å de gamla får självdö.
Varför jag tycker så är att jag häromdagen kommentera nått inlägg så fick jag svar att frågan var från 2007, då jag knappt kunde springa en mil nonstop.
Och jag vet att hur många regler som än finns kommer människan alltid ta genvägen.
Det gäller på gräsmattor och det gäller på nätet.
Dock ska ALLA få framföra sin åsikt, precis som just nu gör.
Vill de på jogg.se ta bort inlägget får de göra det.
Jag vet inte hur många "gratisprogram" jag laddat hem till datan där man vid installation ska godkänna "villkoren" innan förtsatt installation får ske.
Och jag orkar ej bry mig att läsa, mest för det tar tid å min Engelska e la inte den bästa när det blir finstilt.
Samma med regler på jogg.se.
Jag läser inte allt, men jag har ej heller 100 par skor jag ska kränga, ska bara sälja ett par skitiga dojjor privat, och profit lär det inte bli på de skorna.
Mvh Bob Johansson. Ta hand om varandra och ut å spring.
1956 • PARTILLE
#14
6 september 2009 kl 19:05
Gilla
Niklas Månspers:
För mig är det inget att diskutera. Har vi en regel som säger att köpa/sälja här inte är tillåtet så är det så. Att jogg.se har en egen shop är ju för att de är de själva som driver sajten. Men märk väl att där kan man handla löparpylar och klubbkläder. Man ägnar sig inte åt börsverksamhet med startplatser till olika lopp.
Så länge denna regel finns på jogg.se är det inte tillåtet och med andra ord är jogg.se i sin fulla rätt att plocka bort sådana inlägg. Hur enkelt som helst.
Däremot kan man prata med Niklas och Krister och be dom ta bort detta förbud och skapa en egen hörna för denna typ av inlägg. Det är helt upp till dom om dom vill göra detta eller låta starplatsbörsen fortsätta att flöda. Dom bestämmer här. Jag bannlyser ingen här och med mitt resonemang så skulle det finns flera trådar här och då handlar dom om det som forumet syftar till. Att utbyta erfarenheter och upplvelser av träning och tävling och inte bläddra förbi ilägg efter inlägg som handlar om köpa eller sälja startplatser.
Det är inte jogg.se ansvar att se till att arrangörerna skall tillåta namnbyten etc. Det är löparnas ansvar. Så tillvida att vill man vara med i en tävling så får man vara ute i god tid så att man får en startplats annars är det bara att lära sig av misstaget och vara mer på hugget nästa år.Men det är även löparnas ansvar också att skapa en opinon mot detta. Och det kan man göra i så fall med debatter på våra löparforum - inte bara jogg. För arrangörerna är på dessa och läser. Det vet jag.
Återigen.Jag håller fullständigt med att det är urbota korkat av de stora löpardrakarna att inte tillåta detta och det har inget annat än med girighet att göra. Och jag tror inte att jogg.se gynnas av detta handlande av de stora arrangörerna på sikt efter som de kanske kan bli bannlysta i vissa sammanhang när det gäller att fixa rabatter eller dylikt vid evenemang. För de vill ju inte ha någon som underblåser deras regler och gör att de tjänar mindre pengar. ;-)
PS: Idén Du för fram med att betala för denna typ av annonser är faktiskt inte så dum :-) Så visst finns det lösningar.....
Detta har inget med anarki att göra, enbart sunt förnuft och respekt för dom regler vi har iklätt oss att följa här.
1980 • Stockholm
#15
6 september 2009 kl 21:11
Gilla
HA HA HA! Härligt inlägg Bob J.

Håller helt med om dina synpunkter!

Magnus Nilsson: DOM med sämre sven ska är inte säm re männ i skor för det!!

1956 • PARTILLE
#16
6 september 2009 kl 21:16
Gilla
Bäste Bob, det är så bra med denna sajt, att dom regler som finns är inte så väldans många och dom står inte i finstilt heller.... ;-)
Fem stycken närmare bestämt, det tycker jag är överskådligt - knappt en halv skärmsida och defenitivt klart mindre text än mitt förra inlägg. Ja, ja, jag vet att jag är tjôtig... :-) Men här kommer dom för de som inte är uthållighetsträande nog att klicka på länken bredvid , denna ruta där man skriver inlägg: :-)
"Regler för forum och Joggpost på jogg.se

Svensk lag och vanlig netikett gäller när du skickar joggpost eller skriver i forumet på jogg.se.

* Du får inte skriva något som kan upplevas som kränkande mot en enskild person eller mot en grupp av människor.
* Du får enligt Personuppgiftslagen inte lämna ut namn och andra uppgifter om personer som ej givit sitt samtycke.
* Du får inte använda siten till att sprida reklam utan administratörernas godkännande.
* Du får inte lägga ut annonser för att köpa eller sälja saker (startplatser, klockor, skor etc.)
* Länkningar till sajter som innehåller olagligt eller olämpligt innehåll eller copyrightskyddat material är förbjudet.

Eventuella överträdelser rapporteras till niklas@jogg.se

Jogg.se förebehåler sig rätten att stänga trådar i forumet och stänga av användare utan förvarning vid brott mot någon av dessa regler. "
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#17
6 september 2009 kl 21:18
Gilla
Tjo ho! Köpa/sälja startplatser, gamla/nya skor, pulsklockor etc. är för mig helt naturligt då det ju är 100% löprelaterat. Inget som ens skulle falla mig in att störa det minsta! Tanken fanns ej ALLS innan denna tråd startades.
Enkelt, smidigt, snabbt, lätt som en plätt, utan baktankar...you name it.
Men jag förstår tanken Stefan! Hade ingen aaaaaaaning om att det fanns en regel som säger att man ej får köpa/sälja på detta forum...sorry!
1956 • PARTILLE
#18
6 september 2009 kl 21:19
Gilla
Och bredvid rutan där vi skriver inlägge finns följande lilla enkla mening:
"Genom att posta inlägg till forumet godkänner du våra regler för forum och Joggpost."
Alla som lagt ut annonser på jogg.se har ju faktiskt gått med på att det är regelvidrigt. Häpp! :-)
1956 • PARTILLE
#19
6 september 2009 kl 21:23
Gilla
Du behöver inte säga sorry. Charlotta :-) Vill bara ha en bra och konstruktiv diskussion om detta. Visst är jag less påd essa annonser och det finns alternativ till lösningar.... ;-)
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#20
6 september 2009 kl 21:50
Gilla
Jag förstår dig precis Stefan! Inga ursäkter eller krusiduller. Rätt skall ju vara rätt. Häpp häpp!
< < < 1 2 3 4 5 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.