Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 1094 visningar

Skavsår av ASICS Gel Foundation

1971 • Västerås
#1
28 september 2009 - 09:40
Gilla
Jag springer sedan ett par år med ASICS Gel Foundation skor och är inne på mitt tredje par (2009 års modell). För ett par veckor sedan fick jag lite skavsår under hålfoten. Trodde det berodde på dåliga strumpor men under Lidingöloppet i helgen så blev problemen akuta med skavsår under båda fötterna i form av stora blåsor i hålfoten. Problemen började redan efter 7-8km och det var på precis samma ställe på båda fötterna.
Har sprungit ca 400 km i skorna utan några problem tidigare. Någon annan som har fått problem med sina skor? Hade liknande problem med ett par andra ASICS skor i början av 2000, den skon hade ett plastbrygga under hålfoten (ASICS har det fortfarande på vissa modeller). Kan också nämna att jag inte alls haft några problem med mina tidigare Foundations skor(2006 resp 2008 års modell)
Jan-Erik Saarinen
1970 • Norsborg
#2
28 september 2009 kl 10:05 Redigerad 28 september 2009 kl 10:06
Gilla
*räcker upp handen*

Hade problem med ryggen innan jag fick utprovade skor. (100 kilo plus) Med Asics Foundation slapp jag det problemet, men när jag sprang längre än 6-7 km fick jag blåsor mitt under foten. När jag tittade i skon såg jag ett knippe sömmar just under hålfoten på skon, som jag tror nötte mot huden. 3 cm med coachtejp placerad på rätt ställe på foten hjälpte till med det. Och jag hade hellre skavsårs-blåsor än ont i ryggslutet.

Ska börja med ett nytt par Foundation 8:or nu. Få se om de ändrat på konstruktionen fast de inte bytt generationssiffran.

/Jan-Erik
David Cornels
1983 • Örebro
#3
28 september 2009 kl 12:46
Gilla
Jag hade mycket problem med blåsor i hålfoten, oberoende av skomodell. Springer nu med Ascics Kayano Gel och lösningen för mig blev att jag först tejpade ett kors precis där jag brukade få blåsor, efter ett tag räckte det med bara en bit tejp över problemområdet och slutligen kunde jag springa helt utan tejp. Så bara för att visa skillnaden så sprang jag Göteborgsvarvet förra året med plåster och vaselin på båda hålfötterna, i år sprang jag enbart med strumpor och skor, helt problemfritt. Så det går att vänja fötterna. Dock kan blåsorna komma tillbaka om jag haft ett längre uppehåll, men då kör jag bara samma "behandlig" och då brukar det ge med sig.

Mvh David
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.