Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 1309 visningar

Konstig hals

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#1
7 mars 2010 - 18:14
Gilla
Har bara en liten fundering. Jag vet att det brukar sägas att man kan träna med förkylning så länge man inte har ont i halsen och inte har feber. Nu är saken den att jag har en del ont i halsen, men jag är inte förkyld. Jag är inte överdrivet trött, ingen snuva eller nånting, bara halsen. Ingen feber, ingen förhöjd vilopuls tror jag.
Hur ställer man sig till träning i det läget?
1981 • Göteborg
#2
7 mars 2010 kl 18:20
Gilla
Har du tränat, när du haft detta symtom. Om så hur tar kroppen upp träningen, återhämtningen, har du blivit sämre av träningen ( sjukare ) ?

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#3
7 mars 2010 kl 18:25
Gilla
Har inte testat å träna än, detta kom först idag. Det är därför jag funderar på hur jag ska lägga upp det. Hade tänkt köra en core-dvd idag, men jag vet inte hur jag ska göra.. Å imon är det karateträning planerad, å därefter löpning..
1981 • Göteborg
#4
7 mars 2010 kl 18:32
Gilla
Jag att "rälig" hosta förra året, jag var inte trött inte förkyld osv. Tränade hårt men jag blev inte sämre, hämtade upp träningen bra.
Var hos läkaren, då fick jag reda på att det var allergi.
Det jag vill ha sagt..

Om man känner att något inte stämmer i kroppen, tränar och hämtar upp träningen bra så behöver det inte vara ngn fara.

Men om kroppen känns "kass" när man tränar, avbryt direkt.

Utifrån det du beskriver, så skulle jag stå över att träna. Du behöver inte nödvändigtvis bli förkyld för du har ont i halsen

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#5
7 mars 2010 kl 18:43
Gilla
Men nu skriver du både att du anser man kan köra på om man tar till sig träningen, men att jag i mitt fall bör låta bli?
Sen är det ju hemskt svårt å låta bli när man har energi i kroppen :)
1983 • Karlskrona
#6
7 mars 2010 kl 19:15
Gilla
Åsa, jag känner igen det där. Har ungefär samma just nu. Man känner av halsen men inget annat. Mitt tips är att prova att träna, dock i något lugnare intensitet än vad du brukar. Känner du något annorlunda under eller efter passet bör du nog hoppa över nästa träning.

Dessutom har jag lärt mig att jag kan ha ont i halsen på olika sätt. Gör det ont när jag sväljer tränar jag definitivt inte men om det bara känns lite rossligt är det ingen fara. Känn efter hur ditt halsont faktiskt känns. Det är viktigt att lära känna sin kropp och sina symptom. Lycka till!
1981 • Göteborg
#7
7 mars 2010 kl 19:25
Gilla
det är ett alt att träna ett lugnt pass och se hur kroppen reagerar, men då kan halsontet excalera.

Men jag skulle tugga råa vitlökar och ta ledigt från träningen :-).
Men som sagt, du känner din kropp bäst. Men var förnuftig och tänk på din hälsa, den träning du ev missar kan du tar igen senare
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.