Skidor Längdåkning allmänt 4 inlägg 3271 visningar

Kan man åka vallningsfritt på Tjejvasan?

Maria Wernersson
1976 • Storvreta
#1
10 mars 2010 - 09:49
Gilla
Hej!
Jag är en glad amatör som åker på vallningsfria skidor. Vet absolut INGET om vallning och tycker det verkar väldigt svårt att sätta sig in i...
Har nu börjat få funderingar på om jag skulle våga anmäla mig till Tjejvasan nästa år och undrar då om det är dömt att misslyckas med vallningsfria eller om man kan klara sig ok på det? Hur stor skillnad är det egentligen? Det enda jag märkt i år är att det är typ kört att åka när det är milt och snöar, då fastnade massa snö under skidorna hela tiden och det var urtungt! Annars tycker jag det funkat bra denna kalla vinter med vallningsfria.

Era synpunkter?
1960 • Uppsala
#2
10 mars 2010 kl 19:41 Redigerad 10 mars 2010 kl 19:44
Gilla
Åkte kortvasan 09 med min dotter som hade vallningsfria. Det fungerade bra men var troligen mer krävande för henne.

Du skall absolut åka något av loppen, för de är så roliga. Se om du kan låna ett par vallningsskidor under träningen och känn på skillnaden.

Så har du bra träningsmöjligheter i Storvreta (och även Vattholma)

Lycka till.

Chris
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#3
15 mars 2010 kl 21:29
Gilla
Hej, så klart du kan åka på vallningsfritt! Det tråkiga är bara att du har sämre glid än de flesta andra, så du kommer att bli omåkt i alla nedförsbackar. Men om du mest är ute efter att ha kul, och inte bryr dig så mycket om tiden, så tycker jag absolut att du kan åka på dina vallningsfria.

Du kan ju njuta i spåret av att du har sparat några tusen på skidorna och säkert en tusenlapp på vallautrustning...
1962 • Skinnskatteberg
#4
23 april 2010 kl 07:10
Gilla
Hejsan!
Tycker absolut att du ska prova vallningsbara skidor. Köp skidorna på en välsorterad affär med kunnig personal. Vallningen är inte svårt att lära sig, det finns mycket enkla typer av valla. För fästet så finns det universalvallor som tape eller spray som fungerar i de flesta fören.
Du kommer att få så mycket roligare med riktiga skidor!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.