Vätter Trail Tour

 1. Vätter Trail Tour 2017 består av tre deltävlingar. Den första kommer att gå av stapeln lördagen 26/8 vid Brunstorps Trädgårdscafé kl 15.00. Tanken är att erbjuda ett sommarlopp, ett höstlopp och ett vinterlopp. Därför kommer nästa deltävling vara i oktober (preliminärt 14/10) och den sista blir vid årsskiftet (preliminärt 6/1 2018).

  Då det är en serie tävlingar använder vi av oss ett kanske lite annorlunda upplägg. I många lopp är din tid det som det fokuseras på. I Vätter Trail Tour är det viktiga din placering. Deltagarantalet kommer att vara max 100 stycken per deltävling när vi kör första året. Deltagarna kommer att få poäng efter placering. Ettan får 100 poäng, tvåan 99 och så fortsätter det till sista deltagaren. Det gäller att samla så många poäng som möjligt under tävlingarna. Givetvis går det att få reda på din sluttid om du vill då vi självklart dokumenterar alla deltagares sluttid men resultatlistan kommer att bygga på placering i loppen. Vi kommer att kora totalsegrare i tre klasser: Dam, Herr och Lag. Detta innebär att du kan tävla både individuellt och i lag samtidigt. Varje lag måste bestå av minst fyra personer. I anmälan kan du fylla i vilket lag du tävlar i. Vill du springa i lag men saknar deltagare för att fylla ett helt lag? Fyll i det i anmälan så kontaktar vi dig och ser om det är någon annan som kan haka på i ditt lag. Vill ni vara fler än fyra personer i laget är det ok, det kommer vara snittpoängen per deltagare som gäller i slutändan.

  Banorna och armband
  Varje deltävling kommer bestå av en bana på 4-5 km som man springer fram och tillbaka på för en total distans på 8-10 km. När man klarat första varvet får man ett armband som visar att du klarat första varvet. Sen springer man tillbaka och möter då andra löpare. Detta unika upplägg hoppas vi ger en skön stämning där löpare kan passa på att heja på varandra utmed stigarna. Vi på Vätter Trail gillar backar och roliga stigar så jämfört med ett vanligt asfaltslopp får du räkna med att det är mycket mer kuperat och trixigare att ta sig fram. Är det första gången du provar att springa ett traillopp så är det bra om du är förberedd på att det inte kommer gå lika snabbt som du är van vid.

  Vätska/Energi
  Varje bana kommer att ha en eller två vätskestationer där det även erbjuds extra energi.

  Bonuspoäng
  Det går att få extra poäng i de olika deltävlingarna. I varje deltävling kommer vi att ha en BackBonus som ger extra poäng. De fem första till en speciell punkt på varje bana får ett extra armband som symboliserar BackBonusen som ger fem poäng och de kan visa sig vara avgörande i totaltävlingen. Den som är först tillbaka till platsen på andra varvet får dessutom ett extra armband som även det ger fem extrapoäng. Sen kan det finnas andra sätt att få bonuspoäng på de olika deltävlingarna vilket kommer att presenteras i varje tävlings-PM.

  Barnlopp
  Vid varje deltävling kommer vi även att anordna ett barnlopp som går en timma innan vuxenloppet. Det första barnloppet går alltså lördagen 26/8 vid Brunstorps Trädgårdscafé kl 14.00. Mer information om barnloppet kommer att presenteras efter 14/8 så håll utkik här!

  Medalj
  Vid målgång får du en snygg och unik medalj som visat att du klarat av en deltävling i Vätter Trail Tour! Samlar du tre medaljer?

  Trailfest!
  Vi på Vätter Trail vill att Vätter Trail Touren ska vara en härlig tävlingsserie med fokus på glädje, gemenskap och underbar traillöpning. Därför hoppas vi att du inte bara ser detta som en tävling utan som en chans att umgås, träffa nya människor och vår förhoppning är att många ska stanna kvar och hänga efter tävlingarna för gött tjöt och kanske något smaskigt att äta också.

  Publik
  På varje lopp kommer det finnas vissa platser som passar extra bra för släkt och vänner att stå och heja på löparna. Kolla på kartan för varje lopp så hittar du platserna. Vår förhoppning är att vi även ska kunna guida publik till platserna. Ta gärna med något som låter att heja med för att höja stämningen lite extra!

  Vill du anmäla dig till loppet eller veta mer så läs mer på: http://www.vattertrail.se/vatter-trail-tour/

 2. Löpning
 3. 8 km
 4. 26 augusti 2017
 5. Vätter Trail
 6. www.vattertrail.se/vatter-trai...
 7. 100% terräng
 8. Jönköping, Jönköping, Jönköping, Sverige
 9. Johan Brodén, Jönköping
 10. Totalt har 1 medlemmar registrerat resultat för Vätter Trail Tour.

Forum

Relaterade trådar Inlägg
12 aug Vätter Trail Tour - Nytt traillopp ... 1 st
(visar 1 tråd)