Officiell arrangörssida
 1. FAKTA OM SICKLADUBBELN
  Anmäl dig till Sickladubbeln och du får springa både Gruvloppet och 10 km loppet till en reducerad anmälningsavgift. De båda loppen genomför du separat, med en paus emellan och med separat tidtagning.

  Du börjar med att springa Gruvloppet, som är totalt 2,5 km varav 1.7 km går nere under jord i Epirocs gruva i Sickla. Sickla gruvlopp är ett terränglopp. I gruvan är underlaget en blandning av asfalt och grus och kan på sina ställen vara ojämnt och lerigt. Musik, ljus och ljudupplevelser längs banan förgyller löparupplevelsen. Du kommer att springa i någon av de två första startgrupperna.

  När du kommit i mål i Gruvloppet har du gott om tid att byta nummerlapp och gå till 10-km loppet som startar kl 13.00. Här är det gemensam start för alla deltagare kl 13.00. (Observera att 5 minuter efter startskottet stänger vi möjligheten att starta i loppet.)

  10-km loppet är ett vackert och lättsprunget lopp! Sicklaloppets 10 km bana tar dig till natursköna och vackra platser längs sjöstränderna i Sickla och Hammarby Sjöstad. Banan går under stora delar längs Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby sjö. Underlaget är 60% asfalt, 30% grus och 10% träbrygga. Banan är exakt 10,0 km och kontrollmätt av banmätare från Svenska Friidrottsförbundet.

  OBS - För Sickladubbeln gäller en undre åldersgräns på 13 år, född 2006 eller tidigare. Då Gruvloppet går i en gruva är det på grund av säkerhetsskäl obligatoriskt att springa med hjälm. I startavgiften ingår en lånehjälm som är obligatorisk att springa med.

  Genom ditt deltagande stödjer du också välgörenhetsprojekt ”Vatten åt Alla” dit 50 kr av din startavgift går.

  Det finns bara 240 platser till Sickladubbeln. Sickladubbeln har två klasser – män och kvinnor. Det går att anmäla lag.

  Alla som fullföljer Sickladubbeln får medalj.

  Anmälan är bindande och personlig och kan inte överlåtas till någon annan. Anmälningsavgift betalas inte tillbaka vid eventuella förhinder. Om du vill teckna en extern försäkring där bland annat avbeställningsskydd ingår så rekommenderar vi Folksams försäkring Startklar.

  Sicklaloppet arrangeras av Järla Orientering som medlem av Svenska Friidrottsförbundet.

  www.sicklaloppet.se - info@sicklaloppet.se

 2. Löpning
 3. Järla IF Orientering
 4. 100% ospecificerat
 5. Sickla, Stockholm, Stockholm, Sverige