Norrbyskär Trail

 1. TTGU arrangerar kustlandets mest unika terränglopp. Välkomna till en unik tävling i unik miljö. 2019 deltog 400 löpare i tävlingen och över 1 000 personer besökte löpfesten på Norrbyskär. Ta färjan över till äventyret och ta med hela familjen.

  Var är start och mål?
  Start- och målområde är på KFUM Umeås lägergård på östra sidan ön, ca 1,5 km promenad från kajen där färjan lägger till.

  Vilken typ av terräng är det?
  Båda banorna, 9 och 15 km sträcker sig över alla delar av huvudön. De innehåller alla typer av terräng; grusväg, stigar, sand, sågspån, ängsmark, myrmark, skog, klippor, sten. Vi nyttjar öns unika natur och möjligheter. Detta är ett terränglopp, inget renodlat traillopp.

  Blir man blöt?
  Vi hoppas för det första att du blir svettig. Det finns två passager på banan som går över vatten, den ena är i praktiken möjlig att vada (och vi har de senaste två åren haft spång över men vi lovar inget inför 2020), den andra innebär en kort simning/vadning på ca 20 meter över grunt havsvatten. Se på våra bilder för att få en uppfattning om hur det ser ut.

  Är detta en elittävling?
  Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för hela familjen men självklart finns de som vill vinna. Vid båda upplagorna, 2018 och 2019 hade vi en riktig mix i startfältet vad det gäller ålder, kön, ambitionsnivå och sluttid. Det som förenade dem alla var att de var nöjda med loppet!

  Jag har ingen barnvakt och tänkte dessutom ta med farmor, är det en bra idé?
  Lysande idé, vi har lopp även för barn- och unga och hela tillställningen är publikvänlig. Dessutom är det en fin utflykt på historisk och vacker mark. Många av besökarna 2018 och 2019 var hela familjer och rena släktutflykter.

  Tävlingen är ju på en ö, hur kommer man dit?
  Du och alla du känner åker gratis färja och buss finns att boka från Umeå. Vi rekommenderar verkligen bussen. Slipp parkeringskrångel och åk ända fram till landgången på färjan.

  Vilka förkunskaper krävs?
  Frisk och simkunnig.

 2. Löpning
 3. 9,00 km
 4. 13 juni 2020
 5. Tough Training Group Umeå
 6. www.norrbyskartrail.se
 7. 5% grus, 95% terräng
 8. Norrbyskär, Umeå, Västerbotten, Sverige
 9. Tobias Thomson, Umeå
 10. Totalt har 0 medlemmar Norrbyskär Trail under sina planerade tävlingar.

Träningsprogram

Välj träningsprogram anpassat för
Norrbyskär Trail!