Tvåälvsloppet Ultra

 1. TTGU arrangerar skogslandets vackraste löpupplevelse. Välkomna till en tävling på historisk mark i det inre av Västerbotten. Premiäråret 2019 startade över 200 löpare. 2020 lägger vi till en ultrasträcka, löp 90 km längs Isälvsleden och Tvåälvsleden ner till målet i Granö.

  Utnyttja möjligheterna att göra det hela till en hel trailhelg på Granö Beckasin. https://granobeckasin.com/erbjudande/tvaalvsloppet-2019/

  Var är start och mål?
  Starten på 28 km går vid Hotell Forsen i Vindeln, starten för 15 km går där leden korsar och följer grusvägen i Kulbäcksliden. Starten för 90 km går vid Campingen i Åmsele.

  Vilken typ av terräng är det?
  15 och 28 km går till 80% på stigar och mindre spår (elljusspår, skoterled, fyrhjulingsväg), övriga delar är mindre grusvägar. Vid målet i Granö blir det löpning på asfalt i cirka 400 meter. Varierad stig och varierande spår och vägar, spångad över de blötaste delarna och broar över diken och vattendrag. Bitvis är stigen vältrampad och bitvis är det nybruten stig. Underlaget beror mycket på väder och nederbörd. 90 km går längs mestadels torra stigar med inslag av grusväg. Där banan passerar samhällen är det asfalt.

  Vilken support finns på Ultran, 90 km?
  4 bemannade vätske- och matstationer på sträckan Åmsele-Vindeln. 3 bemannade vätske- och matstationer på sträckan Vindeln-Granö.

  Enligt kartan är det en vattenpassage på 90 km, måste man simma?
  Nej, om man inte insisterar. Vi har flera båtar som tar löparna över det korta sundet. De första 10 löparna kommer inte att behöva vänta in några andra löpare utan transport över sker omedelbart. Efter dessa 10 första löpare kommer en viss väntan att ske enligt fastslagna tider. Detta klargörs i tävlings-PM.

  Är detta en elittävling?
  Absolut inte, detta är en utmaning och en upplevelse för alla som vill röra sig i naturen men självklart finns de som vill vinna. Av logistiska skäl så kommer vi att dra en gräns på 90 km-sträckan i Vindeln efter 60 km. Den som inte passerat Hotell Forsen i Vindeln efter 9 timmar (15.00) får skjuts till målet.

  Tävlingen innebär ju löpning åt bara ett håll, hur löser vi det?
  I anmälningsavgiften ingår buss från målet i Granö till startplatserna i Åmsele, Vindeln och Kulbäcksliden. Vi är tacksamma om ni åker med våra bussar.

  Vad händer vid målgången?
  Alla som tävlar samt publik har möjlighet att köpa mat och fika i restaurangen på tävlingsområdet. Under eftermiddagen öppnar baren och på kvällen blir det bankettmiddag.

  Vilka förkunskaper krävs?
  Frisk och redo för den sträcka man tar sig an.

 2. Löpning
 3. 90 km
 4. 3 oktober 2020
 5. Tough Training Group Umeå
 6. tvaalvsloppet.se
 7. 1% asfalt, 10% grus, 89% terräng
 8. Vindeln, Vindeln, Västerbotten, Sverige
 9. Tobias Thomson, Umeå