Officiell arrangörssida

Växjö Marathon 2020

 1. Inbjudan - Växjö Marathon
  Lördag 17 oktober 2020
  Start 11.00

  Maratonbanan i Växjö är sannolikt Sveriges snabbaste. Banan går runt Växjösjön och springs i åtta varv, vilket ger tillgång till vätskestationer ungefär var tredje km, det finns även ett bord för egen medhavd dryck/energi. Banan är kontrollmätt. Tävlingscentralen är vid Simhallen i Växjö.

  Anmälan sker via mittlopp.se och öppnar i april månad. Startavgiften är 500 kr fram till den 10 oktober och efter det går det bra att fram till tävlingsdagen kl 10.15 anmäla sig mot en förhöjd avgift om 650 kr. Även efteranmälan och dess betalningen görs på mittlopp.se. Ingen återbetalning av anmälningsavgift är möjlig.

  Tävlings-PM presenteras senast 10 oktober.

  I år är det 27:e gången Växjö marathon går av stapeln.
  Tävlingen har full klassindelning och motionsklasser. Svenska friidrottsförbundets regler gäller, vilket bland annat betyder att du måste vara medlem i en förening ansluten till friidrottsförbundet för att få delta i tävlingsklass. Är du inte medlem i någon förening enligt ovan är du välkommen i motionsklasserna (herr och dam).
  Vill du och dina kamrater vara med i lagtävlingen måste ni uppge ert lagnamn på exakt samma sätt i era individuella anmälningar. De tre bästa resultaten i respektive lag räknas samman för lagets resultat i tävlingen.

  Parkering sker enklast vid skolan Thorén framtid eller vid de stora parkeringarna längre åt sydost längs Alegatan/Kvarnvägen. Därifrån har du en kort promenad från simhallen.

 2. Löpning
 3. Växjö Löparklubb
 4. 100% ospecificerat
 5. Växjö, Växjö, Kronoberg, Sverige