EB-loppet

 1. Välkommen till 2020 års EB-lopp. På grund av Corona kommer årets lopp se annorlunda ut än tidigare år. Vi har valt att inte jaga sponsorer eftersom det känns som en orimlighet i dessa ekonomiskt hårda tider. Rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten gör att vi dessutom har varit tvungna att tänka om gällande hur många vi får samla till vårt event.

  Det hade varit enkelt att ställa in i väntan på bättre tider men att ge upp är inget alternativ för alla oss som vill besegra denna hemska sjukdom.

  Detta är ett välgörenhetslopp där startavgiften oavkortat går till forskning kring hudsjukdomen Epidermolysis Bullosa (EB), som många gånger beskrivs som “den värsta sjukdom du aldrig har hört talas om”. Du väljer själv vilken av banorna du vill springa eller gå. Den korta banan är ca 3,1km och den mellanlånga ca 10,6 km och den längsta banan är 15,5 km.
  Det finns ingen tidtagning eller några priser.
  http://ebloppet.se/

  Vi som ligger bakom loppet är Darko Tilldal och Daniel Pintaric (pappa & farbror) till Natalie som lever med diagnosen Recessiv Dystrofisk EB. Loppet arrangeras tillsammans med den Svenska EB-föreningen, vill du vet mer om EB så gå gärna in och läs på EB-föreningens hemsida, www.ebforeningen.se.

  Starten är vid Kåsjöns badplats

 2. Löpning
 3. 15,5 km
 4. 5 september 2020
 5. Darko Tilldal&Svenska EB-föreningen
 6. ebloppet.se
 7. 3% asfalt, 37% grus, 60% terräng
 8. Öjersjö, Partille, Västra Götaland, Sverige
 9. Stefan van den Berg, Göteborg