Utö Backyard 2024

 1. UTÖ BACKYARD.

  Välkommen till vackra Utö för ett unikt traillopp i skärgårdsmiljö. Loppet arrangeras av Utö Värdshus och Myr Communication och är en variant på en sk backyard.

  Banan är 3,3 km lång och lagd av traillöpare på Utö längs den norra delen av ön. Den kommer vara utmanande och kuperad men fullt möjlig att springa oavsett ålder eller tidigare löparerfarenhet. Åtminstone ett varv....

  Det fulla loppet omfattar sammanlagt 15 varv. Som löpare ska du genomföra banan på maximalt 30 min. Efter 30 min startar nästa varv på banan. Om du är färdig på 20 minuter har du därmed 10 min vila i varvningsstationen innan nästa start. Det spelar ingen roll vilken tid eller placering du har på dessa varv så länge du kommer inom maxtiden 30 min. Om du inte hinner tillbaka inom 30 min är du ”ute ur leken”!

  Löptävlingen kommer sannolikt skörda sina offer (Det är lätt till det inte är det). Din placering fram till finalen (varv 15) spelar ingen roll, så länge du klarar 30 min-gränsen. Det är nu det avgörs, Grand Final. Snabbast vinner på varv 15 (7 1/2h). The Winner takes it all. 50K totalt.

  Ungdomar upp till 18 år har alltid 50 % rabatt på anmälan med koden ”utöungdom2024”. Vi har ingen åldersgräns på loppet men rekommenderar att barn under 15 år tävlar med målsman.

  Det här är ett koncept för alla att testa på. Tjusningen är att det är en relativt kort distans att ta sig runt på inom tidsgränsen 30 min, så alla kan verkligen testa sina gränser under tävlingen. Hur många varv kan du tänkas hinna och orka med? Kom och kör ett eller 15 varv, precis alla kan starta och deltaga i Utö Backyard!

 2. Löpning
 3. 3,2 km
 4. 27 april 2024
 5. Utö Värdshus/ MYR Communication
 6. raceid.com/sv/races/11475/info...
 7. 100% terräng
 8. Utö, Haninge, Stockholm, Sverige
 9. Dennis Blomberg,
 10. Totalt har 0 medlemmar Utö Backyard 2024 under sina planerade tävlingar.

Träningsprogram

Nu har vi träningsprogram med smarta funktioner i Jogg-appen.
Du väljer själv din nivå och vilket datum du vill träna mot.
Vi bockar sedan av dina genomförda pass mot dagboken.

Välj ditt träningsprogram här!