Foruminlägg av stina hedberg

< < < 1 2 > > >
#1
15 juni 2014 kl 23:10
Gilla
Hej, jag började som nybörjare förra året, också 40+ . Jag är väldigt långsam och det tog väl typ 5 veckor att komma upp i 5 km, men jag har problem med både astma och pollen och det påverkar min kapacitet väldigt mycket. Jag tycker att det låter klokt att dra ner tempot så mycket, att du i princip kan gå i samma fart, för att komma upp i längre sträckor. Du skriver inget om tex vikt, eller problem med andning som vid astma. Men självklart kan detta påverka, precis som föregående inlägg antyder. Jag kommer att fortsätta att kämpa på mot milen i höst, tjejmilen som jag är anmäld till, lycka till med din träning!
#2
16 juni 2014 kl 17:34
2 Gilla
Även jag känner att jag har användning för de tips som kom i tråden, men känner sig som en snigeln när man joggar i 7 min tempo, men å andra sidan är det fortfarande bättre att orka jogga länge även om det tar runt 70 minuter på milen. Jag kommer att satsa på fler pass mellan 5 och 8 km, eftersom jag gör det ibland, men för sällan. Lycka till Mikael med din nya taktik!
#3
22 juni 2014 kl 11:23
Gilla
Som Stephan säger, löpning är inte skonsamt. Jag tycker inte att du ska fundera så mycket över sträckan om du verkligen vill ut och springa. Många har ju ont i benhinnorna, för att kroppen är ovan. Jag började förra året, joggar nu 3 pass i veckan på mellan 2,5 och 8 km. Det är ingen prestige i att det ska vara långt eller ta lång tid för att träningspass, kroppen behöver vänja sig. Sen är det minst lika viktigt för mig som är klent byggd, att bygga muskler, så jag är på gymmet minst två dagar i veckan. Sammantaget är det 5 träningsdagar per vecka, är du villig att lägga ner mycket tid, så kommer du helt säkert att nå fina resultat. Våga vänta ut resultaten, ge inte upp om du inte ser något på en gång. Som du ser på min profil är vi i samma ålder, så jag har alltså börjat träna sent i livet.
#4
27 juni 2014 kl 19:48
Gilla
Jag har den där Nathan, med plats för två flaskor och fack för mobil i bak. Det är väl som någon tidigare sa, att den skumpar lite i vissa lägen, men jag tycker att det funkar bra när jag bara har en flaska med mig. Den hasar upp lite, trots kardborren, vet inte om det beror på hur personens midja är byggd, men eftersom bältet är brett skulle den iaf stanna kvar om man var bredare över magen så att säga. Jag brukar iaf använda detta drinkbelt, och tycker att det är det bästa jag äger för tillfället.

Du skrev också något om en väst istället för att ha en midjeväska, har du provat cykeltröja? Där brukar det finnas två stora fack i bak, där det finns plats för nycklar, mobil etc? Kolla även in skidkläder, som kan vara ett bra alternativ för vinterjogg. Märken som tex. Newline gör kläder som passar både löpning och skidåkning. Lycka till!
#5
26 juli 2014 kl 00:52
Gilla
Ditt inlägg, det skulle kunna vara mina ord. Jag har dock astma och pollenallergi, och känner att det som tar emot för min del är andningen om jag försöker gå på i snabbare tempo. Jag tycker inte att det gör så mycket att jag snittar på mellan 155 och 170 i puls på ett pass, jag orkar också prata om jag har sällskap och den pulsen. Så jag nöter på, i typ 6.30 tempo 3 gånger i veckan och med en snittpuls på 165 allt som oftast. Det gäller att fortsätta utvecklas!
#6
26 juli 2014 kl 23:13
Gilla
Ja det är verkligen helt galet, jag var ute nu vid kl 21 och vi hade 23 grader i Gävle. Mina planerade 5 km blev bara 3,5 och då med snabb pustpaus för fortsatt jogg.
#7
7 oktober 2014 kl 17:40
Gilla
Det kan säkert skilja vad som sitter skönt på tjejer och killar, men jag älskar mina skidbyxor från Swix, som är semifit. De sitter inte åt som tights, men är ändå inte stora och pösiga. Det finns möjlighet till lite luftspalt mellan ben och byxa och jag får även under ett par höga kompressionsstrumpor om jag vill. Har dem när det blir kallt och åker även längd i dem.
#8
7 oktober 2014 kl 17:44
Gilla
OK, jag har astma och pollenallergi, för min del innebär det att jag har kämpigt med andningen främst på vår och sommar. Jag kommer aldrig att kunna pressa mina tider speciellt mycket, för det går trögt helt enkelt. Men, nu på hösten har det gått så bra och jag är lycklig över att kunna jogga mina 3-8 km per runda och andningen fungerar bra. Jag tar pulmicort och bricanyl så klart, även mediciner mot allergi. Jo en sak är jobbigt även på hösten, när det blåser mycket har jag svårt med andningen, vi var ute i dag i regnet och når blåsten friskade i var det jag som fick gå, inte min kompis.
#9
12 oktober 2014 kl 19:49
1 Gilla
Jag gjorde det igår, funkar hur bra som helst om du använder Suunto ambit.

*bästa tråden på länge*
#10
13 oktober 2014 kl 19:10
Gilla
Men gumman, inte ska du behöva oroa dig för ett brutet ben, här finns så många erfarna som kan ge dig goda råd, så nu är du i trygga händer.
#11
13 oktober 2014 kl 19:14
1 Gilla
Johan, kvarg låter vidrigt men är gott om man blandar ner det i något. Jag lägger i kvarg med vaniljsmak i min smoothie och då blir det god. Eftersom jag inte äter så mycket kött gör jag proteinsmoothie för att kompensera dålig kost för övrigt. Men, äter man bra annars så tror jag inte att det fyller större funktion än att det är hyfsat nyttig mat.
#12
20 oktober 2014 kl 23:20
Gilla
Håller med han som heter HF rakt av. Gym eller att du gör dessa övningar i samband med pass. Jag började för 1, år sedan, kunde då inte springa mer än 500 meter trots BMI på typ 19, så det är inte alltid vikten som är hindret. Tar man det lugnt så blir benen vana, jag gör ca 15 km i veckan på asfalt, fördelat på 3 pass och jag känner aldrig av benen, det är andningen jag tar slut. MEN, jag kör på gym serru... =) Lycka till!
#13
1 november 2014 kl 11:17
Gilla
Jag är inte rätt person att svara, är likadan själv. Men jag skulle försöka göra som Tore skrev, att bara ut och gå istället.
#14
1 november 2014 kl 11:21
Gilla
Skor road/mängd: Tecnica sprint
Skor trail: Tecnica max
Skor lätta: Har ett par Merell, men använder inte så mycket.
T-shirt/linne: Den på min visningsbild, en långärmad vit från Haglöfs.
Shorts/tights:
Sockor: Tunna ullstrumpor från Smartwool
Handskar: Newline
Jacka: En supertunn från Newline om över 5+, annars en från Marmot med foder.
Mössa: Icebreaker
Klocka: Suunto M5
Hörlurar: Några sånna där in ear för 300 kr.
Favorit musik när tränar?: Min egen spotifylista
Övrigt: Vätskebälte från Nathan
#15
22 november 2014 kl 12:19
1 Gilla
Så skönt med den här typen av tråd, man kan läsa alla inläggen till en kopp kaffe (naturligtvis efter den egna rundan) och få lite tankar och input för egen del, utan att nödvändigtvis lägga sig i diskussionen. Jag läste inläggen och önskar dig lycka till med framtida satsningar!
#16
6 december 2014 kl 11:27
Gilla
Jag håller med Herman-Stålfarfar. Logga pass, läs bra trådar på forum om tips. Men jag tror också på att gå med i en klubb, jag är med i två löpargrupper så jag kan inte skylla på att jag inte får råd och tips iaf. Lycka till!
#17
10 april 2015 kl 21:02
Gilla
Nu är jag långsamlöpare, men i vilket fall, som HF säger så är flipbelt bra att stoppa saker i. Jag kör "alltid" med Bcaa i mitt vatten när jag kör lopp eller annat ansträngande. Det är inte som ren energi, men ska ha verkan mot att musklerna bryts ner. Jag får inte magproblem av detta och det smakar iaf gott.
#18
17 maj 2015 kl 20:10
1 Gilla
Jag kör Suunto Ambit pulsklocka med GPS, den gör inte fel, runkeeper ibland, men jag kollar kartan noga innan jag tror på tiden.
#19
24 maj 2015 kl 22:34
Gilla
Kommer att följa tråden, ej anmäld på någon av distanserna i år. Kanske kvartsmaran nästa år. Lycka till alla ni som deltar i höst :)
#20
10 mars 2016 kl 22:39
Gilla
Ja separerade i högstadiet men inte på gymnasiet då det bara var 3 killar i min klass. Vi fick aldrig någon förklaring till det. Jag tyckte att det var bra i högstadiet då killarna spelade hårt i bollspel men idag kan jag tycka att det är märkligt.
< < < 1 2 > > >