Löpning Kläder, Skor & Prylar 33 inlägg 17839 visningar

Midjeväska med 2 små flaskor bak?

Peter Westerlund
1987 • Täby
#1
6 april 2014 - 18:37
Gilla
Har letat och letat på nätet men hittar inte. Skulle vilja ha en slimmad midjeväska där det får plats typ max en iphone, och två små vattenflaskor som sitter bak på svanken.

Skulle va bra om väskan för telefonen var som denna: http://www.sportamore.se/produkt/66458-nike-expandable-running-lean-waistpack-grasvart men sitta fram eller lite på sidan.

Vill ha lätt tillgång till telefonen och gillar inte idén med att ha den på armen. Känns svår tillgänglig och obekvämt. Hört att många sånna fodral sitter dåligt dessutom. Vore dessutom bra att ha det i samma produkt som vätskan eftersom jag önskar det också. Och vätskeflaskorna vill jag helst ha bak på vid svanken av estetiska skäl. Det behöver inte vara lättillgängligt för mig. Jag springer inte så långt och vattnet är mest en trygghets-backup för mig.
< < < 1 2 > > >
2006 • Alingsås
#21
7 april 2014 kl 14:52
Gilla
Peter, precis, det var det jag menade med skumpigheten. Bara en gissning från min sida dock. Mitt bälte skumpar ju lite pga att det rör sig av tyngden från vattnet, men flaskorna sitter fast. Vore ingen höjdare om flaskorna också dansade runt:-)
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#22
7 april 2014 kl 15:12
Gilla
Om du vet hur man använder nål o tråd kan du göra så här: koncentrera dig på att hitta ett bälte med plats för två små flaskor, vilket inte bör vara något större problem. Leta sedan upp en billig mobilväska i rätt storlek (man brukar kunna hitta såna billigt på Lidl/Netto o liknande ställen), ta en rulle björntråd o en stoppnål och fäst mobilväskan framtill på vätskebältet. Eller så låter du en skomakare göra det om du inte kan sy. Så har jag gjort o det funkar jättebra.
Peter Westerlund
1987 • Täby
#23
7 april 2014 kl 15:49
Gilla
Tibor Karaszi: Tack för förståelsen! Perfekta har jag hört väldigt blandade åsikter om. En del tycker dom är bra medan andra klagar på att den sitter dåligt och flaskorna skumpar runt.

André: Jo men förstår vad du menar. Hmm funderar väldigt mycket nu.. ;) Ser även att det finns flaska man fäster runt handen och halvt håller i medan man springer. Men det låter lite obekvämt och rimmar inte ihop med att jag vill ta upp mobilen ibland. Haha vilka problem man har alltså... Men men, det där med balansen och att det skumpar ser jag också som ett problem. Därför tänker jag mig att vattenflaskorna inte behöver vara så stora. Eftersom detta bara egentligen är en psykisk sak och jag egentligen inte behöver så mycket vatten. Vill bara veta att det finns några droppar om jag får panik.

Susann Tångeryd: Bra idé där. Ska kolla på den möjligheten med! :)
1965 • Täby
#24
7 april 2014 kl 16:23
Gilla
Enda sätter att veta är att prova. Jag vet att många tycker att perfekta antingen skumpar eller "kryper uppåt". För mig sitter den stilla och skumpar inte. Skumpningen beror nog på hur hårt man spänner den (kardborreband). Jag har ett Nathan-bälte men det har större flaskor och jag upplever att den skumpar mer, kanske pga tyngden. Men jag känner som sagt folk som tycker raka motsatsen!
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#25
7 april 2014 kl 18:13
Gilla
Jag ska försöka komma på var jag köpte mina flaskor, de är små o platta och jag har dem bara med som säkerhet, springer heller inga långa rundor.
Susann Tångeryd
1953 • Ängelholm
#26
7 april 2014 kl 18:26
Gilla
Just den sorten jag köpte kan jag inte hitta, men om du kollar här http://www.ebay.co.uk/sch/Running-Athletics-/64685/i.html?_from=R40&_nkw=bottle+belt så är de flaskor som heter Perfekta i samma storlek som mina flaskor. Även flaskorna i Karrimors vätskebälte verkar varar samma. Strunt i att flaskorna är vända framåt på bilden, snurra bara på det så har du dem bak! Häng sedan på ett mobilfodral, finns ju t om sådana som man hakar på med en krok så du inte behöver sy ett stygn.
1970 • Sala
#27
14 april 2014 kl 22:04
Gilla
http://m.tradera.com/search?q=203798626

Vad tror du om det här?

Martin Ekstrand
1976 • Höör
#28
16 april 2014 kl 12:47
Gilla
Salomon energy belt som Jonas länkar till på tradera, är det bälte som absolut sitter bäst (av de jag provat). Lagom stor ficka för nycklar, mobil och energi. Två flaskor á 2 dl. Det snurrar inte utan sitter fint på höften. Går att hitta mycket billigare än traderalänken.
Magdalena
1972 • Tumba
#29
16 april 2014 kl 14:13
Gilla
Vilka bra tips ni har här :) Jag jagar också efter ett vätskebälte där man får plats med ett par mindre flaskor + ett fack för iphonen. Ser ut som att Karrimors bälte kan vara det jag letar efter, och billigt var det också!

Det är väldigt märkligt att de flesta bälten bara har pyttesmå fack där man inte får ned en telefon i dagens stora iphone-storlek. Jag påpekade det i en av huvudstans stora löparbutiker häromveckan när jag var på jakt efter en sån (men hittade inte), och de hade inte tänkt på denna aspekt förut....
1971 • Gävle
#30
27 juni 2014 kl 19:48
Gilla
Jag har den där Nathan, med plats för två flaskor och fack för mobil i bak. Det är väl som någon tidigare sa, att den skumpar lite i vissa lägen, men jag tycker att det funkar bra när jag bara har en flaska med mig. Den hasar upp lite, trots kardborren, vet inte om det beror på hur personens midja är byggd, men eftersom bältet är brett skulle den iaf stanna kvar om man var bredare över magen så att säga. Jag brukar iaf använda detta drinkbelt, och tycker att det är det bästa jag äger för tillfället.

Du skrev också något om en väst istället för att ha en midjeväska, har du provat cykeltröja? Där brukar det finnas två stora fack i bak, där det finns plats för nycklar, mobil etc? Kolla även in skidkläder, som kan vara ett bra alternativ för vinterjogg. Märken som tex. Newline gör kläder som passar både löpning och skidåkning. Lycka till!
1962 • Laholm
Hobbylöparn
Östermalms IP
#32
28 juni 2014 kl 16:01 Redigerad 28 juni 2014 kl 16:02
Gilla
Jag förstår att bältet endast ska användas för inte så långa sträckor. Men jag vill likväl slå ett slag för löparryggsäck.

Jag har ett "Fuelbelt" väteskebälte för 3 flaskor samt även Salomons minsta löparryggsäck för upp till 1,5 liter vätskeblåsa.

Grejen är den att ryggsäcken känner man knappt av att man har på sig. Vätskeblåsan ligger i en värmeisolerad behållare högt upp på ryggen mellan axlarna.

Medans bältet hoppar och far nere precis ovan rumpan.

Likväl använder jag bältet ibland på 15 km löpningar. Eller på milen om det är tokvarmt.

Men allt över 15 km så är det guld med ryggsäcken. Du har alltid slangen precis vid hakan, så man kan springa och sippa mest hela tiden, istället för jätteklunkar med flaskorna. Och det skumpar ingenting alls.

Något dyrare, javisst. Men se det som en "investering i dig själv". :-)

Bara mina 2 cent.
Peter Westerlund
1987 • Täby
#33
28 juni 2014 kl 20:28
Gilla
Jag har köpt en Salomon Hydro Soft Flask 150 ml som jag håller i när jag springer. Därför jag nu måste förvara nycklar och mobil någonstans. Och väst känns som det bästa alternativet, och väst kan man dra över vad man än har under så kan ju även användas vintertid. Däremot blir jag väldigt tveksam då det i många produktbeskrivningar står om "värmande egenskaper" vilket ju absolut inte är det som skulle få mig att köpa en väst, vill snarare ha kylande egenskaper.

Svårt detta, skulle ju dessutom helst vilja pröva den väst jag bestämmer mig för men verkar ju vara lite för mycket begärt. Många av de lite intressanta västarna säljs inte i butiker i Sverige.

Det stämmer att cykelvästar verkar ha bra fickor. Blir lite avskräckt att det kallas just cykeljacka dock. Men kanske får tänka om lite där. Gore har en väst jag tycker verka intressant: http://www.goreapparel.com/gore-bike-wear-countdown-as-vest/VCOUNU,default,pd.html?navid=xsellpdprp. Det står dock inget om hörlursutgång och befarar att det inte finns. Ska nog maila och fråga. Till det där priset ska man ju verkligen vara nöjd känner jag.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.