Foruminlägg av Ingela Fredriksson

< < < 1 2 > > >
#1
28 augusti 2008 kl 20:26
Gilla
Kände av i söndags att det var förkylning på G efter träningspasset. Köpte röd solhatt och C-vitamin som jag har överdoserat tills idag men nu är det i princip bra.Har huvudvärk kvar. Har försökt sova mkt. Trist, jag ska springa tjejmilen på söndag så det kom verkligen helt olämpligt. Nu går det springa, jag provade ett pass på 50 minuter idag och det kändes hyfsat bra. Även om jag inte har tappat så många dagar(tre) så är det himla psykologiskt. Det är första gången jag ska springa tjejmilen så det blir ändå kul. Får ladda ändå mer till Hässelbyloppet och Lidingöloppet(milen). Har inte sprungit loppen tidigare, vore bra om man kan springa loppet nån vecka innan, förekommer det?
#2
30 augusti 2008 kl 19:51
Gilla
Är det ingen som vet när man bör vara där om man ska starta i stgr 2, alltså inte det seedade fältet. Räcker en timme innan? Tänkte ta tunnelbanan till karlaplan, brukar det vara fullt med folk där också, jag tänkte om man ska ta med det i beräkning. Lycka till alla, det blir nog perfekt löparväder!
#3
6 september 2008 kl 18:53
Gilla
Min första löpartävling var tjejmilen förra helgen och hade också tänkt ge mig på lidingötjejlopp. Hann aldrig anmäla mig så jag hoppas att det går efteranmäla mig. Är förkyld just nu så man får se hur denna uppladdning blir. Jag hoppas verkligen att det inte blir som på tjejmilen, att folk ställer sig i fel startgrupp, fick första km springa sick sack pga de som inte höll tempot. Gick i mål på 48 minuter men kände att jag hade lite mer att ge.Jag har tränat på ursviks milspår ett par gånger och det är ju lite kuperat, är det ungefär så på lidingötjejmil?
#4
7 september 2008 kl 20:09
Gilla
Hej Jennie! Försök att variera din träning. Mal inte på varje pass i samma tempo och samma sträcka. Kör lite backintervaller och lite högre tempo kortare sträckor. Variera också banorna som du springer. Det kommer säkert gå jättebra!
#5
8 september 2008 kl 18:19
Gilla
När det är kallt och blött brukar jag använda längdskidkläder. Finns sköna tvådelade plagg. Jag tycker det fungerar bra. En del tycker det blir varmt men jag är en frusen kvinna...
#6
14 september 2008 kl 11:04
Gilla
Ulrika, jag kanske inte är rätt person å fråga, jag räknar mig mer som gästlöpare där genom att det inte har blivit mer än några pass där. Jag bor i Järfälla kommun och springer på sandviksspåret mest men det är inte alls lika roligt spår som i Ursvik. Kolla din tid så får du nog en bra uppfattning hur lång sträckan är. Vad kul att du känner att det har hänt ngt när du varierare din träning. I ursvik har du bra tillfälle å köra backintervaller. Välj en backe som inte är alltför brant. Jag brukar värma upp med 2.5 km och sen kör jag 7-8 backintervaller och sen avslutar jag med ett par km. Lycka till!
#7
29 september 2008 kl 17:42
Gilla
Jaha tjejer, hur gick det nu igår? Vilket härligt väder vi hade. Sprang för första gången banan(och min andra löpartävling någonsin) och tyckte den var rolig men jä..ar vad backarna sög. Jag var inte riktigt van med såna backar. Nådde inte riktigt mitt mål men gick hyfsat ialla fall.Hade velat komma bland de 100 bästa och en tid på kring 48 min. Det kanske går bättre om man springer banan nån gång innan. Det var lite trångt i början men sen blev det bättre. Nästa lopp är hässelby men det verkar vara en helt annan bana.
#8
30 september 2008 kl 18:30
Gilla
Hej alla! Får man joina er på Schamiran? Det verkar som om ni alla känner varann?!,en ensam fd norrländska här i storstan behöver lära känna lite löpare. Tar igen mig efter min andra löpartävling någonsin och laddar som sagt för hässelby.
#9
1 oktober 2008 kl 22:34
Gilla
Ha ha... vaktmästarna är ett släkte för sig. Jag har i två års tid försökt att vaktmästaren ska sätta upp en stor hylla åt mig i ett förråd, jag har lite fint påmint honom då och då men inget har direkt hänt. Förrän nu i september var han mogen för detta! Skam den som ger sig...
#10
9 oktober 2008 kl 18:36
Gilla
Lite lätt förkylning på G men jag kör samma upplägg som jag gjorde inför tjejmilen. Överdosering av Echinaforce, c-vit brus och Berocca brus. Rekommenderar det om ni känner er krassliga! Blir lite deppig när man inte kan köra det man har planerat. Då känns det som om man tappar så mycket, fast egentligen kan man ju inte tappa så mycket på några dagar - psykologiskt... Men ser framemot tävlingen!
#11
13 oktober 2008 kl 16:00
Gilla
Hej Jimmy, rullskidåkning ger dig både flås och armstyrkan som du behöver i Vasaloppet. Där är ju inte bara styrka i armarna utan dom blir mer uthålliga om du kör "stakpass". Löpning är ju ett bra komplement men vid skidåkning blir det ju lite fler muskler som får jobba. Om du skeitar när du åker rullskidor får du upp ett bra flås.Lycka till med vasan! Jag ska också köra.
#12
15 oktober 2008 kl 21:34
Gilla
Tidigare har jag haft löpningen som ett komplement till övrig träning men sen i augusti har jag börjat löpträna lite mer seriöst. Mitt mål är att ge mig själv chansen och se hur mycket som jag kan förbättra mig. Under den här korta tiden tycker jag att det gått hyfsat bra men lite spännande att se hur bra jag kan bli när man börjar bli lite åt åren... Skulle behöva bra träningsprogram och roligaste om man kunde kanske gå med i nån löparklubb. Men det kanske är åldersgräns?! Tyckte det var så himla kul att tävla dom här tre tävlingarna jag har varit med i så det vill jag göra mer nästa säsong.
#13
2 november 2008 kl 22:17
Gilla
När jag sprang Lidingöloppet(milen)kände jag av i vä höft men fortsatte att träna som vanligt, på hässelbyloppet hände ngt i höften vid fem km, jag tog mig i mål men har inte kunnat springa sen dess! Jag tror att det kan vara piriformissyndrom som jag läste om i Runners world nr 7. Jag stretchar och har nu börjat ta promenader men det känns alltså inte bra ännu. Frustrerande! I tidningen står det att stretching och styrketräning är bra.Bli rörligare.
#14
3 november 2008 kl 20:20
Gilla
När jag bodde hemma i Lule för några år sedan var det en period mycket älgar och dom kom lite för nära inpå samhället. Det fanns mycket gott i trädgårdarna att käka och jag var inte den enda som blev jagad. Men dom förvarnar med att resa ragg innan dom attackerar så då kan man börja springa, dom sparkar rätt bra med frambenen också. Man ville skjuta bort lite älgar men det hände inget förrän det var kyrkoherden som blev jagad av älgarna när han som vanligt kom cyklande, då först fick pappas jaktlag skjuta bort några. Men för det mesta är dom ju väldigt fredliga och drar långt innan vi hinner se och höra dom. Jag har en del björnhistorier också men det får jag ta en annan gång...
#15
16 november 2008 kl 17:34
Gilla
Det kom snö här i Stockholm idag,härligt men det blir ju bara slask-saknar Lulé nu när det börjar dra ihop sig för skidsäsongen...Hoppas att det kommer rejält här i Stockholm,då åker jag med mina elever till Haninge och åker där,dom flesta har aldrig provat men tycker det är jättekul!
#16
17 november 2008 kl 09:01
Gilla
Men Sebastian,du får ha lite tålamod snart har ni ju härlig snö som ni kan njuta av,vi får ha slask hela tiden!,nästan ialla fall.
#17
19 november 2008 kl 18:49
Gilla
Om det bara är några minusgrader är det ingen fara. De som tävlar i längdskidåkning brukar ha en tävlingsgräns på -15 men jag vet att dom har kört fast det har varit kring -18 och det är ju lite för kallt när man kör i högt tempo men dom tränar även om det är kallare än det, men då är det ju inte tävlingsfart. Så du som bor i Norrköping kommer ju sällan upp i dom temperaturerna även som Bengt skriver kan det ju kännas lite jobbigare. Annars finns det ju lungplus som du kan testa. Jag tycker det mest är i vägen men det är väl en vanesak.
#18
19 november 2008 kl 18:58
Gilla
Bra för mig som nu har börjat lite seriösare med löpning, jag har strl 37 och vill gärna ha lite större fossingar till mina 174 cm, ska bli väldigt spännande och se utvecklingen. Kanske man måste ut och shoppa en helt ny skogarderob... himmelriket för oss tjejer!
#19
23 november 2008 kl 21:57
Gilla
Jag har kört tre pass i november, och håller på att bli tokig!! Tokont i halsen och enorm hosta,var till läkaren i dag och fick lite medicin. Har kommit snö till Sthlm så jag längtar bara ut i skidspåret. Krya på er!
#20
23 november 2008 kl 22:00
Gilla
Karin, du får snyta ur snoret medan du springer,håll för ena näsborren och fräs och så gör du likadant med andra, fungerar jättebra, håll koll bakåt bara...
< < < 1 2 > > >