Foruminlägg av LN

< < < 1 2 3 4 5 > > >
#1
30 december 2008 kl 02:15
Gilla
Studien som John vill koppla till Sthlms Universitet är förmodligen Oscar Gidewalls exemansarbete på Idrottshögskolan: http://www.gih.se/upload/Publicerat/Examensarbeten/2004-05/cuppsats2005-70.pdf

Skillnaden på laktatvärden och pulsnivåer var markant och den metaboliska belastningen på löpband klart lägre. Slutsatsen som drogs var att man måste ta detta i beaktande när man lägger upp tröskelträning på fast underlag efter att ha genomfört ett test på löpband.
#2
20 februari 2009 kl 22:20
Gilla
Patrik, det arrangeras långt fler friidrottstävlingar än DN Galan och Stockholm Marathon på Stadion. Bara i augusti är det en handfull på ett par, tre veckor. Därutöver har minst tre friidrottsföreningar sina träningar förlagda där.

Om det vore lättare att boka Stadion skulle dessutom desto fler träna och tävla på Stadion.

Medan Djurgården uppenbarligen bara kan spela på Stadion (träna får de inte) verkar du anse att friidrotten ska klara sig utan en enda arena inom tullarna. Det enda alternativet idag är Krillan (Kristinebergs IP) som är förfallet och snart kommer att rivas.

Intressant nog försvann tjejernas omklädningsrum på Krillan för att Djurgårdens fotbollsdamer skulle ha det. Det säger ganska mkt om hur fotbollen tränger ut andra idrotter överallt.

Så, där ligger fotbollsfansen på golvet och sparkar med benen, "vill inte" ngt annat än ha en egen arena i st f att dela med andra klubbar/andra sporter. AIK har för övrigt tackat nej till nya nationalrenan. Ska vi ha två 50 000-arenor som ingen av sthlmsklubbarna vill spela på = ska AIK, Bajen & Djurgården kräva varsin toppmodern arena av staden samtidigt som friidrotten ska sparkas ut fr den enda som finns?

/LN
#3
22 februari 2009 kl 12:08
Gilla
Jag är inte det minsta föraktfull mot fotbollen. Jag är uppväxt där fotbollen är religion och följer 5011 serier dagligen, men det är ointressant i sammanhanget.

Men faktum kvarstår att du propagerar för att den enda friidrottsarenan i Stockholms innerstad, där det idag praktiseras såväl friidrottsträning som fotbollsmatcher och friidrottstävlingar ska stängas till förmån för en fotbollsförening som tackat nej till andra alternativ.

Du anser alltså att det ska fattas politiska beslut med hundratals skattemiljoner i botten för att tre fotbollsföreningar ska få nya/uppbyggda separata arenor trots att de redan idag har tre befintliga, om än inte moderna anläggningar. Därutöver ska det byggas en ny nationalarena.

Vi skulle då ha:
1) Stadion utan löparbanor för Djurgården
2) Nya Söderstadion för Bajen
3) Swedbanks nationalarena för ingen klubb alls
4) Råsunda för AIK?
+ upprustade Grimsta och ett 50-tal (?) fotbollsplaner.

Friidrotten skulle ha NOLL arenor i innerstaden. Närmast utanför:
1) Enskede, som delas med två fotbollsplaner
2) Sätra, som har en fotbollsplan
3) Stora Mossen (fyra banor) som delas med två fotbollsplaner.

Som du märker delar friidrotten samtliga sina få utrymmen med fotbollen trots att det är högst riskabelt att idka friidrottsträning parallellt med fotbollsdito. Däremot anser du att Djurgården ska få ha Stadion för sig själv för ett dussintal matcher/år.

Vill du presentera alternativ?

/LN
#4
18 mars 2009 kl 03:18
Gilla
Ständigt dessa missförstånd om att Stadion bara skulle användas ett par gånger om året för friidrott. Jag upprepar återigen:

1) Det tävlas minst ett tiotal gånger om året i friidrott på Stadion dvs ungefär lika ofta som Djurgården spelar match Och ja, dessa tävlingar bär sig.

2) Det tränas desto fler gånger friidrott (flera gånger/vecka av flera föreningar under vår, sommar, höst) än i fotboll där siffran är nästan noll eftersom gräset inte tål det.

3) Det finns inom kort tid inga andra friidrottsarenor i innerstan. Krillan är rejält utslitet och kommer snart att rivas. Däremot kräver AIK, Bajen och Djurgårn varsin arena. AIK har för övrigt backat och påstår, i ett annat rävspel, att man inte tänker spela på nya Nationalarenan. För skattebetalarna skulle givetvis en fotbollsarena i storleksordningen 25000-3000 åskådare, för samtliga tre lag vara bästa lösningen.

4) Friidrotten välkomnar fortsatt delning med fotbollen.
#5
28 mars 2009 kl 19:25
Gilla
Då kan du hänga på mig Patrik. Jag ska pejsa motionsloppet på 45 min efter att ha utfört motsvarande uppdrag i tävlingsklassen på 40 min.
#6
9 april 2009 kl 00:58
Gilla
Mathias, du lyckas verkligen sprida desinformation i varje inlägg som du skriver.

1) Varför ska friidrotten driva Stadion? Det är Stockholms stads sak att göra, precis som med alla andra anläggningar. Påminner igen om att det inte kostar ngt extra (=inget ny-/ombyygande) att fortsätta bedriva friidrott på Stadion. Medan förslagen om ren fotbollsarena går på 200-300 miljoner. Blir intressant att se var Djurgården hittar de finansiärerna.

Just nu skiljer det ungefär 2Mkr på hur mkt friidrotten resp fotbollen betalar för sitt nyttjande samtidigt som staden får in långt mer i skattepengar på de som kommer utifr för att delta/se på maran än på Djurgårdens hela allsvenska säsong.

2) Friidrotten får inte en krona i bidrag av staden/staten för att marknadsföra DN Galan. Däremot finns det givetvis ett avtal med titelsponsorn. Men det är väl just så som du vill att Stadion ska bära sig, genom kommersiella avtal? Hur ska ni annars hitta ngr som vill understödja er med 200-300Mkr?

3) Kajsa Bergkvist bor i Stockholm och lär betala mer skatt än vad du gör.
#7
14 april 2009 kl 22:43 Redigerad 16 april 2009 kl 00:53
Gilla
Sthlm kan smf:as (edit) med:

- gemytliga Kvarnloppet på lördag i Jakan- småkuperad http://www.skavsaret.net/kvarnlopp.html
- inte särskilt välarrangerade Danderydsloppet 1 maj, knixigt, dåligt utmärkt, dåligt med funkisar http://www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=223607&epslanguage=sv
- Tuffa Kvantumloppet i Huddinge, 3 maj http://www.kvantumloppet.se/
- Stora Kungsholmen Runt (startar samtidigt som halvmaran = uppemot 2000 löpare), 9 maj http://www.kungsholmenrunt.se/Main/Start.asp
- Färska Milspåret runt Djurgårdsbrunnskanalen 18 maj http://www.milsparet.se/start/index.cfm
samt
- Botkyrkamilen 24 maj, kanske inte den charmigaste, men med tradition. http://www.botkyrkamilen.se/


#8
18 april 2009 kl 00:42
Gilla
Du menar Hantverkargatans fortsättning, Mikael?

Det blir helt enkelt bättre i starten genom att ni får en bred, flack och rak gata att springa på i stället för en trång strandväg med ett brant uppförslut och en ännu smalare prång med dålig vinkel.

Trafiken underlättas också utav att den första passagen vid Stadshuset är över på cirka tio minuter inkl samtliga millöpare. Givetvis blir det utspritt igen på andra varvet, men det är minst 50% bättre för bilisterna än förut.

Men vi lyssnar alltid på våra deltagare, så du är välkommen att komma med konstruktiva förslag inför 2010, för om loppet fortsätter växa i samma takt kommer ni att bli 3000 nästa år och då är frågan om vi inte måste ta till fler breda gator och mer avstängd trafik.

Tacka polisen för att vi får utrymma N Mälarstrand i år.
#9
8 maj 2009 kl 23:19
Gilla
Missa inte att vi testar med lajvsändning av loppet. Start ca kl 10. http://www.kungsholmenrunt.se/Main/ShowNews.asp?NewsId=775


#10
31 maj 2009 kl 21:34 Redigerad 31 maj 2009 kl 21:53
Gilla
Info för nykomligar som vill pröva på att träna med till Studenterna finns på http://www.studenterna.nu/Klubbinfo/presentation.asp. Grundvillkoren kan uttryckas som "att springa minst varannan dag och vara väldigt engagerad i sin löpning".

På Söder har du Linnéa som har en aning generösare inställning. http://linnealopning.se/
(edited: bättre länk)
#11
31 maj 2009 kl 21:58
Gilla
Pauline kom in på 3:24.
#12
1 juli 2009 kl 16:34
Gilla
Tänkte du lapa sol efter jobbet ikväll?

Gör det då inte bland lattemammor på ngd trendig fik. Ej heller trängd mellan Stureplansstekar på ngn förment sval klubb. Defenitivt inte där bärsande pickenickare fyller alla gröna ytor i dbl bemärkelse.

STADION´s the place to be! Där bjuds det på Lag-SM.
http://www4.idrottonline.se/templates/News.aspx?id=298473

Så köp en glass, knäck en vinare, baka en konkurskaka, smäll ihop en rabarberpaj å fika friidrotts-stajl!

Fritt inträde e d oxå!

/LN
#13
1 juli 2009 kl 16:37
Gilla
Du har ju en löparklubb i Växjö. Ta dig dit i stället.
http://www.vaxjoloparklubb.se/

#14
28 augusti 2009 kl 16:40 Redigerad 28 augusti 2009 kl 23:53
Gilla
Det krävs faktiskt ingen (fysisk) talang för att göra <35´ på milen för en kille el <40´ för en tjej. Däremot en stark vilja att utsätta sig för hård och regelbunden träning, för de flesta i ett antal år.

#15
28 augusti 2009 kl 23:52
Gilla
Nej, för en talanglös krävs det åtminstone målmedveten daglig träning, i värsta fall tio pass/vecka. Å andra sidan räcker det med 2-3 pass/vecka för den mer lyckligt lottade.
#16
4 september 2009 kl 23:36
Gilla
Stön Patrick, Thomas & Mathias!

Ännu en gång tvingas jag tala om att Stadion inte används bara ett fåtal dagar om året! Jag tror knappast att det går en dag sommartid utan att ngn använder arenan. Det är inte en, utan tre friidrottsförenigar som bedriver träning där (skulle vara fler och oftare om det gick att boka), Teamet har jag inte räknat in.

Jag räknar snabbt till nio tävlingsdagar friidrott från DN Galan in i september, att jämföras med Djurgårdens 11(?) på hela året. Därutöver är arenan bokad av andra tlillställningar som inte syns i evenemangskalendern + att varje konsert stänger Stadion flera dar i förväg + minst en dag efter.

Ni behöver alltså knappast leta efter vålnader i en arena som drar 7-8 Mkr i hyresintäkter där Djurgården har stått för ca 25%.
#17
10 september 2009 kl 02:45
Gilla
Min erfarenhet är att även en otränad mår bättre av att motionera under cellgiftsbehandling än att "stänga in sig" med sjukdomen. Jag har t.om. ex på ngn som börjat springa under behandling.

I USA finns det ex på ngn som vunnit ett maratonlopp efter att ha fått en hjärntumör bortopererad!

Lidingöloppets tremil är dock att lägga ribban väldigt högt även för ngn som betraktar sig som otränad, oavsett hälsotillstånd. Men om du menar 10 el 15km skulle jag definitivt ge det en chans, givetvis kombinerat med att anhöriga/vänner inns tillgängliga längs med strategiska punkter på banan.
#18
10 september 2009 kl 02:50
Gilla
Du kommer absolut inte att vara i vägen. Ställ dig långt bak och var medveten om att de allra flesta springer för fort i början. Då får du gott om plats och kan plocka in de överivriga längre fram.

I motionsklassen däremot skulle du få det väldigt trångt.
#19
15 september 2009 kl 02:14
Gilla
Problemet är väl att trådens grundare hade >36´ på Midnattsloppet och 2:49 på Rotterdam Marathon i våras.

Så även om hans projekt att gå "från noll till 2:30" har kommit långt så är det fullständigt orealistiskt att tro på en tid kring 2:30 el ens bland de 20 första i Sverige vilket har krävt ung 2:35 de senaste åren.

Med den tron kommer han att spränga sig (igen) i stället för att sikta in sig på mer sannolika 2:45.
#20
21 september 2009 kl 01:09
Gilla
Jo, men han slog det betydelselösa världsrekordet tack vare att farthållarna vek åt sidan!
< < < 1 2 3 4 5 > > >