Foruminlägg av Hanna Berg

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
12 juli 2009 kl 23:13
Gilla
Vilken typ av skada är det?
Delvis avslitet eller bara uttänjt?

Är det det förstnämnda ska du begära röntgen, anmäla till försäkringsbolaget och börja rehabträning. Är det det senare så behöver du börja styrketräna ´när det är smärtfritt.
Målet är i båda fall att ersätta stabilitetet från det ledbandet med muskler istället.

Även om det bara är ett enda besök hos sjukgymnasten så räcker det långt.
#2
13 juli 2009 kl 18:14
Gilla
Cykla är absolut ett bra alternativ. Håll bara koll på knät om det svullnar efter träning så du anpassar vad det klarar än så länge. Gör det inte ont kan du börja öva upp balansen direkt. Och det är för all del bra för fotlederna och det hela knät också. Stå på ena benet när du borstar tänderna på morgonen och sen tar du andra på kvällen (utan att titta ner på knät eller foten) :)
#3
5 augusti 2010 kl 17:27
Gilla
!?! Bump

Ska problemet lösas nu när det bara står att den är "tillfälligt ur funktion" som det har gjort ett tag!?!?
#4
11 augusti 2010 kl 18:12
Gilla
jag brukar ta havremjölk (alt vaniljyoghurt, kesella eller mjölk beroende på diet), lite havregryn, avocado, en skvätt juice för lite syra och sen smaksättning med bär, sylt eller frukt. Blåbär är klar favorit :)

Brukar även slänga ner lite frön och sånna nyttigheter när jag har sånt hemma (=
#5
11 augusti 2010 kl 18:18
Gilla
Lägga in notering som gäller över en period.

Jag skulle vilja kunna lägga in en period som har en särskild förutsättning. Alltså kunna välja notering men inte för en dag utan mellan två datum för att lägga in t.ex. sjukdomsperiod / semester/ mycket på jobbet/ många resor i jobbet... etc.
#6
11 augusti 2010 kl 18:19 Redigerad 11 augusti 2010 kl 18:21
Gilla
Bidrar med annat läsvärt, Jonas Colting är en av mina inspirationskällor och han talar gott om den här sidan/personen/sättet att äta. Detta trots att Colting har en helt SJUK träningsmängd per vecka :D http://www.marksdailyapple.com/jonas-colting/

Jag kan för övrigt inte äta hur mycket som helst (utan typ 1500 kcal för att hålla vikten på 1,74 cm och 85 kg) inte heller när ag även när jag tränade 20 h i veckan (fotboll, boxning, styrke, löpning) och var typ 17 var jag inte smal, men svagare och lättare :)
#7
1 september 2010 kl 11:47
Gilla
Jag har blivit utan kamrater att klättra med, någon som vill klättra med mig?
Ligger väl runt 6+, och lite tyngre variant av flicka :)

#8
3 november 2010 kl 10:29
Gilla
Jag måste motsätta mig att boxning tränar explosivitet. En vanlig boxningsträning som inte är ett teknikpass ger mig i regel samma snittpuls som jag när jag springer 1h pass. Och boxningsträning pågår i ca 2h och är intervallträning av hög kvalité!

Och vid styrketräning är det sällan färre än 30 repetitioner per set, och oftast flera set utan vila emellan.

Om det är optimalt för marathon lämnar jag osagt, men det gynnar definitivt löpningen!! :) Bygger bra muskler i vader och fötter också :)
#9
14 november 2010 kl 10:50
Gilla
Boxningsträning (2h) fyra kvällar i rad som sliter mycket, 1 pass klättring och tyvärr inte mer än två/tre pass på 3 km, vilket är vägen till jobbet. Alt blir det ett längre pass över 40 min på helgen :)

Boxningen tar en del på fötter/hälsenor/vader så blir betydligt mindre löpning än vad som var tänkt :D
#10
17 november 2010 kl 10:11
Gilla
1) Alltid med: Pulsklocka runt handleden, pulsband runt bröstet / mp3 som fäst med lite klämma / Nycklar / [[Kardborrereflexer vid mörker]]
Med vid längre lr. sommarpass: Vätskebälte / Busskort / Någon sedel / Toapapper /
Till/från jobbet: Fler nycklar / ombyte+microfiberhandduk / telefon / matlåda

2) a Vanliga rundor knyter jag fast nyckeln på skorna
Längrepass förvaras allt i vätskebältet
Till/från jobbet: Salomon löparryggsäck
2b-

3. Ordentligare fickor på platser där saker inte skulle kännas. Typ utsidan av låren/vad och tajtare fickor på löparjackor, samt möjlighet att dra åt löparryggsäcken så saker inte skumpar. Skulle gärna ha något som gör det lämpligt att ha nycklarna på skorna =)
Råder snarare brist på saker som förvaring på jobbet för mig.
#11
22 november 2010 kl 18:49 Redigerad 22 november 2010 kl 18:49
Gilla
Jag anar viss hyumor att Mikael fortsätter den evia kampen om Vi mot 08:orna, och faktiskt inte har glykol i vattnet :) Hoppas jag :)
Själv har jag hamnat i 08-land (efter Luleå) och har viss förståelse för folk som har problem att köra bil i snöstorm, eftersom det inte finns någon som plogar :)

Ang löpning på vintern: Klart du kan ha vätskebälte innanför jackan, beroende på jackan så tar det väl iaf längre tid innan det blir kallt.
Pröva och återkom med resultat? :)
#12
5 januari 2011 kl 14:12 Redigerad 5 januari 2011 kl 14:14
Gilla
Det är mycket möjligt att jag bara inte letat tillräckligt länge :)
men...

Jag ser att jag får upp alla pass jag sprungit på en runda om jag klickar på den och således kan jämföra dessa. Men var har funktionen försvunnit som tillåter mig att se alla pass över/under x antal km !?!!
Den gillade jag nämligen :)

!!!! Det löste sig med lite scrolling :)
#13
19 januari 2011 kl 07:57
Gilla
Jag går på hårt butiksgolv i mina löparskor, och har precis lika mycket ont av det som när jag går i typ converse. Så om någon vet vad man ska ha på ett hårda golv så får ni ju gärna tillägga det också :)
#14
19 januari 2011 kl 15:58
Gilla
Den funktionen önskar jag mig också :) Kanske till och med val mellan skada och sjukdom Man kanske kan träna, men det lär ju ge uppenbar påverkan på träningen :)
#15
24 januari 2011 kl 21:52
Gilla
Bump på denna, Jag har heller inte lyckats lägga till någon annans runda även om jag kan hitta dem!?!!
#16
26 januari 2011 kl 07:47 Redigerad 26 januari 2011 kl 07:50
Gilla
Kan du inte lägga upp ungefär hur träningen och kosthållningen ser ut just nu, så får du nog ännu klokare tips :)

Inspirerande idéer kan du säkert hitta på http://www.marksdailyapple.com/forum/ och i Jonas Coltings böcker.

Men i regel är det bara acceptera att man äter för mycket, jag är expert på att kompensera för träningen på tallriken. Där mitt bästa tips för övrigt är att fortsätta med att äta alldeles lagom vanlig dag men köpa en mindre tallrik så man ändå får äta en hel tallrik med mat :)
#17
9 februari 2011 kl 09:10
Gilla
Jag tycker nog att det är viktigt att du läser någon bok som klarlägger begrepp som kolhydrater, fett och protein. Av någon klok person typ Jonas Colting... inte Anna Skipper.

Vad har du åstadkommit hittills med ditt upplägg? Blir träningsresultaten bättre?
Att du är yr beror på att hjärnan inte får tillräckligt mycket socker.

Träningsschemat helt okej om du äter ordentligt.
Ex på mat för att börja äta igen
Frukost: Omelett med skinka
Mellanmål: Färska rotfrukter
Lunch: Avokadosallad med kyckling och knäckebröd
Eftermiddagsfika: En kopp var choklad, äpple
Middag: Köttsoppa, smörgås
#18
9 februari 2011 kl 09:36
Gilla
Det finns något som kallas ketos som gör att kroppen tillverkar den mängd som hjärnan behöver. Men hjärnan behöver socker, det är fakta :)
Men jag tror också på att man inte behöver så mycket kolhydrater som förespråkas. Protein är väl det enda vi inte kan tillverka själva (=
#19
4 maj 2011 kl 09:11
Gilla
Hade sex veckors uppehåller mars/april (ont i fötterna)

Nu springer jag igen, men km-tiden är 1 minst 1 min sämre. Jag räknade med en försämring men den känns enorm. För tempot är nu under tempot som jag kunde hålla när jag vägde lika mycket som nu, men hade 6 mån styrketräning och 0 kardio bakom mig (efter en depressionsperiod): Men hösten som gick tränade jag boxning, gick ner lite i vikt (lagt på mig den igen) och kände mig allmänt rätt bra, trots att jag fortfarande väger ca 15 kg över min

normalvikt. Men det har jag gjort i några år nu.

Problemet är: efter knappt 1,5 km är pulsen uppe i 170, och då slutar min 6 km runda med en 150 m uppförsbacke där jag inte klarar av att pressa mig upp i mer än 178 bpm.
Nu sitter jag på kontoret med 85 i puls!?!?!
Vilopulsen har varierat de senaste åren, men det mellan 45-55 oavsett kroppsvikt utan bara träningsmängden som varierat :)

Men jag känner att jag blir lite paranoid! Blir flåsig av att gå i uppsförsbacke och kan promenera mig upp i 160 i puls. Under hösten var jag i bättre form än jag varit på rätt länge!?!?!
#20
4 maj 2011 kl 09:25 Redigerad 4 maj 2011 kl 09:27
Gilla
Har inga andra symptom, sover bra, äter som vanligt, ingen hosta, ingen förkylning, inga sår på kroppen som är infekterade, inga kända luftvägsproblem och väldigt lindrig björkpollenallergi (och är mest bara asfalt och hus där jag springer). Det har ju gått ett par veckor nu också. Men man kanske skulle gå till doktorn!?!

Jag är sjuk sällan, och brukar känna det rätt bra om jag har något på gång.

Tänkte springa en halvmara i år, så måste ju träna, men jag vill ju gärna överleva :D
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >