Foruminlägg av Stefan Norgren

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
18 april 2010 kl 22:51
Gilla
"Det finns alltid någon som har det värre.."

Funkar jämt, på jobbet, träningspassen, fotbollsmatcher osv osv.. testa!
#2
19 april 2010 kl 17:48
Gilla
Vi har s.k stretching på jobbet, jätteskoj att tillsammans stå och dra lite i varandras armar osv, bara det att man kan ju inte dra ut någonting som inte är uppvärmt och redo för stretch. Gör iaf ont på mig så jag brukar mest sitta ner och titta på..
Vet inte vad som ska vara farligt med en stretch efter en bra uppvärmning dock..

Sen så sa ju klippet ingenting om stretchen efteråt som iaf för mig är halvviktig så man inte känner sig som ett kylskåp senare på kvällen ;)
#3
22 april 2010 kl 16:19
Gilla
Som gammal brevbärare så skiter jag ganska fullständigt i halsont, må vara dumt men på vintrarna så hade man ont i halsen från december till februari mer eller mindre varje dag. Känner min egen kropp såpass att jag vet när det är halsont på riktigt eller när det bara är nån ´nu har vi varit ute och pustat och frustat i kallt väder igen´ halsont.
Ska kanske tilläggas att jag haft feber 2 ggr senaste 15 åren eller så så jag är väl allmänt väldigt kry så det fungerar på mig, och jag är väldigt tacksam för det.

Men som många sagt ovan är det ju av vikt att efter träningspass se till att få i sig näring och vila, annars bryts man ner och vips kommer det ´som ett brev på posten´ sjukdomar, skador osv.
#4
24 april 2010 kl 10:43
Gilla
Jag som bara trodde det var envishet, men inte då.
Jag vet inte vart min gräns går men efter nån kilometer så är det nästan alltid som att benen bara går.
Man kan svettas och pusta och frusta men det spelar ingen roll, benen löper på iaf, väldigt tacksamt att ha ett sådan känsla.
#5
26 april 2010 kl 21:17
Gilla
Kul.
Jag köpte mig ett par Asics 2140 förra helgen och tog idag med mig dem ut för första ggn och jag fick en blåsa/skoskav i höger hålfot. Hoppas det bara var något nu i början som går bort för annars blir jag ledsen.. butiken sa att det var en bra sko för mina fötter (Stadium) och många här har ju lovordat den skon oxå..
Vet inte om det är så att jag sätter i foten plattare än jag tror, alltså att jag inte springer på vare sig häl eller tå.

Men men.. som nybörjare så gör man väl lite fel, blir kanske så att man får lära sig den dyra vägen.. :/
#6
28 april 2010 kl 08:01
Gilla
Det var jag som köpte 2140, fick Autumn/winter för 750:- så jag är nöjd med priset såhär i början på min löpningskarriär. Men idag ska jag ut på mitt andra pass i dem, använder nike/puma/adidas sportsockor och dem har funkat fint innan så jag ska helt enkel prova att sätta lite silvertejp på foten idag och se om det funkar. Gissningsvis så behöver fötterna bara lära sig att det är en ny sko.
Ska kanske tillägga att jag inte vet om jag snörade åt skon ordentligt då jag opererade ringfingret för nästan en vecka sedan på högerhanden och därför har lite svårt med vissa saker :)

Någon som vet hur Stadium resonerar runt använda skor köpta på rea om man vill byta?
#7
28 april 2010 kl 08:06
Gilla
Hade varit skoj att vara där, men tyvärr är fotbollsträningen prioriterad när det annonserades med så kort varsel.

Annars ett bra initiativ som man får tacka för att man blev inbjuden till, Tack!
#8
28 april 2010 kl 08:41
Gilla
Ok, har lite leukoplast hemma så ska testa det strax.
Har även tagit bort bandaget på fingret, bara ett stort plåster på nu, så idag ska jag nog klara av att snöra åt skon lite bättre. Återkommer med resultat under dagen.

När det kommer till strumpor så får jag kolla upp det till helgen och hoppas jag slipper problem fram tills dess.

Tack för tipset!
#9
28 april 2010 kl 12:29
Gilla
Ok, test utfört.
Leukoplasten vägrade fastna under foten så jag tog en liten bit och satte den på en stor bit silvertejp så leukoplasten täckte blåsan på foten.

Summa summarum: Efter 6-7 kilometer började jag känna av att det skavde lite vid blåsan, men inget mer än att det var löpbart. Kom hem och tog av mig strumpan och där låg min silvertejp ihoprullad och fin, så den hade nog lossnat under löpningen varpå jag kände av min blåsa.
Den har inte blivit värre så jag lever nog med skorna, provar lite tejp kommande pass och ser till att få en förhårdnad på foten där blåsan är nu när den så småningom läker ut.
#10
30 april 2010 kl 13:11
Gilla
Har du fått en spark så tippar jag på en s.k lårkaka. Som aktiv fotbollsspelare så lever jag med ständiga ´lårkakor´ på både lår och vader och gör inget annat än tar det lugnt dagen/ar efter match då man oftast fått lite fler smällar än vanligt och sen så kutar jag på som vanligt alla andra dagar och låter det läka ut av sig självt. Ömmar gör det men mig veterligen är det absolut ingen fara att träna på.
#11
1 maj 2010 kl 22:36
Gilla
Vill påsta att det handlar direkt om vätskeintag. Att dricka efter är såklart viktigt men hur ser vätskeintaget ut under dagen i allmänhet? Man bör som sagt dricka en glas i timmen om jag inte är helt fel ute så det räcker inte att bara gå ut och springa 1-2 mil och sen dricka 1 liter vatten och tro att kroppen är nöjd.
Personligen ligger jag nog på närmare 2 liter vatten närmaste timmarna efter jag pinnat mina 10 kilometer. Brukar funka för mig.

Dålig i kistan blir jag, trots att jag spelar fotboll, innebandy, korpidrotter åt alla möjliga håll, när jag dricker stora mängder kallt vatten i samband med hårdare träning. Vet inte om det är ett samband eller bara slump men ´liv i lådan´ blir det.
I övrigt så kan kosttillskott ge risig mage om du nu äter det.
#12
2 maj 2010 kl 11:20
Gilla
Tänkte först på hälsporre när jag läste trådnamnet, men när man läser vad du skrev så verkar det inte vara fallet.
Kanske, gissar bara, så kan ju det nya inlägget ´klämma´ under foten och på så sett nypa till nerverna som går där som i sin tur skapar obehag/smärta.
Men som sagt, gissar bara. Fick du inläggen efter konsultation med läkare?
#13
2 maj 2010 kl 14:42
Gilla
Linda foten, gå ut och gå tills svullnaden är borta (beror på hur kraftig stuckning vi pratar om, brukar ta någon vecka). När svullnaden är borta kan du genom att känna efter ordentligt börja jogga igång, kanske med hjälp av en damask eller genom att tejpa fotleden så den hålls stabil.
Ett tips är att inte spela basket igen förrän du känner att du kan rotera foten smärtfritt åt alla håll och kanter.
#14
4 maj 2010 kl 23:07
Gilla
Hej Karin

Hoppas du gillar att pina dig i hög värme och långa backar! :)
Jag har varit i Montenegro och Makedonien då jag har makedonska släktingar och under sommarmånaderna är det ofta väldigt varmt mellan alla kullar en bit in från havet. Det är även väldigt kuperat så det är säkerligen tuffa banor att springa.

Men klart, lär ju vara skoj att springa i andra länder än Sverige så kör hårt!
#15
5 maj 2010 kl 18:16
Gilla
Om löpning är en bra motionsform för att gå ner i vikt kan vi ju svara ja. Men att punktförbränna fett (midjan i detta fall) går inte inom nån form av träning.

Mao så: springer du regelbundet, äter hälsosamt och lever sunt i allmänhet så blir du nog av med ´övervikten´ på sikt.
#16
5 maj 2010 kl 18:24
Gilla
Om jag inte hade stretchat i min ungdom hade jag aldrig kommit ner i spagat!

Men jag kan köpa resonemanget att ´töjningar´ är bättre än statisk stretching. Ska testa i veckan då jag är en klassisk stretchare annars. Blir bl.a 20-25sek på varje vad efter avslutat pass för att man inbillar sig att betongkänslan inte ska infinna sig dagen efter ;)
#17
8 maj 2010 kl 19:28
Gilla
Jag brukar först sätta på mig skorna, sen så gillar jag att ta mitt första steg med höger fot.. ;)

Nä. Ska springa min första mil sen jag började träna löpning i för 6 veckor sedan nu i slutet av maj. vet inte hur jag ska bete mig, på träning nu så går mitt mantra bara: sakta ner sakta ner sakta ner.. men jag gissar att jag kommer gå ut hårt och sen öka. blodsmak äter man till frukost!
#18
9 maj 2010 kl 14:12
Gilla
igår gick det åt många öl, en del vin och såklart gav man sig på spriten oxå. fotbollsmatch om 90 minuter, ska bli skönt att få komma ut i den friska luften!
#19
10 maj 2010 kl 20:54
Gilla
När det pratas längd och tid så slog jag nytt PB idag då jag var ute i 47:50 på min runda. Längsta passet mätt i tid sen jag satte igång för några veckor sedan ;)
#20
14 maj 2010 kl 17:46 Redigerad 14 maj 2010 kl 17:51
Gilla
Band på knä´t.. I mina ungdomsår hade många av mina lagkamrater i innebandylaget det mot s.k ´knäslatter´.
Vad det innebär exakt vet jag inte men att det med lite hjälp av tejp under knäskålen så ska det tydligen bara vara att köra på.

Gogglade lite och hittade bara den här raden om knäslatter:

5.6 Knäslatter (Mb schlatter)
Vad/hur
Lårmuskeln fram mynnar ut i en sena på knät. När man växer kan fästet bli mjukt. Ofarligt.

Men som andra sagt innan, är det knäslatter eller inte? Slipper du besvär med denna form av tejpning så gissar jag på det och då är det bara att köra på.

Lycka till.

edit: lite mer googlande

´Rörelseorganens sjukdomar
Morbus Schlatter. Schlatters sjukdom. Osgood-Schlatters sjukdom.
ICD-10: M92.5 Uppdaterad: 2008-12-13

Orsak: Överbelastningstillstånd i patellas seninfästning i tuberositas tibiae.

Symtom: Smärta distinkt över Tuberositas tibiae. Drabbar framförallt i 10-14 årsåldern (mestadels fysiskt aktiva pojkar). Smärta under och eventuellt efter ansträngning.´

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >