Löpning Tävlingar & Motionslopp / Skövde Ultrafestival 79 inlägg 3341 visningar

Skövde Ultrafestival

1965 • skövde
#1
22 mars 2010 - 08:47
Gilla
Hej
Inbjudan och möjlighet att anmäla sig till Skövde Ultrafestival finns utlagd på vår hemsida, www.ultrasweden.se
Tävlingen går i år från Fredag den 27/8 till Söndag den 29/8.
Vi kommer att erbjuda 48/24/12/6 samt 1 timmars löpning.
Full klassindelning samt motionsklasser.

I år är Riksmästerskapet på 24-timmars löpning förlagt till Skövde Ultrafestival.

Möjligheten för 48-timmarslöparna att springa i RM på 24-timmars kommer att erbjudas då starten av båda loppen sker samtidigt.
Se vår hemsida för mer info.

Ultrafestivalen sker samtidigt som skövde matfestival.

Välkomna önskar Team ultrasweden
< < < 1 2 3 4 > > >
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#61
29 augusti 2010 kl 01:00
Gilla
Då var Skövde 24-timmars avklarat för min del, resultatet blev över förväntan, bara i fantasin har det resultatet varit möjligt, jag kom dit med 110 km som prsonbästa, och fick 146 km. Jag gick ut hårdare än planerat, första maran gick på strax under 6 timmar, andra maran gick något snabbare, jag höll tempot i 100 km, sen kom tröttheten, efter 16 timmar var jag ordentligt trött, dom 6 sista timmarna var fasansfulla, jag fick anstränga mej för att bara hålla mej på benen, varje varv var nytt personbästa, det gjorde ont i hälsenor, benhinnor, höfter, och den ena axeln gjorde ont också, springa var mer eller mindre omöjligt sista 6 timmarna, jag kände mej yr, svajig och fick anstränga mej för att hålla kursen, men det är ju självförvållat, tar man det lite lugnare från början blir det ju inte så. Hela tävlingen är mästerligt arrangerad, bra service vid mat och vätskedepå, helt perfekt skött, varvräkningen med chips fungerade bra trots en del regn, och man kunde se på en stor skärm vid varvningen hur många varv man gjort, och sin km tid kunde man se, mycket bra.
Stort Tack till Reima med flera för en utmärkt tävling
1972 • Alingsås
Administratör
#62
29 augusti 2010 kl 09:06
Gilla
Bra kämpat Conny, starkt att hålla ut när hela kroppen säger ifrån, grattis till perset!

Själv klev jag av banan efter 15 timmar då hade jag fightats ett tag med knäont och motivationsproblem men det som nog knäckte mig tillslut var nog tröttheten. Försökte somna tre gånger under natten men blev mest stel av att ligga ner. Hur som helst känns det som en nyttig erfarenhet som jag säkert behöver för framtida tävlingar.

Det bestående minnet från helgen kommer nog att vara Torill som tuffade på timme efter timme med piggt steg och en massa energi över till peppning av oss andra. Hennes slutresultat 209 km är nytt svenskt damrekord. Även Åsa Hellstorp imponerade, de båda tjerna utklassade verkligen herrklassen.

Jag har själv 200 som drömmål, men det är med ny respekt jag tar mig an det målet. Åsa och Torill kämpade på med bra fart genom hela loppet och det är uppenbart att det krävs en hel del disciplin och styrka för att klara det målet.

Tävlingen som sådan var utmärkt arrangerad för att man skulle kunna optimera sitt kraftuttag. Nära till toaletter och omklädning/vila bra resultatuppdatering och riktigt bra service i depån. Jag var nog lite tveksam till 400 meters banan från början men det var väldigt skönt att aldrig ha mer än 3 minuter till nästa tillfälle att tanka på, byta om mm.

Tack till arrangörer medlöpare och nya och gamla vänner både på och utanför banan.
1956 • PARTILLE
#63
29 augusti 2010 kl 17:55
Gilla
Jag blev förvånad över det stora manfallet. Men inte så konstigt ner det kom både, regn störtregn, hagel samt blixt och åska. Sista natten var däremot lugn på den fronten och det var då jag kom igång på allvar. Jag kom ut på banan strax efter midnatt, efter lite drygt 36 timmar och satte igång att springa. Det gjorde jag nonstop de 10 följande timmarna och det gick förvånansvärt bra. Då segade jag ihop och fick sätta mig totalt utmattad på en stol. men en kaffe och ett besök på skithuset fick mig att kvickna till. Sedan var det avgrundslöpning för att kunna snygga till det nya perset jag fick. Totalt kom jag 211865, personligt rekord med 60003 m. Nu är jag totalt slut, det finns inte en gnutta kraft kvar i denna kropp kan jag lova. Enligt min Polar har jag förbrukat 11488 kcal. Att jag är nöjd är en ren underdrift. första dygnet var ett helvete med magproblem som gjorde det nästa omöjligt att springa vettigt. Jag gick och snackade en hel del med stackars Zingo som kämpade grymt för sin överlevnad i loppet. Hoppas allt är OK igen och tack för hälsningen som jag fick via mail Zingo! Och Niklas! Hoppas Du har hämtat Dig.
1985 • Solna
#64
29 augusti 2010 kl 19:36
Gilla
Ja regnet var ingen höjdare :( vet inte hur många gånger det blev på och av med regnjacka, ska införskaffa regnponcho till nästa gång.

Håller med föregående talare om ett klockrent arrangemang! Stort tack! man fick alltid höra ngt peppande vid varvningen.

Ang 400m-bana så var jag sjukt stressad de första 100 varven, vet inte varför men bara det att man kunde se alla hela tiden (och dessutom 2 klockor som inte verkade gå framåt) gjorde mig superstressad. Men det lade sig eft ca 150 varv och det var då jag bara koncentrerade mig på att göra mitt eget lopp.

Är grymt imponerad av alla deltagare men Torill och Åsa är värda en extra eloge! Man tycker att man själv har pannben men det är ingenting mot vad de (eller ni som sprang 48h) har.

Vi ses på banorna!
1956 • PARTILLE
#65
29 augusti 2010 kl 20:07
Gilla
Muntrationen i tävlingen var de grekiska tvillingarna. Som, sprang itakt, gick i takt, åt och drack i takt och bröt i takt. Kunde inte låta bli att dra på läppen när man passerade dessa två killar. Dessutom riktigt trevliga visade det sig....
1974 • Lund
#66
29 augusti 2010 kl 20:11
Gilla
Det var superkul att se när du kom igång i liveresultatet Stefan. Och Conny du var allt blygsam på loppet, du kom ju toklångt fast det inte gick snabbt i slutet. Nästa gång har kroppen vant sig lite då kommer du ennu längre när mängden "jag har för ont för att springa" minskar.

Det var tokkul att få springa med allihopa på banan precis som du nämnde Stefan är det lite lyxit att jag som glad nybörjare får springa tillsammans med eliten och att ingen ser ner på oss nybörjare utan hejar på oss. Sen var det intressant att få se ett nytt Sverige rekord på 24h för damer, jag var precis vid tavlan när Torill tog det. Som dom andra skriver så var det kanonbra fixat av alla arrangörerna och smidigt nära till allt, ett lopp man gärna kommer tillbaka till.

Själv valde jag att stoppa efter 24h för mig gick det ganska bra i ca 16-17h då hade jag nästan samma fart som sist men fick slite lite mer för den. Sen sloknade jag, pulsen kändes för hög och jag hade inte ork att springa. Satsade på att gå till 24h sen var tanken att vila ordentligt efter det men jag hade ont i trampdynorna när jag gick (det är faktisk skönare för fötterna att springa konstigt va!) så det var en kamp. Tanken var ju att få ett ganska bra 24h resultat eftersom det var RM. Såhär i efterhand är nog analysen att jag ska se till att få i mig mer energi, tycker mig minnas att jag fick i mig mer i Bornholm när jag tänker efter, minns i alla fall att jag konstant åt och drack. Sen skulle jag lyssnat på kroppen och tagit en ordentlig vila när jag upptäckte att promenaden inte var angenäm vid 19-20h. Nu körde jag vidare som en överkörd groda och kroppen fick några goa timmar på sig att övertala hjärna i den förträffliga planen att 24h är ganska långt också, och jag kan ju åka hem med ett tåg redan samma dag iställt för att stanna 24h till.

Kan nog säga att jag mår oförtjänt bra idag, Har såklart lite ont varstans men det bör man ju ha. Det ända luriga är vid vänster benhinna, det har jag inte kännt av innan på något lopp. Hoppas att det är muskeln och inte något konstigt man får dras med. Det kommer ta ett par dagar innan man vet vad som gör ont på längre sikt.
1972 • Alingsås
Administratör
#67
29 augusti 2010 kl 20:41
Gilla
Stefan: Du borde bli utsed till årets fighter efter detta, imponerande!

Zingo: Jag åkte hem av ungefär samma "bekväma" anledning tricket är nog icke ombokningsbar hemresa alternativt förbetalt hotellrum efter tävlingen så att man inte har råd att bryta.

Fast det var naturligtvis skönt att komma hem också och jag sov totalt 18 timmar närmsta dygnet efter hemkomsten så nog behövdes det vila. Nu är jag oförskämt pigg, men så gjorde jag ju knappt ett 15 timmars lopp heller.
1974 • Lund
#68
29 augusti 2010 kl 21:10
Gilla
"icke ombokningsbar hemresa" hjälpte inte i mitt fall, dock så hoppas jag kunna känna igen energi/motivations sänkan och häva den tidigare det är en lyx man kan ha på 48h, man har ju en dag till på sig. Ett av felet jag gjorde denna gången var nog att jag jämförde med förra och inte tänkte vila förren jag gjorde det då för det funkade då vilket inte alls stämde med mitt allmäntillstånd som inte kan ha varit på samma nivå som sist. Detta loppet krävde ett helt annat upplägg för mig. Så jag kan bara stämma in i "Hur som helst känns det som en nyttig erfarenhet som jag säkert behöver för framtida tävlingar." precis så känner jag också.

Maria, du tuffade på galet bra också hur gick det med foten/tån sen?

Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#69
30 augusti 2010 kl 20:31
Gilla
Jag får nog vara nöjd med mitt resultat just nu, jag är inte tillräkligt snabb ännu, och tvingas springa med för hög puls, det höll 100 km tack vare mycket träning, sen blev jag trött, jag tror också att jag fick vätskebrist, trots allt regn, jag pissade bara 2 gånger på 24 timmar, och kände mej törstig ibland på andra halvan utav loppet, man vågar inte dricka hur mycket som helst heller, min vänstra hälsena gjorde ont också på slutet, och gjorde inte löpning så lockade. Den är inte bra nu heller, men det var det väl värt, man kräver inte så mycket träning veckan efter ett 24-timmars, det är väl bara att ta det lugnt, och prova sig fram med träningen, gå en runda eller några stycken, prova några löpsteg med hälinlägg i skorna, jag har haft ont i den hälsenan förr, jag tror inte det är så farligt nu heller, lite problem med skador när man kör hårt vid sådana här lopp, det får man nog räkna med.
1971 • Bjästa
#70
31 augusti 2010 kl 10:00
Gilla
Magnus Allansson
1973 • Fellingsbro
#71
31 augusti 2010 kl 21:23
Gilla
Hej alla. Jag ville bara tacka för en underbar löpar helg,och ett speciellt tack och stort grattis till dom tre super trevliga tjejerna, Kristina, Liselott och så klart Torill för era fantastiska resultat.Vi ses.
1971 • Bjästa
#72
1 september 2010 kl 09:00
Gilla
Tack själv Magnus. Du och din kompis gjorde så att första dygnet bara sprang iväg :-)
1955 • Frekhaug
#73
1 september 2010 kl 10:13
Gilla
Takk for meg. Det var et flott arrangement og veldig kjekt å være med. Dere tok godt imot meg - selv om jeg er norsk. Jeg PRØVDE å få flere norske med, men enten var de skadet eller så løp de Romerike 6-timers helgen før.
Velkommen til Bislett i slutten av november, 24-timersløp i helt nytt innendørs stadionanlegg. Uten regn, uten snø, uten vind, lyst og trivelig - og kanskje 16-18 grader?
På vei til tågstasjonen stoppet KG og jeg fikk sitte på til Trollhättan. Trivelig! Så var det kveldståget til Oslo, og nattåget hjem til Frekhaug ved Bergen. Den faste treningsturen med mine løpekompiser mandag kveld gikk merkelig nok helt fint - men jeg er noe trøtt i hodet.
Spesiell takk til de andre 12-timersløperne som var med hele tiden, og til de imponerende 48-timersløperne som holdt ut 2. natten

Per Audun Heskestad
1956 • PARTILLE
#74
1 september 2010 kl 10:59
Gilla
Tack själv Per Audun. Jag begriper inte hur Du kunde hålla sådant högt tempo hela tiden. Man kände vinddraget när Du sprang förbi...
1985 • Solna
#75
4 september 2010 kl 14:07
Gilla
zingo: jo den såg mer eller mindre ut som ett köttstycke i några dagar men nu är den back on track :)
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#76
4 september 2010 kl 23:35
Gilla
Nu har det gått en vecka sen 24-timmars, min hälseneinflammation är bättre, inget senknarr på 3 dagar, ingen svullnad längre, 7 km promenad i torsdags, lite småont efteråt, idag 9 km rask promenad inget ont, kroppen nästan skriker efter att få springa, har läst att hälseneinflammation läker på 2 veckor, vet inte om jag kan vänta en vecka till, eller om man verkligen behöver vänta så länge när allt känns bra.
1956 • PARTILLE
#77
5 september 2010 kl 09:05
Gilla
Din bästa vän i sådana här situationer är tålamodet. Du kommer inte att förlora på att vänta. Jag lovar...
Conny Adolfsson
1954 • Hyltebruk
#78
5 september 2010 kl 16:12
Gilla
Jag tror du har alldeles rätt Stefan, idag vilar jag, och gör exentriska tåhävningar, jag har även gjort 50 jämfotahopp utan känning i hälsenan, imorgon skall jag gå 6 km och springa 100 meter mycket försiktigt med hälinlägg. Jag tittade på din träningsdagbok, och ser att du gjort mycket fina resultatförbättringar det här året, det är roligt att se, du är betydligt snabbare än mej.
1956 • PARTILLE
#79
5 september 2010 kl 16:41
Gilla
De förbättringarna beror uteslutande på min viktminskning. 25 kg har jag släppt av utmed löparslingorna... :-) Det borde ju yttra sig på resultaten... :-)
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.