6 januari 2011 kl 16:53
Energi in och ut är nog alldeles för enkelt. Kroppen gör väldigt olika saker med samma energimängd om den kommer i form av rent socker eller som animaliskt fett till exempel.
Själv har jag börjat äta betydligt mindre kolhydrater och mycket mera fett. Försöker tänka på att jag ska bli mätt på fettet. Inget annat. Vill inte kalla mig strikt LCHF'are då jag äter fullkornsflingor till frukosten och käkar en del bröd i form av finn crisp (med massa pålägg!). Nån frukt slinker också ner då och då. Har svårt att se hur människan inte skulle ha ätit frukt under alla dessa år? Men visst, det är socker...
Personligen testar jag främst för att se om jag kan hålla mig ifrån förkylningar bättre. Vissa påstår ju det. Funkar det för mig? Vi får se. Träningen rullar på. Svårt att bedöma om det går tyngre pga kosten eftersom underlaget mestadels är förkastligt...
Läser just nu "Istället för doping", som har fått en del kritik, och jag är också kritisk då allting verkar så självklart för författaren. Men det vore en logisk lösning om han har rätt. Coltings nya och Kostdoktorns står på kö i bokhyllan :)
Jag tror lite att alla människor fungerar på samma sätt, rent matematiskt. Däremot skiljer sig värdet på parametrarna väldigt mycket. Således blir "resultatet av beräkningarna" också olika. Men det som är bra ur hälsosynpunkt (inte prestations) för en människa borde i alla fall inte vara dåligt för resten av oss, även om resultat kan utebli.
Sorry för långt inlägg... :)