Löpning Träning 28 inlägg 32103 visningar

Viktnedgång med hjälp av löpning?

Helena
1982 • Linköping
#1
27 november 2011 - 09:30
Gilla
Någon som börjat löpträna med tanken att gå ner i vikt? Hur går det och hur ser din kost ut?

< < < 1 2 > > >
1978 • Linköping
#21
28 november 2011 kl 13:28
Gilla
Jag gick ner 8 kilo på ett halvår, men merparten av viktminskningen kom efter att jag började kombinera löpning med styrketräning. Sen minskade jag även mina portioner och avstod från fika under veckorna.
Kinsei
1974 • Malmö
#22
28 november 2011 kl 14:02
Gilla
Håller till skillnad från många andra med Micke Larsson (har upptäckt att jag oftast gör det!) om att enbart löpning inte är särskilt effektivt för viktminskning. Det är alldeles för lätt att "äta ikapp", särskilt som man blir hungrigare. Tränar man hårt och springer långpass på flera timmar gör man så klart av med mycket, men en halvmil för en 80-kilosperson är trots allt inte mer än i runda slängar 400 kcal i förbrukning. En extra bulle för att man "förtjänat" det och sedan är det plus minus noll. Är viktminskning huvudsyftet är det nog enklare att börja med att se över maten. Serdan finns det ju en massa andra fördelar med att springa!



Micke Larsson
1971 • Norge
#23
28 november 2011 kl 14:36
Gilla
Camilla: Intressant grottmänniskoteori, men jag tror inte att det är någon skillnad på kvinnor och män i det fallet. Vid 20 går man ner i vikt av att borsta tänderna, vid 40 kräver det en hel jävla massa - även för män.
Julia Werner
1976 • Malmö
#24
28 november 2011 kl 14:50
Gilla
Tror som många säger att löpning säkert hjälper, men att det bästa är att kombinera med styrketräning.. Större muskler kräver mer energi, och det är sällan det blir så stora muskler att man går upp i vikt en massa - däremot tror jag kroppen formas om på ett trevligt sätt!
Lycka till!
Anette Edman
1966 • Årsta
#25
28 november 2011 kl 21:35
Gilla
Det var inte anledningen till att jag började springa, men nog fanns det en förhoppning om att få en liten viktnedgång "på köpet". Hittills har det inte blivit så många kilon ner, och jag tror precis som några av de andra inläggen att det lilla extra man förbränner kompenseras av att man blir hungrigare eller tycker att man kan unna sig lite mer. Jag har inte ändrat kosten eftersom huvudmålet är att orka springa och annan motion snarare än att gå ner. Har tidigare testat att gå ner med Viktväktarna och tyvärr minskade orken i samma takt som kilona eftersom man fick kompensera för max två träningspass i veckan och därmed var ständigt hungrig.

Jag har däremot märkt en omfördelning från fett till muskler, har fått kraftigare vader och lårmuskler, minskad mage och rumpa, så trots att jag bara gått ner ett par kilo har jag minskat midjemåttet och ser smalare ut. På lite längre sikt hoppas jag att fettförbränningen fortsätter så att det till slut syns på vågen också.
Acke5
1959 • Göteborg
#26
29 november 2011 kl 04:20
Gilla
@ Micke. Det är ett medicinskt faktum det där. En medicinare berättade för mig, att med åldern så sjunker testosteronhalten och istället ökar kortisonproduktionen (tror jag det var). Vi vet ju alla vilken effekt kortison har på oss, vi omformas lite grann til Barbapappa tyvärr.

Träning, och speciellt styrketräning, kan väl i viss mån hålla uppe testosteronhalten om jag inte missminner mig.
Johnny Omö Bergkvist
1978 • Markaryd
#27
29 november 2011 kl 08:01
Gilla
Började springa för att få upp konditionen lite, ville orka busa mer med barnen =o) Blev ganska snabbt biten av löpningen och det har bara fortsatt sen. Viktnedgången fick jag på köpet vilket är positivt.
Från 96 kg till idag 84 kg. Visst det har tagit en tid, men jäkla vad mycket lättare det är att hänga med barnens lek nu.
Micke Larsson
1971 • Norge
#28
29 november 2011 kl 09:53
Gilla
Acke: Ja, att åldern gör det svårare att tappa vikt är ett faktum, av flera orsaker. Det jag fortfarande ställer mig tveksam inför är att det skulle finnas en könsrelaterad skillnad. Ska i så fall vara att kvinnor har en medfödd fäbless för "fredagsmys", men inte heller det tror jag är vetenskapligt styrkt :-). Jaja, vi kämpar alla i motvind...
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.