5 mars 2014 kl 10:18
En fördel med tillskott så som vasslepulver är att det blir väldigt mycket högvärdigt protein/krona. 1kg vassleproteinpulver kan du få för runt 100kr. För mjölk t.ex som ger 3,4gr/dl skulle det krävas cirka 30 liter mjölk för att nå 1000gr protein vilket kommer kosta mer än 100kr. Kött innehåller oftast runt 20-25gr fullvärdigt protein/100gr. Men mängdmässigt sett krävs det 4-5kg kött för att nå 1000gr protein och för vetemjöl som innehåller 13gr/protein per 100gr (dock ej fullvärdigt) så krävs det väldigt mycket mjöl etc etc.
Så sett per krona finns det i princip ingen mat som slår PPK faktorn hos tillskott, men då du köper mat så betalar du ju för så mycket mer än bara ett proteininnehåll så ta det inte som att mat skulle vara ett andrahandsalternativ på något vis. Jag vill bara klargöra att tillskott oftast är billigast på det här viset vilket många alltid glömmer.
Kolla in
http://proteinperkrona.se/ och spana in PPK-faktorn för olika livsmedel