Löpning Kläder, Skor & Prylar 23 inlägg 4744 visningar

Lämna tillbaka skorna eller inte?

1975 • Hässelby
#1
22 juni 2009 - 10:26
Gilla
Jag har svårt att hitta bra skor eftersom jag har 35-36 i skor, men samtidigt väldigt breda fötter fram (à la Kalle Anka). En kompromiss när jag började sätta igång och springa var ett par ganska gamla inomhusskor med mycket dämpning - något som i längden blev ohållbart. Jag fick tips om att Lunartrainer skulle kunna fungera på mina fötter. Jag uppsökte butik och fick då höra att den minsta storlek som Lunartrainer görs i var stl 6 (US), alltså 36,5. Jag provade ändå skon och det var en fantastisk känsla att inte få tårna helt ihopklämda. Dock var den någon halv storlek för stor. Killen i affären tyckte dock att skon ändå kunde funka - även om jag borde haft en halv till en storlek mindre. Jag provade flera andra skor i rätt storlek men alla var för trånga på bredden så det slutade med att jag ändå köpte Lunartrainern eftersom jag verkligen behövde ett par skor som var avsedda för att springa i. Försäljaren i affären sa att det dock inte är omöjligt att skon i framtiden skulle komma att göras i mindre storlek om den blev tillräckligt populär.

Skorna är jättesköna att springa i, men fötterna glider framåt när jag springer i nedförsbackar. Igår besökte jag därför en annan sportaffär som säljer inlägg av olika slag för att höra om man kunde lägga in något för att hålla foten mer på plats. Gissa om jag blev förvånad när det första försäljaren informerar mig om är att Lunartrainer visst görs i mindre storlek än stl. 6 och att jag hade kunnat få ett par perfekta skor från början. Jag prövade ett par 5,5 och de satt helt perfekt!

Frågan är vad jag ska göra nu. Ska jag gå tillbaka till den första affären och be att få lämna tillbaka skorna eftersom jag köpte dem baserat på felaktig information? Eller kan det vara bra att ha ett par skor som är lite större till vintern om man behöver tjockare strumpor eller någon sula i skon?
< < < 1 2 > > >
1981 • Jönköping
#2
22 juni 2009 kl 12:35
Gilla
Det är alltid bra att ha skor som är lite förstora, just för att fötterna ska ha lite utrymme att glida fram i. Då slipper man ett av de vanligaste bekymren för löpare, blånagel.

Testa att ändra snörningen, det kan hjälpa att stabilisera foten.
Johan
1978 • Stockholm
#3
22 juni 2009 kl 14:20
Gilla
Johanna, jag tycker absolut du ska gå tillbaka med skorna och byta till din storlek. Personligen kan jag inte springa i förstora skor och några blånaglar har jag aldrig fått.
1963 • Göteborg
#4
22 juni 2009 kl 15:06
Gilla
Jag har också fötter som är bredast längst fram, dock har jag storlek runt 42. New Balance har modeller som finns i breda och extra breda varianter. Dock finns Kalle Anka-skorna sällan i i affären, men de går att beställa. Det brukar ta en vecka innan de kommer till affären. Om jag minns rätt så finns centrallagret i Nederländerna. http://www.newbalance.se/cs/Satellite?c=Page&childpagename=sv_SE%2FNewBal_Layout&cid=1222726919274&p=1222726919274&packedargs=catname%3DTotalFit%26locale%3Den_US&pagename=NewBal_Wrapper#/CREATING/width/
1976 • Sollentuna
#5
22 juni 2009 kl 15:14
Gilla
Självklart ska du gå tillbaka med skorna! Jag hade dessutom gjort det lagomt förbannad ;)
1975 • Hässelby
#6
22 juni 2009 kl 19:42
Gilla
Jag har varit i butiken nu och frågat hur de ställer sig till det hela och de ser inte alls någon anledning till att ta tillbaka/byta skorna. Säljaren påstår att han inte alls har sagt att skon inte görs i mindre än stl 6, utan att han har sagt att deras affär inte tar in mindre. - Lite märkligt påstående dock eftersom jag explicit bad honom kolla med Nike om den fanns i mindre.

Hade han varit ärlig (och professionell) så hade han sagt att jag borde vända mig till en annan butik för att få skor som passade mig. Men han var nog mest intresserad av att kränga ett par skor. Jag frågade om han inte tyckte att det var oprofessionellt gjort av honom, men jag fick inte något bra svar på den frågan.

Summan av kardemumman är att jag nog köper skorna i rätt storlek, samt fixar ett par inlägg till de skor som jag redan har. Dock inte i den butik där jag köpte de för stora skorna.

tympling: Tack för tips om New Balance! Kalle Anka-fötter är verkligen ett gissel.
1971 • Nykvarn
#7
22 juni 2009 kl 20:33
Gilla
Tycker det är riktigt riktigt dåligt bemötande av butiken!! Hoppas du lät dem veta att du inte handlar där nästa gång!!
1976 • Sollentuna
#8
23 juni 2009 kl 10:05
Gilla
Riktigt dåligt av dom. Vilken butik är det? Så kan vi undvika dom i fortsättningen.
Åsa O
1978 • Stockholm
#9
23 juni 2009 kl 10:17
Gilla
Om du nu tvingas behålla skorna, spara dem till vintersäsongen och använd dem med ett par ullfrottéstrumpor. Då tror jag inte foten kommer glida runt så mycket. I alla fall jag känner stor skillnad i mina skor beroende på om jag har sommarstrumpor eller vinterstrumpor. Ta en testrunda med tjocka strumpor redan nu och om det absolut inte fungerar kanske du kan sälja skorna här på jogg.

Även jag är intresserad av att veta vilken butik du handlade i :-)
Walker67
1947 • Växjö
#10
23 juni 2009 kl 11:46
Gilla
Lika fel som det är att använda smala skor till breda fötter är det att använda breda skor till smala fötter. För "smalfotingarna" känns det som att ha paddor på fötterna. Även om jag har normalbredd på fötterna tycker jag att vissa skor är "paddskor"

Ett annat problem för män är hälbredden. Jag har ganska smal häl och många herrskor är för breda i hälpartiet. För mig skulle dammodeller passa bättre, speciellt som deras läster ofta är anpassade för ett flackare fotvalv. Tyvärr slutar dammodeller på st 42, så det går inte för min del. (hur gör kvinnor med stora fötter, måste de köpa herrmodell i så fall ?)
1959 • Saltsjö-Boo
#11
23 juni 2009 kl 13:29 Redigerad 23 juni 2009 kl 13:34
Gilla
Johanna: Givetvis ska du "hänga ut" både butik och försäljare till namnet (om möjligt) så att man kan undvika....
Om du använder det allra översta snörhålet kanske du kan fixera foten bättre baktill. Eller spara paret till vintern och kör med tjockare strumpor...

Annars, Lunar trainer är väl inte känd för att vara bred. Tittar man på det samlade omdömet på Nikestore så är den normalbred (både herr o dam), och därmed för smal för mig...
Jag skulle nog säga att det knappt finns några lätta träningsskor/tävlingsskor med bredd i foten.
Har dock spanat in Reebok Taikan IB II, som verkar ha lite "Kalle Anka-fit" http://www.reebok.com/BE/#/product?modelId=30036321&articleId=R361788
eller http://www.runningwarehouse.com/descpageMRS-RTAIBM2.html
Väger 255 g i storlek 9 US. Är klart sugen. Skon kostar just nu 56 euro i Reeboks webbutik här i Belgien. Tyvärr tycks de inte ha nån webbförsäljning i Sverige...
1975 • Hässelby
#12
23 juni 2009 kl 15:21
Gilla
Nja, jag känner mig tveksam till att hänga ut någon butik. Det känns inte riktigt bra och jag är inte ute efter att hämnas någon.

Jag kommer att behålla de gamla skorna och använda till vintern. Det är när jag springer i nedförsbackar som jag känner av att de är för stora och när det är halt och moddigt så kommer jag förmodligen ändå hålla mig borta från backar.

När det gäller Lunartrainern så är den inte så bred bak på foten (där jag är smal), däremot är den bred framtill, vilket gör att tårna får ordentligt med utrymme. Så skon passar mig mycket bra. Men jag tackar för tipset om Reebok Taikan!
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#13
23 juni 2009 kl 15:49
Gilla
OT: Runners Store på Vasagatan tog tillbaka ett par (synligt) använda nya löparskor utan minsta fråga eller ens undran. Jag sa som det var att jag testat springa i dem, de passade ej och "hur sjutton gör jag". Fick helt enkelt prova ut ett par andra skor i "utbyte". Så den butiken rekommenderar jag efter det till ALLA som jag känner...det verkligen kändes i hjärtat hur glad (och lättad) jag blev.
Kanske det varierar från butik till butik (eller säljare till säljare)...
Testa Runners Store! (OBS jag jobbar ej där eller har annan anknytning dit)
Jesper
1979 • Stockholm
#14
23 juni 2009 kl 16:12
Gilla
Klart som helvete att du skall få pengarna tillbaka om försäljaren ljuger dig rakt i ansiktet och sedan hävdar att du ljuger när du säger vad han sa när han sålde skorna till dig!

Tycker att du skall stå på dig! Gå dit och ställ till en scen! De ska inte få slippa undan med sådant skit!

Om du är konflikträdd kan du väl iallafall hänga ut butiken här på forumet!?

Mvh

/Jesper
1975 • Hässelby
#15
23 juni 2009 kl 17:21
Gilla
Charlotta: Mina skor i rätt storlek köpte jag på Runnerstore. De var verkligen supertrevliga där och det var också killarna på RS som tyckte att jag skulle gå tillbaka till affären där jag köpte mina första par.

Jesper: Jag är inte konflikträdd, utan jag gick tillbaka till affären och talade med säljaren - tillika butikschefen. Jag förklarade att jag tyckte att det var oprofessionellt av en butik som specialiserar sig på löparskor att sälja skor som "nästan passade" bara för att de själva inte hade något som passade mig perfekt. Jag sa att de om några borde veta hur pass viktigt det är att springa i optimala skor. Tyvärr tycktes han inte hålla med.

Däremot ska jag skicka ett mejl till huvudkontoret och berätta om händelsen.
Jesper
1979 • Stockholm
#16
23 juni 2009 kl 17:30
Gilla
Okok, jag blev bara lite upprörd...

Bra att du skickar ett mail till huvudkontoret!

Mvh

/Jesper
Viktor Johansson
1984 • Helsingborg
#17
23 juni 2009 kl 17:54
Gilla
Tycker det är viktigt att alla åsikter om en butik kommer fram sen kan jag hålla med om att peka ut en enskild person kan kännas som att hänga ut...

Det är viktigt för nya kunder att veta ev. problem som tidigare kunder haft. Jogg är ju ett stort community för deras kundgrupp och det gör ju det lätt att utbyta erfarenheter och det i sin tur kan ju sätta press på butiker.
1979 • Strängnäs
#18
23 juni 2009 kl 19:53
Gilla
Johanna butikschefer är nog dom som är värst tror jag.

Har råkat ut för liknande fast ej med skor men jag kontaktade också huvudkontoret som skällde ut butikschefen. Jag fick efter det varan inlöst till rätt pris och utöver det 2st rabattcheckar som tack för att jag hörde av mej till huvudkontoret.


Mathias Axelsson
1975 • Örebro
#19
24 juni 2009 kl 00:35
Gilla
Sanningen är tyvärr hård ibland.
Butiken har absolut ingen anledning att ta tillbaka ett par begagnade skor. Allt som man vil byta under öppet köp ska vara i "säljbart skick". Dvs. Precis som du skulle vilja finna produkten när du köper den till fullpris. Alla lappar ska sitta kvar på varan, den ska vara i orginalembalage och självklart oanvänd.

Sen kan man ju alltid diskutera om du blev lurad eller inte och därför borde få byta produkten...

Men grunden är att produkten ska vara i "säljbart skick" (till ordinarie pris). Och med tanke på att man inte ens tar en bläddrad kvällstidning i tidningshyllan eller tar den översta boken i bokaffären så ska produkten alltså vara absolut felfri.
http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCategoryId=1674&lngArticleId=128
http://www.cint.se/sweden/Asp20/anger.asp
1976 • Sollentuna
#20
24 juni 2009 kl 08:25
Gilla
Mathias, det är irrelevant i detta fall. Köpet är baserat på felaktig information från säljaren och denne ska naturligtvis ta ansvar för sitt misstag. Jag gissar att det blir andra bullar när huvudkontoret för höra historien. Aldrig har det varit så billigt att göra en kund nöjd.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.