Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2191 visningar

Problem med knät

Runner
1986 • Göteborg
#1
6 juli 2009 - 23:19
Gilla
Tjena alla! Hoppas att det går underbart bra med träningen för er.

Själv har det bara brakat ihop nu senaste veckorna på grund av ett mycket mystiskt knäproblem.

Drog iväg till läkaren idag och hon gjorde ingenting. Hon kanske inte kunde göra något men jag förstår mig inte på varför jag ens gick dit om jag inte får någon hjälp???

Hur som helst: Det som händer är att Knät efter ett par km ger upp. Jag haltar tillbaka helt enkelt. Inga problem med knäskålen eller under den utan mer på sidorna vid muskielfästena antar jag.

Hur som helst vet någon vad man ska göra åt saken? Några bra övningar ni kan tipsa om?

För övrigt vore jag mkt tacksam om svar kom från någon som haft liknande problem för att man på så viss kanske kan läka skadan snabbare.
Marcus Löfblad
1972 • Alingsås
#2
7 juli 2009 kl 08:52
Gilla
Jag har själv lite ont i knät. Om det inte går över så tänker jag försöka söka upp en Ortoped. http://www.lakarkontakt.se/ortoped/index.php

Det borde inte vara så svårt att hitta en specialist / ortoped / idrottsläkare i Göteborg. Frågan är vad det kostar och om någon här kan ge en rekommendation?
Daniel Löwenborg
1975 • Uppsala
#3
7 juli 2009 kl 10:59
Gilla
Låter som att det kanske skulle kunna vara löparknä, något jag känt av själv tidigare, men sedan jag började stretcha utsidan av låren så har jag inte känt av det alls längre. Se tex: http://www.marathon.se/news/article.cfm?NewsId=8173

Lycka till!
Oldboy
1952 • Danderyd
#4
7 juli 2009 kl 11:18
Gilla
Du lämnar inte mycket detaljer om hur det känder under och efter, om du är öm någonstans etc. En läkare vilkensomhelst har rätt begränsad kunskap om träningsskador, antingen hittar man en idrottsläkare eller någon annan (naprapat, sjukgymnast) som håller på just med idrottsskador. Ortopeder kan ben och leder men inte alltid så mycket om muskler och ibland ingenting om löpning - om det inte är någon som har just idrottsskador som intresse.

Det finns många övningar. Balansplatta är nog bra ända upp till knät och det är så lätt att ta sig fem minuter på den, flera gånger om dan.
1959 • Höör
#5
7 juli 2009 kl 15:23
Gilla
Har själv fått problem med ett knä när jag springer längre sträckor. Har köpt ett tunt knäskydd, McDavid på Intersport. Skyddet håller knät varmt och ger lite stöd åt knät. Det fungerar bra, problemen har i princip försvunnit.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.