Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1780 visningar

Ont under vaden?

Johan K
1974 • ÖREBRO
#1
15 november 2009 - 15:33
Gilla
Jag har sedan ca 3 veckor haft problem med mitt högra ben. Precis under vadmuskeln, baksidan av benet. Det ger en distinkt smärta då jag sätter igång att springa, som förefaller avta för att sedan försvinna helt under tiden jag tränar - men nästa dag då jag tar de första stegen är smärtan där igen för att försvinna helt mot eftermiddagen.

Då jag har erfarenhet av problem med ljumsken har jag varit något restriktiv med min träning denna månad för att inte göra om samma misstag som sist (ignorera problemet och träna på som vanligt). För tillfället springer jag var tredje eller fjärde dag. Problemet tycks inte bli värre, men går inte heller tillbaka alls. Någon som kan ge någon insikt i vad som kan ha hänt, och hur man får bukt med problemet?
1964 • Ekhagen
#2
15 november 2009 kl 18:16
Gilla
Precis under vadmuskeln, låter som hälsenan? Stämmer också med hur jag upplevde det med variationerna i smärta under dagen. Leta isåfall efter excentriska tåhävningar här på forumet, något som verkar hjälpa för många, inklusive mig.
Johan K
1974 • ÖREBRO
#3
16 november 2009 kl 06:24
Gilla
Tack för tipset! Kan tillägga att smärtan (som inte är så där överdrivet farlig trots allt) liksom "sprider" sig till nedre delen av vadmuskeln när det gör ont. Jag testade igår med excentriska tåhävningar och det verkar i alla fall sätta igång igång det onda. Så jag kör vidare med det så länge det inte blir värre av det! :)
1983 • Tumba
#4
20 november 2009 kl 09:07
Gilla
Du kan även gå till en massageterapeut för att ge vaden en hjälpande hand. Bättre blodcirkulation och bättre elasticitet skulle inte skada.

Lycka till! // Jimmy
www.tumbafriskvard.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.