Löpning Tävlingar & Motionslopp / Frankfurt Marathon 25 inlägg 6212 visningar

"Missade" SVT's Sportspegeln Isabellahs svenska rekord på maran i helgen?

1971 • Nykvarn
#1
31 oktober 2010 - 21:49
Gilla
Jag missade de två-tre första minutrarna av SVT's Sportspegeln ikväll men väntade hela sändningen på att åtminstone få höra Isabellah Anderssons nya svenska rekord på maran nämnas men icke. Om det inte var första nyhet direkt efter vinjetten så "missade" man alltså det.

Här har vi alltså en marathonlöpare av världsklass som sätter svenskt rekord och det nämns inte i landets största sportmagasin, istället en intetsägande försäsongsintervju med två av våra längdskidåkare, ingen skugga över dem på något sätt, men ändå, det säger något om statusen på långdistanslöpning...

snälla någon, säg att de berättade om det precis i början...?
< < < 1 2 > > >
Mattias Olsson
1977 • Södra Sandby
#2
31 oktober 2010 kl 21:55
Gilla
Ja av 45 minuter ägnade de inte en sekund åt Isabellah.
Blev sur och skickade ett mail till dem.
Carina Jonasson
1984 • Åmål
#3
31 oktober 2010 kl 22:16
Gilla
Det valdes bort av "bollsportssportspegeln". Pinsam felprioritering väl av SVT?!
Var det du Staffan som för en ½-timme sedan skrev till C.Åk på RW om detta?
Du har rätt: Sportspegeln ikväll...: fotboll och hockey-relaterat BARA de 20 1:a minuterna av programmet. Noll/0 om Isabellahs fantastiska lopp och svenska rekord i dag på 2:25.10 i Frankfurt. Kif Örebros damlag var viktigare...
1956 • PARTILLE
#4
31 oktober 2010 kl 22:25
Gilla
Som jag sagt så många gånger förut. Det enda som krävs för en sportjournalist idag är att denne lär sig reglerna i fotboll. Hela djävla TV-världen är fotbollsfixerad.
Jag är så trött på fotboll och att se dessa överbetalda pajasar lägga sig ner på gräsmattan och oja sig så fort någon råkar nudda dom. Frågan är om dom gör så för att de verkligen inte kan spela fotboll eller för att dom är så himla klena?
Staffan Malmberg
1954 • Hyltebruk
#5
1 november 2010 kl 07:31
Gilla
Som min far sa: ge dom var sin boll så de slipper kivas om den!
Magnus
Stockholm
#6
1 november 2010 kl 07:51
Gilla
Helt sjukt..bollsportjournalistiken sjunker till nya bottennivåer.
1971 • Nykvarn
#7
1 november 2010 kl 08:03
Gilla
@Carina, jovisst var det jag. Lutar åt att föja Mattias exempel och maila SVT...
1965 • Eksjö
#8
1 november 2010 kl 08:12
Gilla
Det börjar bli dags för alliansregeringen att ingripa mot fotbollens negativa samhällspåverkan, och då menar jag inte bara de omväntpsykologiska hyllningarna till den våldsbildsäljande läktarhuliganismen utan framförallt de spelare som ligger och åmar sig på marken i flera minuter efter att ha blivit puttade på lite lätt eller oavsiktligt trampade på tårna - de är ju jättedåliga föredömen avseende arbetslinjen... ;-)

Vad gäller Isabellah så kan man väl kanske hoppas att de har sparat den rapporteringen till i kväll, dels därför att söndagen i går var full omgång i både fotboll och ishockey vilket måndagar inte är, dels därför att SVT knappast hade en egen cameracrew på plats för att filma från sidan redan i går, dels därför att de officiella bilder/filmer som ändå finns i första hand kommer att vara på den/de som vann loppet, vilket Isabellah trots sitt nya svenska rekord ju faktiskt inte gjorde, vilket betyder att den/de som filmade officiellt och sitter på rättigheterna inte automatiskt kommer att klippa ihop något speciellt om henne utan en direkt begäran från någon som är beredd att betala, och SVT har knappast hostat upp stålar i förväg, det beslutet tas nog i bästa fall på ett möte under dagen i dag när måndag-fredagpersonalen kommer tillbaka och inleder sina kommittemöten...
1965 • Kristianstad
#9
1 november 2010 kl 09:09
Gilla
Håller med om att det vore bättre om TV-sporten breddade sin bevakning av idrotter som inte normalt får mediatid, dock måste man inse att fotboll, ishockey och innebandy är mer "folkliga" och genererar större intresse, tyvärr!!
1963 • Bromma
#10
1 november 2010 kl 09:18 Redigerad 1 november 2010 kl 09:20
Gilla
Var sprang hon o hur gick det?

EDIT Missade Cainas info ovan( "2:25.10 i Frankfurt"). Men vet nån placering o ev annat om loppet?
1956 • PARTILLE
#11
1 november 2010 kl 09:40
Gilla
Magnus har förvisso en poäng om att fotboll och hockey är mer breda och har mer allmänintresse. Sant. Men det betyder inte att de skall som en gökunge knuffa ut andra idrotter.
Det finns hur många kanaler som helst idag som bara sänder fotboll eller hockey. Av den anledningen behöver vare sig SVT eller TV4 till varje pris fylla sina sändningar med fotboll. Har man inge att rapportera om i Sverige, så går man utomlands, därefter gräver man sig neråt i divisionssystemen. När det är fotboll eller dylikt kan man plocka in en stab av männsikor som man hänger på kavaj och slips och därmed kalla sig för expertkommentatorerer. Då finns det inga begränsningar.
Med tanke på deltagarsiffrorna i våra svenska motionslopp och det är dessutom en trend som ökar, skulle jag vilja säga att löpning är minst lika mycket en folksport som annat. Och kan SVT inte ens värpa fram en notis om att vi har fått ett svenskt rekord på marathon, då undrar jag hur det står till med deras breda utbud.
TV4 kan åtminstone sända från Stockholm marathon, även om sändningen förorenas med reklamavbrott. Men när världens största halvmara - Göteborgsvarvet - ringlar sig förbi SVT på Hisingen, så kan inte folket där bekväma sig ut och ställa upp en kamera och verkligen rapportera. Men fotboll kan de snacka om. Fast det är väl inte något allmänintresse när så många springer på ett och samma ställe.
TV-sporten idag gör en enda sak, det är att tävla med varnadra om bästa fotbollsinslagen, enligt mitt sätt att se det så tävlar de i inkompetens och okunnighet. Pinsamt.
Det finns så många olika idrotter att rapportera om och så många händelser varje helg att det borde inte vara något problem.
Johan
1963 • LINKÖPING
#12
1 november 2010 kl 09:52
Gilla
Kalla fakta:
fotboll är en mångmiljardindustri, vilket löpning knappast är.........
1959 • Saltsjö-Boo
#13
1 november 2010 kl 10:50
Gilla
Lite pengar är det iaf i marathon. Herrsegraren fick 95 000 Euro och damsegrarinnan 40 000 euro.
Kl 16 i dag ska alla personliga videos vara klara och utlagda på Frankfurt Marathons hemsida. Då kan man se Isabellah (och alla andra som var med) ur flera vinklar på många ställen utmed banan...
Heimo
1960 • Swe
#14
1 november 2010 kl 13:06
Gilla
Fotboll och marathon går knappast att jämföra, fotboll är världens största sport.
Vad gäller överbetalda klena pajaser så undrar jag hur en löpare på bmi 17 skulle palla för en tackling ;-)
Men visst tjänar världstoppen i löpning grova pengar på samma sätt som i fotbollen, jag undrar om inte löpare har bättre betalt till "intresset" sett än fotbolls spelare?
Sen är det bedrövligt att svt missade Isabellahs svenska rekord, men kan det bero på att rekordet trots allt inte är riktig världstopp?
Lena M
1961 • Norrtälje
#15
1 november 2010 kl 13:07
Gilla
Åke: Isabellah kom på fjärdeplats - riktigt bra gjort av henne!

Själv älskar jag fotboll. Och fotboll är världens största sport. Det kommer alltid, och ska alltid, vara massor av fotboll på tv och i tidningar.

Men nog fanken borde svenska bravader i så stora sporter som löpning generera både löpsedlar, mittuppslag och intervjuinslag på tv och radio! Hade Johan Wissman eller Emma Green (eller var det Ebba Grön hon hette? ;-) kommit fyra på nägon tävling så hade man nämnt det på sporten.
1971 • Nykvarn
#16
1 november 2010 kl 13:09
Gilla
@Johan,
Visst är fotboll en miljardindustri globalt sett med fantasisummor för de bäst betalda stjärnorna. Men om jag jämför löpning specifiikt med damlaget KIF Örebro som tydligen vann svenska cupen och som tillägnades 10 min i söndagens Sportspegel så faller den jämförelsen....
Mattias Olsson
1977 • Södra Sandby
#17
1 november 2010 kl 14:05
Gilla
Har fått svar från SVT. De hade inte missat nyheten. Det fanns med på texttv och webben på eftermiddagen och som ett telegram i Sportnytt kl 17.55.

Bo Tendell
1936 • Angered
#18
1 november 2010 kl 15:37
Gilla
Här är Sportspegeln 31 oktober 2010 .
NYTT SVENSKT REKORD på MARATHON
av Isabellah A. .... Nu över till fotbollsläget i .....................
men vi jogg:se:are säger GRATTIS !!!!

1956 • PARTILLE
#19
1 november 2010 kl 18:25
Gilla
Klara inte dessa kraftiga fotbollsmiljonärer en tackling, så lär inte den klena löparen göra det heller. :-)
Skillnaden är att löparen ligger inte kvar på marken för att kolla om det hänt något. Löparen reser sig upp och fortsätter... :-)
Carina Jonasson
1984 • Åmål
#20
1 november 2010 kl 18:39
Gilla
Helt klart, sammantaget, "missade"/bortvalde SVT Isabellahs grymma lopp och tid igår. För mig är resultatet det bästa svenska maratonresultatet etc. alla kategorier (män och kvinnor inräknade) de senaste 10 åren ca. Bäste manlige i år, Lasse Johansson, är med sina 2:17 lååångt ifrån Bellahs prestation. Men det var inte om det saken handlade... I vart fall, med tanke på vissa andra utsvävningar om fotboll etc på denna tråd..., ville jag bara lufta detta. Tendells kommentar här senast är ju tämligen corny då Sportspegeln alltså Inte Ens Nämnde saken.
Och Lena M's replik om att det "alltid Ska vara massor av fotboll på tv och i tidningar"(!)...är ju lätt too much; har den gamla ultratanten övergett löpningen för en karriär inom fotbollen på gamla dagar...
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.