Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1998 visningar

benhinna

1976 • katrineholm
#1
28 juni 2011 - 12:07
Gilla
har smärta i vänster benhinna. Har provat att springa och jag känner av det hela tiden men efter ca 5km känns det lite lättare. Även när jag går så gör det ont. Har läst på lite om benhinneinflammation och en del säger att det bara är och springa på men dom flesta rekommenderar vila. Vad ska man göra? Är rädd för att det ska bli långvarigt.
Mikael Benserud
1986 • Göteborg
#2
28 juni 2011 kl 15:28
Gilla
Jag har en hel del erfarenhet av benhinnebesvär, dock mycket mindre erfarenhet av att lyckas bli av med det. I början försökte jag idogt med att bara springa efter att ha vilat bort det, med enda resultat att det kom tillbaka när jag sprang nästa gång. Försökte trappa upp långsamt, försökte byta skor, försökte med NSAIDs. Inget har gett någon som helst effekt på benhinneinflammationen.

Nu har jag bestämt mig för att inte hämmas av det, då jag upptäckte, precis som du skriver, att det försvinner när man sprungit några km. Min nuvarande inställning är att det känns bättre om jag springer lite mer regelbundet. Det är ofta lite plågsamt i början, men släpper ju sedan, varefter jag inte känner av det förrän jag sitter på huk eller springer nästa gång. Dessutom har jag börjar med de stretchövningar och styrkeövningar som rekommenderas. Förhoppningsvis kan detta i förlängningen leda till besvärsfrihet.

Har för övrigt också en tid hos en ortoped för att få inlägg tillverkade. Det kanske kan hjälpa en smula. Mina problem kommer med säkerhet från att jag överpronerar rätt rejält.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.