Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 2131 visningar

Benhinna

J.J
#1
10 september 2015 - 13:02
Gilla
Har under många år haft ont i behinnorna när jag löptränat mer aktivt. Detta var då en smärta som satt på framsidan av underbenet men efter mycket om och men har det blivit betydligt bättre (spolat med varmt växelvis kallt efter träning, kompressionstrumpor, back on track vadskydd, förbättrad löpteknik, långsam upptrappning, stretching, fot och vad-övningar och att springa på mjukare/olika underlag.
Men nu sedan någon månad tillbaka har jag fått en väldig smärta på insidan av benet, på benhinnan skulle jag gissa. Framfotalöpning har hjälpt mot de första benhinnesmärtorna, men det är främst vid framfotalöpning som jag får extra ont nu på insidan av benet. Växlar en del mellan "vanligt" löpsteg (mitten av foten/hälen) till framfota för annars blir jag skadad vid vristen. Använder och olika skor för att variera, nike lunar 3, nike free 3.0, fivefingers och salomon speedcross i terräng.
Läst att vissa tränat sig igenom smärtan för att sedan bli bättre, det känns helt uteslutet, smärtan är som en kniv rakt in i benet, samt att försöker jag träna ändå kan jag knappt gå dagarna efter och då blir allt värre igen.
Inte tränat alls på ett par veckor nu, varken spola benen, kompressionstrumpor, back on track, övningar eller någonting har någon effekt. Gått till kiropraktor också, och sjukgymnast. Någon som har lite mer erfarenhet eller tips att ge för att förbättra situationen?
Tacksam för hjälp.
Irene
1968 • Åstorp
#2
10 september 2015 kl 13:37
Gilla
Kan vara en stressfraktur eftersom du har en punktsmärta.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.