Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3057 visningar

Ont i fotled, kan det vara sned höft?

1982 • Stockholm
#1
14 november 2011 - 09:42
Gilla
Jag får vid löpturer över 10 km ofta ont i vänster fot/fotled men aldrig känningari högerfoten. En kompis till mig som är gammal friidrottare sa att det kan vara så att jag behöver gå och knäcka höften hos en kiropraktor el dyl då ofrivillig snedbelastning kan gjort att höften skjutits lite så ena benet "blivit lite längre" än det andra och att detta leder till att jag sätter i ena foten lite före den andra och därmed snedbelastar mer, vilket ledert ill ont. Hon sa att en snabb knäckning kan fixa detra. När jag tänker efter har jag "problemet" att mina ben är lite olika långa, vilket märks när jag testar kostymbyxor så måste ena benet alltid läggas ner 0,5cm mer än det andra.

Någon som har erfarenhet av "sned höft" eller liknande och vet om kiropraktorer eller liknande kan åtgärda?
1952 • Varberg
#2
14 november 2011 kl 15:17
Gilla
Jag skulle först söka orsaken i foten, skorna löptekniken mm.
1982 • Stockholm
#3
14 november 2011 kl 15:52
Gilla
Träffade en naprapat idag som sa att det kan handla om att min vänster vad av okänd anledning är klenare än den ögra, vilket i sin tur gör att foten inte håller upp utan jag trampar igenom lite, därav smärtan på insida&utsida foten, samt en del i hälsenan (tätt sammanlänkad till vadmuskeln..)
1952 • Varberg
#4
14 november 2011 kl 16:33
Gilla
Det låter troligare. Sedan kan man ibland undra vad som är hönan och ägget dvs om man har ont någonstans så blir sammanlänkad muskulatur mindre.
Hursomhelst låter det som att fotträning och excentriska tåhävningar skulle kunna göra nytta i kombination med stretching.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.