1973 • Knivsta

Maraprogrammets sista långpass

Onsdag 15 maj 2013 12:27

Löpning - Långpass
VerktygKopiera passetRadera passet
Kopiera extra data
Vill du radera detta träningspass?
Ny väg igen : ) Von Paykulls väg ut till Lagga. Förbi Lagga Kyrka, svängde vänster tillbaka till den större vägen, en liten kortis till höger för att komma till Mora Stenar. Stannade några minuter där (ca 14 km) och pausade klockan, bara för att kolla och läsa lite. Sedan tillbaka via Halmby till Alsike, upp till Knivsta Maskin, längs järnvägen till gamla kyrkan och Forsbyvägen hem. Mycket trevlig tur! : )
Första 20 i behaglig, naturlig fart. Mellan 20-25 skulle det vara tävlingsfart (4.59), jag låg på ca 4.50. Mellan 25-30 skulle det vara överfart (under 4.50), jag låg på 4.40-4.45.
Dessvärre vek jag ner mig. Fick så himla ont i stortån (riktigt ful och öm blånagel sedan i helgen), och plötsligt blev jag trött och kände alla skavsår. Stannade på 27 km, pausade klockan och tänkte ge upp. Bestämde mig för att slutföra alla 30 km ändå, men i vanlig fart och inte överfart. Satte igång igen, men började så småningom halta pga tån. Ingen bra löpning, lade ner. Synd! Sista långpasset, hade varit skönt om det hade gått bra. : (
Någon som vet hur man ska ta hand om en öm blånagel??
28,71   km
Distans
2:29:55
Tid
5:13   min/km
Snitt
Adidas Adios blåa
Total distans: 
116:13:04
1470 km

Kommentarer

Eva Fridman - 15 maj 2013
Punktera den eller kör Alsolsprit på, kompress och tejp över natten som suger ut.
Jenny Fischer - 15 maj 2013
Ok, punktera? Hur då? Med nål under nageln? Synd att man inte kan bifoga bild till träningspass. Nu är nageln nästan helt blå och öm, men det är liksom ingen blåsa runtom eller "utanför" nageln. Ååååh.., onödigt!! Jag såg i lördags morse innan jag stack ut att nageln var lite för lång, sedan hade jag snubblat så toppen på nageln var lite uppåtböjd. Sedan när jag kom hem från långpasset var blånageln där som ett brev på posten...
Allie K - 15 maj 2013
Stick hål med en nål under nageln, ja.
Joakim Tillman - 15 maj 2013
Ta till dig det positiva. Kanonpass fram tån klagade. Vill du veta hur man punkterar en blånagen ska du fråga Morgan, ingen punkterar som Morgan ;)
Jenny Fischer - 16 maj 2013
Tack J! : )) - åh vad jag har önskat att Morgan var här, jag har fegat hela kvällen med att punktera. Men nu är det gjort, med nål under nageln. Hoppas att det blir bättre nu. Nu är man nästan löpare på riktigt, va? ; )
Alec Golstrand - 16 maj 2013
Inte bara nästan utan bra mkt mer än så Jenny.Du är ju en jätteduktig löpare vet du väl ;=) och detta passet suger jag åt mig till nästa vecka att köra som mitt sista.. Försöka åtminstone att köra lugnt de första 20 för att sedan bara öka som du beskrev, verkar rätt jobbigt när jag annars alltid bara kör på jämn autopilot fart .Blånaglar är en löpares nitlott tyvärr :(
Joakim Tillman - 16 maj 2013
Lite mesigt – The Morgan way: ”lyckades kliva på en spik i lördags när jag höll på med renoveringen hemma. Gick rakt igenom stortån och spräckte stortånageln underifrån” (citat från början av april).
P.S. Det är ganska tufft att göra på ditt sätt också, löparn ;)
Jenny Fischer - 16 maj 2013
Tack Alec. Ja, testa! Rätt svårt att lyckas hålla nere tempot i början, jag är precis som du och brukar också hamna i samma tempo man är van vid även på långpass. Min plan för maran är lite i linje med det. (Återkommer!!)
Jenny Fischer - 16 maj 2013
Och plötsligt är det väldigt skönt att Morgan inte var hemma och pysslade om min tå igår...
Hehe, kallade sig inte Bo Engwall för Löparn... ; )