24 augusti 2010 kl 19:53
OK då.
Kvinna, 35 år, 151 cm, 45 kg. Gillar mat. Är lite av en gourmand faktiskt. Äter dock sällan godis. Det blir max en godispåse i kvartalet. Lade för ett år sedan om maten med devisen "Du behöver inte ta om av maten och, ja, ett glas vin räcker faktiskt!" och har under ett år gått ner 7 kg.
Numera ser en vanlig vardag ut ungefär på följande sätt:
Frukost:
Två stora skivor grovt bröd (ca. 100-150 g) med chèvre och tomat. Två koppar kaffe och ett glas apelsinjuice.
Lunch: En portion råris (90 g torrvikt), oftast tillsammans med någon grönsaksröra. Idag blev det squash (uppskattningsvis 180 g), tomat (150 g), lök, färska örter och lättkesella. Serverades med ungefär 150-200 g broccoli. Vatten och kaffe.
Middag: En portion pasta (100 g torrvikt) med köttfärssås (150 g), frästa blandade grönsaker (ca. 150-200 g). Vatten och kaffe.
Två mellanmål har det blivit: 1 dl lättkesella+1 dl blåbär, ca. 150 g honungsmelon. Efter träningen åt jag två skivor ljust surdegsbröd (ca. 60 g) med chèvre och ett glas mjölk. Till kvällsmål brukar det bli en smörgås om jag är hungrig, men idag blir det nog inte det eftersom jag precis har ätit middag.
På helgen så är frukost, lunch och mellanmål ungefär samma som vardag medan middagen ibland kan vara mer energirik. Då och då blir det någon efterrätt. Det brukar ofta bli ett glas vin till maten också.
Förutom det som står i träningsdagboken här så styrketränar jag tre dagar i veckan. Stillasittande arbete, men har annars ett energiskt rörelsemönster.