Foto: Mikaela Nordin

Hitta din drivkraft

Tävling/TipsDe vanligaste "tappa motivationen"-orsakerna för löpare är att man gör får svåra saker, har för höga mål. Eller att man är för kontrollerad i sin träning. Så det gäller att tänka efter: vilken drivkraft har jag? Tränar jag för någon annans skull eller för min egen.

 

För att ha ordentligt med drivkraft ska du uppfylla tre behov:

 

Kompetens
Klarar jag av det här? Om du känner att du är bra så blir det genast roligare och då är det större chans att du faktiskt fortsätter göra det. Så gör inte för svåra saker utan fokusera på sådant du klarar av. 

 

Autonomi
Det står inte för självständighet utan mer för frivillighet. Att du sitter i förarsätet. Det är ofta brist på den här känslan som gör att folk tappar intresset tillslut. Så testa nya saker och träna på ditt eget sätt, så som passar dig.

 

Tillhörighet
Att du är en del av en större enhet, att du kan få kontakt med andra och stöttning av dem. Om det blir tungt med löpning kan det hjälpa att ta sig in i en social, ny, miljö. 

 

Försök leta nya kickar, ny bensin, nya driv. Om du inte hittar det - då kanske du ska tillåta dig själv att ligga lågt ett tag?

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.