Springtime - firar med halvmarathon

Träning/Veckans träningSpringtime är ett av våra större stadslopp. Över 2.700 startande från hela 125 olika orter har man satt Helsingborg på löparkartan. Nästa år är det 40-års jubileum och det firar man genom att utöka loppet med ett halvmaraton. 

Med 5 och 10km har Springtime byggt upp sin bas. Man är även känd för sin lagtävling och sitt mile-lopp för funktionsvarierande. Nästa år utökar man alltså även med en halvmarathon. Alla banorna är ganska tuffa då Helsingborg inte är någon platt stad. Så för att samla ihop upplevelsen körs samtliga målgångar via gågatan mitt i stan och målgång på Stortorget. 

Springtime - 5 och 10km
Är klassiker när det kommer till stadslopp. Springtime Helsingborg är inget undantag även om man gärna vill framhålla folkfesten och den härliga stadsmiljön. Och man har lyckats. Springtime är loppet alla springer för att alla springer.


Springtime - 
Lagtävling

För familjer och företag på 5 km och 10 km. Varje lag består av fyra löpare och den sammanlagda tiden gäller som resultat. För att göra tävlingen könsneutral multiplicerar man om damernas tid med 0,88 för att på så sett få dem jämbördiga med herrarnas.

Springtime - Alla kan springa
Är ett lopp för funktionsvarierade. En engelsk mil mitt i stan. 1,6 km till publik och målgång på Stortorget

Springtime - 
Barnlopp
Med samma målgång och med samma distans arrangeras även ett lopp på 1,6km för barn 7-12år?


Springtime - Halvmara
Är nytt för 2020. Loppet kommer att gå på en tvåvarvsbana runt de centrala delarna av Helsingborg. Liksom 10-kmloppet tar man en sväng förbi Pålskogen men annars skiljer sig banan en del från de andra sträckorna. Bland annat passerar man Sofiero slott.Nyfiken på Springtime Helsingborg?
Kolla in deras anmälan och info här


 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.