Tidtagning - sluter cirkeln

Om sajtenJogg har alla oss löpare och alla lopp i Kalendern. För att underlätta det mötet byggde vi vår anmälningstjänst MittLopp. Nu har vi slutit cirkeln med en enkel tidtagning som gör jobbet på plats eller om loppet körs virtuellt. Båda funkar lika bra och självklart postas resultaten till oss här på Jogg.

Inom Joggcirkeln har vi jobbat för att förenkla för lopp med mer hjärta än plånbok. Låta systemen göra jobbet så att arrangören själv kan klara HELA flödet. Vem som helst skall kunna köra sitt eget race. Stort som litet. Åsså kan vi berätta om loppen på Jogg. Det blir roligare så.

Först byggde vi webbbaserad tidtagning på plats. Under tiden såg vi att de lopp som oxå erbjöd ett virtuellt lopp parallellt hade +10-15% deltagande i dessa klasser. Därför fixade vi så att Jogg-appen även kan funka som mätverktyg för virtuella lopp. Båda lösningarna inom samma ekosystem

Tidtagningen på plats är enkelhet. Med telefoner och några kompisar fixar ni allt själva. Startlistans nummerlappar tankas över och visas för er på skärmen. Funktionärerna berättar var längs banan de står och starten trycks iväg. När en löpare passerar en mellantid eller mållinjen klickas motsvarande nummerlapp av på skärmen. I samma sekund ligger löparens tid inne i en Live-resultatslista. Smidighet rakt igenom.

Tidtagning när loppet körs hemifrån löses direkt i Jogg-appen. Löparens inlogg matchas med anmälan och när hen är redo är det bara att klicka Start. Med GPS mäts rundan och en virtuell farthållare ger feedback längs vägen. När  distansen är uppnådd går löparen automatiskt i mål och postar upp sin tid till den officiella resultatlistan. 
Appen kan dessutom synkas med GPS-klockorn samt ge möjligheten till manuell registrering för de som föredrar de möjligheterna. 


Oavsett om loppet körs på plats eller virtuellt (eller båda parallellt vilket ser ut att bli ny standard efter pandemin) är priset endast 10:- per startande. Inga fasta avgifter, ingen personal eller annat onödigt. Bara ett smidigt system


Cirklen: Löparna på Jogg - Anmälan i Mittlopp - Tidtagning med MittLopp / Jogg-appen - Resultaten tillbaka till oss löpare på Jogg är därmed sluten. Allt i ett och samma Jogg-gröna ekosystem.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.