PersJoggen 2021

PersJoggen 2021

TävlingPersJoggen är ett helt ny tävling som bygger vidare på vår tradition av tävlingar och lekfulla löpupplägg där siten är platsen där deltagarna samlas.

Redan 2009 drog medlemsinitiativet Sverigestafetten igång. En tävling där medlemmarna tillsammans skulle springa stafett från Smygehuk till Treriksröset. Tävlingen avslutades dock runt Bollnäs på hösten då ingen kunde ta ”pinnen” vidare (var vi kanske lite tidigt ute?). Året därpå körde vi de första Ultraintervallerna på sajten, inspirerade av en fysisk tävling i Halden året innan. Ultraintervaller körs numera av Pace on Earth.

Efter det har vi haft distansutmaningar på Fuerteventura, virtuella KM i IK Jogg, figurerunning-tävlingar mm. När pandemin drog igång startade vi själva först Karantänmaran och sedan Länge Leve Loppet tillsammans med Sverige Springer. Efter det har vi utvecklat appar för att köra Vårruset, Tjejmilen, Stockholm Halvmarathon mm. på distans och i Jogg-appen har vi även kört lopp som Siljan Runt och Mental Health Run under året.

Nu vill vi ta det här ett steg vidare för att hitta fler kul grejer att samlas runt i appen och för att hjälpa våra arrangörer i MittLopp att lösa deras kreativa idéer om alternativa upplägg. Nu finns även möjlighet för företag och föreningar att enkel anordna mindre lopp både fysiskt och på distans för att samla in pengar till den egna verksamheten eller välgörenhet. Helt utan startkostnader, endast fantasin sätter gränser.

För att komma igång, testa och utveckla tävlingsfunktionen i appen kör vi nu först igång PersJoggen. Ett 5 kilometerslopp där du tävlar mot din egen bästa femkilometare under det senaste året. Eftersom det är lite av ett testlopp är anmälan helt gratis för Stjärnmedlemmar.

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.