Under sina Kenyaresor har Ulf börjat coachat även oss motionärer Foto: Krister Lindström

Marathonprogram

TräningMed 12 veckor kvar till Stockholm marathon kan vi nu presentera gratis träningsprogram anpassade för oss motionärer. De är författade av Ulf Friberg som har stor erfarenhet som löptränare för eliten.

Ulf har på senare år alltmer intresserat sig för oss motionärer. Med sina Kenyaresor och genom föredrag har han visat upp det löparparadis som annars bara är förunnat elitlöparna. Förra våren hjälpte han oss alla att hitta formen till vårens storlopp. Då genom ett 5 veckors formtoppning.

Nu tar vi och Ulf nästa steg med att släppa 12 veckors grundliga marathonprogram. Halvmara- och milprogram följer inom kort. Alla våra träningsprogram kommer vara interaktiva på det sätt att de kan anpassas till just den tävling man själv planerar springa. Nivån avgör vi själva.

För att sen ta allt ytterligare ett steg planerar vi ett träningsläger 1-3 april i Falkenberg. Detta gör vi dels för att löparläger är så vansinnigt roligt och dels för att vi på plats kan coachas av Ulf. Vi får då en naturlig uppföljning av hur träningen går.

Så kära löparvänner här följer vårens marathonprogram:

För dig som vill göra maran under 3:00
För dig som vill göra maran under 3:30
För dig som vill göramaran under 4:00
För dig som vill göra maran under 4:30
För dig som vill göra maran under 5:00

Löp väl!

1 kommentarer till artikeln

1929 • malmö
#1
8 oktober 2013 - 15:39
Har valt programet för 4:30, men undrar om 12 veckor räcker?
Många upplägg ligger ju över 24 veckor ?

Tränar sådär en 2-3 pass/vecka nu men ändå.
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.