Mia under GAX 2010 Foto: Maria Thomsen

Maria Thomsen - ny skribent på jogg.se

Om sajtenHon är tvåbarnsmorsan som slog vad med sin bror om Stockholm Marathon. Hon blev biten och snart räckte inte 42,2 km till i jakten på nya utmaningar. Hon blev ultralöpare.

Förra året sprang hon GAX 246 km och blev en av endast tre kvinnor som har officiellt resultat på distansen. I vår stundar Comrades, världens största ultratävling, i Sydafrika.

Hennes strävan är att hitta kroppen som bara går och går. Frågan är om hon inte redan gjort det. Frånsett sitt dagliga jobb tränar hon massor, coachar ett 20-tal personer, är aktiv i den snygga löparklubben IF Linnéa och dessutom skriver hon en av Sveriges populäraste träningsbloggar - Marathonmia

Nu börjar hon skriva här på jogg.se. Vi kommer få följa Mia och övriga ultravärlden i hennes artiklar. Men innan dess ett gäng snabba frågor och svar.


Årgång?
K40

Liv?
Jobbar som marknadschef på ett IT-företag har två träningsglada ungar på 20 och 18 år. Gillar utmaningar, äventyr och hatar att sitta stilla.

Varför springer du?
För att jag kan och min kropp har utmanat mig att bli en Evighetsmaskin. Tränar 55-90km i veckan.

Motto?
Var Sak Har Sin Tid

Målsättning?
Att bygga en Evighetsmaskin

Löparminne?
Nattlöpningen på GAX100 miles, strand, mörker, hunger och trötthet. Jag och teamkamraten Staffan körde leken ett skepp kommer lastat. Jag lärde mig världens alla rockgrupper på "S".

Vadmått?
37,5 cm

Favvopryl?
Garmin 305

Hur många skor?
87 varav 12 är löparskor

Vilket pass har gjort dig så bra?
De pass som blir av i kombination med mina mentala pass (blötsnölöpning och drivisjogg).

Mer om Mia i träningsdagboken och Marathonmia

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.