Foto: från Henriks hemsida

Henrik springer för livet

ReportageI Dals-Ed kommer varje gata att nötas på lite extra den 24 september. Orten i Dalsland med cirka 5000 invånare har ett fint arrangemang att se fram mot.

Henrik Nyström är 30 år och på hans blogg kan vi läsa om planerna inför lördagen. Han kallar sig motionär och springer ungefär 30-40 kilometer varje vecka. I loppväg har han bland annat har han hunnit med sju Göteborgsvarv och tre Stockholm Marathon. 

Under lördagen kommer Henrik att springa på Dals-Eds alla gator, vilket genererar en sträcka på cirka 50 km sammanlagt. För varje kilometer kommer han att skänka 5 kr till Cancerfonden - och hoppas på att fler vill hänga med på eventet. Spring tillsammans med Henrik, på egen hand, på annan ort, en del av sträckan eller helt enkelt på dina egna villkor. "Mina 5 kr/km kan vara ett riktmärke och det är helt upp till var och en att skänka hur lite eller hur mycket som helst", skriver Henrik på sin Facebooksida.

För intresserade så finns kontaktuppgifter på Henriks blogg, och hans beräknade tempo under dagen är behagliga 6-7 minuter/km. "Det ska ju också vara en social upplevelse."

Gör en god sak på lördag, ta några extra springsteg för livet du också. 
 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.