Foruminlägg av SandraElisabeth

#1
2 augusti 2011 kl 19:47
Gilla
Jag började springa för 2 månader sedan och springer mellan 4 och 5 km när jag är ute. Hastigheten är lite olika, 6 min/km om jag springer lite längre, annars är det mellan 5:15 och 5:30 (vanligen).

Testade intervall och sprang ganska snabbt (inte riktigt max) i någon minut, sen blev det promenad i flera minuter tills pulsen gått ner och jag orkar springa igen. Kändes jättebra, men vet inte alls om detta är bra träning eller inte. Någon som vet hur man ska/kan göra i början? Vad är kort intervall och lång intervall? Vilken hastighet ska man hålla och kan man träna intervall på olika sätt?
#2
2 augusti 2011 kl 23:20
Gilla
Tack för bra tips.
När jag sprang hade jag inget direkt upplägg utan soprang bara på tills jag kände att jag inte orkade mer. Det kan ju vara så att om jag bara får upp konditionen lite så kommer hjärtat orka pumpa mer och återhämtningen kommer snabbare.

Kollade länkarna ni skickade med och de var jättebra. Nästa gång blir det planering och tidtagarur med ut i spåret!
Tusen tack!
#3
8 augusti 2011 kl 13:21
Gilla
Ska börja springa intervall, eller rättare sagt fartlek och tycker att Ruddalen verkar väldigt bra. Många jobbiga backar och bra underlag för knäna.

Men jag vill gärna veta hur lång min runda är. Har försökt hitta en bra karta så jag kan se hur långa olika rundor är så man kan alternera. Nån som vet nån bra karta. Det bästa jag hittat är på Göteborgs hemsida, men den är lite svår att mäta på.
Tacksam för lite hjälp och kanske lite tips om någon sprungit mycket i Ruddalen.
#4
31 augusti 2011 kl 17:27
Gilla
Hej

Jag började springa i somras och har kört på ganska hårt, det är ju så kul. Men tyvärr fick jag problem med benen för ungefär en månad sedan, både benhinnor, i muskler ovanför fotled och insida vad. Har nu haft uppehåll ganska länge och har bara sprungit lite då och då, men känner inte att jag blir helt bra.

Jag har hört att hästliniment ska vara alla tiders för spända och ömmande muskler och undrar nu hur tanken är att man ska använda det. Någon som har tips? Kan man tex lägga på innan sänggång, flera gånger om dan även då man inte springer eller är det bara en stund innan träning? (Linimnetet jag köpt heter "Liniment Blue" från Eclipse biofarmab, luktar ljuvligt).
Tacksam för tips!
#5
3 februari 2012 kl 15:48
Gilla
Hej

Undrar om det finns någon som har koll på vad det finns för allmänn orientering i Änggården eller Herkules. Letar efter något som Naturpasset där kontrollerna sitter uppe under en längre tid och man promenera lite då och då och ta kontroller när man känner för det. Man ska inte behöva vara bunden till någon klubb heller.
Det finns kontroller uppsatta nu, men jag tror att de tillhör olika klubbar. Men vem vet?
#6
4 februari 2012 kl 00:41
Gilla
Jag brukar köpa Naturpasset där så jag har kollat med dem. De visste inget om vilka andra evenemang som kan tänkas finnas.
#7
4 februari 2012 kl 11:50
Gilla
Okej. Jag gillar naturpasset och undrar om det finns fler tävlingar.
#8
4 juli 2014 kl 19:15
Gilla
Hej

Jag har haft problem ett antal månader nu med fötterna på grund av överbelastning. Har höga hålfötter och behövde inlägg och har nu skaffat det. Gick till en ortopedingenjör som har gott rykte här i Göteborg och han verkar veta vad han gör.
Fotsulorna har vant sig ganska bra nu efter ett antal månader, men jag har tyvärr fått problem med ena fotleden (som jag inte haft problem med innan). Ortopeden fixade till dem lite och det blev väl lite bättre på insidan av fotleden som jag hade ont i. Problemet är väl att det fortfarande är ömt och jag har nu dessutom fått väldigt ont i utsidan av fotleden också. Börjar bli riktigt orolig nu, behöver löpningen för att må bra och kan just nu inte hålla på med någon konditionsträning som inte gör ont.

Ska självklart ringa ortopeden och prata med honom på måndag, men jag undrar om det finns någon/några som haft liknande bekymmer och hur det gick för er när fötter och ben vande sig vid nya inlägg.
#9
4 juli 2014 kl 23:18
Gilla
Precis. Samma ställe för mig. Har det blivit bättre eller blivit bestående?