Foruminlägg av Henrik Tengvall

#1
20 februari 2008 kl 20:31
Gilla
Har samma problem jag med. Det bröjade början på dec. sen efter vila i någon månad provade jag igen. Smärtan fanns fortfarande kvar. En månads vila till och jag har nu kunnat börja springa skapligt igen. Det brukar kännas lite i början av passet men när jag blivit varm går det över. Har dock inte vågat mig på några längre sträckor eller för täta träningspass än. Vad smärtan beror på har jag inte en aning om. Så mitt råd i nuläget är vila och inte stressa igång allt för fort med träningen även om suget kommer =)

#2
3 maj 2008 kl 15:05
Gilla
Hej!

Har i dagarna varit och provat skor och insett att jag vill köpa ett par Asics GT 2130. Efter lite sökande på internet efter priser har jag konstaterat att de är mycket billigare i USA eller UK än i Sverige. Problemet är att jag inte hittar någon återförsäljare som fraktar skorna till sverige. Till saken hör att jag har små fötter och måste köpa damstorlekar (Asics US 6,5) och trots att jag inte anser det spela någon större roll hur skorna ser ut eller är osäker i min manlighet vore det trevligt att hitta några skor som inte är rosa =) Detta har inte gjort min sökande lättare!

Är det någon som vet vart jag kan beställa skor till en billigare summa än här i sverige vore jag oerhört tacksam?!
#3
3 maj 2008 kl 18:45
Gilla
Tackar så mycket för tipsen! Då får vi se om det blir ett par beställda framåt kvällen!
#4
6 maj 2008 kl 23:03
Gilla
Jag hade inga problem med mina. Bara att träna på som vanligt. Undvik dock att "blöta upp" sårskorpan och torka av försiktigt efter duschen så blir det fint. Blir det ändånågon missfärgning så fick iaf jag gratis ifyllnad inom 2 månader efter tatuering.
#5
6 maj 2008 kl 23:10
Gilla
Än så länge inga skor beställda. Av någon anledning är den "rosa" modellen 20£ billigare än övriga i UK och då slår snålheten till. I USA lider brist på 6,5or men så fort det kommer in beställs det därifrån. Rapport kommer när allt är klappat och klart! Och återigen tack för alla tips!
#6
9 maj 2008 kl 19:34
Gilla
Peter>> Utan att veta något om banan så tror jag eftersom du sprang så pass fort på träning borde kunna klämma ur dig lite mer på tävling och fixa 45 minuter. Ta en tid på första km strax under 4,30 o utse en rygg som går att tvinga sig med o följ den till sista 500m vä där är det bara att springa för fullt och förhoppningsvis hinna om ryggen ;)

Själv ska jag springa postmilen i morn och hoppas på en tid under 42min. Ville bra gärna spränga 40minuters gränsen men såg att banan var 10,5km o inte 10 så då är det bara o lägga på ett par minuter och hoppas på det bästa. Jag kommer försöka hitta en rygg med km-tider strax under 4min/km och hoppas jag orkar distansen ut. Väl efter först km när jag kollat tempot undviker jag att kolla på klockan utan låter benen och flåset sköta tempot.
#7
21 maj 2008 kl 18:18
Gilla
Som många skrivit tidigare är allting individuellt och inget fel. För min egen del har jag gått från att aldrig stanna klockan till att numer göra det vid varje typ av stopp (Knyta skor, kissa, tänja muskler osv). Anledningen till detta är att jag anser att det gör det lättare att jämföra olika rundor och olika pass gentemot varandra och man lättare ser sina framsteg, lr tapp om det vill sig illa. Hur långa stoppen man gör blir varierar från gång till gång. Dock försöker jag att inte stanna mer än ett obligatoriskt stopp för tänjning efter ca 10-15min om inte passen går över 1h30min så vätska behövs och Dom passen kommer ganska sällan!
#8
25 april 2010 kl 14:58
Gilla
Hej,

Jag har problem när jag ska importera data till ST. Överföringen fungerar bara för filer från den senaste veckan. Då jag har slarvat och inte lagt in på ett tag har jag fler gamla träningspass som inte kommer med i överföringen. Om jag kollar i klockan så ligger passen kvar där så det är inte att jag har tagit bort dom av misstag.

Någon som vet hur man kan få ordning på detta?
#9
19 maj 2011 kl 23:23
Gilla
Jag skulle vilja se mina mellantider från gbg-varvet förra året men lyckas sådär bra.
Köpte en start av en kompis kompis förra året och kan inte komma ihåg vad denne hette eller vilket startnummer jag hade. Jag vet vilken tid jag sprang på men jag lyckas inte hitta något sätt att genom denna få tag på mitt resultat.

Någon som vet var man kan hitta fullständiga resultat så jag kan få reda på vad jag hette?
#10
20 maj 2011 kl 13:41
Gilla
Tack! Där lyckades jag hitta mig =)
#11
4 september 2011 kl 11:51
Gilla
Jag har gjort satt ihop en egen variant på cykellamporna på dealextreme. Jag hade en gammal orienteringspannlampa som jag använt huvudställningen till. Jag skulle inte rekommendera att springa med huvudställningen som följer med då den inte sitter så bra.
#12
12 januari 2012 kl 21:42
Gilla
Jag har kört pass upp mot 20km i mina Icbug Hiko BUGrip utan problem. Dom är ju iofs ordentligt uppbyggda. Det känns som det beror mycket på modell men kanske framförallt på hur ens fötter/ben är byggda.
#13
21 januari 2012 kl 12:44
Gilla
Hur kommer det sig att det blir så stor skillnad mellan längden som registreras då jag importerar ett löppass på Jogg och i SportTracks?

Ibland kan det skilja upp mot 400-500m på ett pass runt milen. Har funderat på om det har något med höjdskillnad som tas hänsyn till i SportTracks men ej på Jogg men inte lyckats hitta några egentliga belägg för detta.

Vilken imoporterad längd är egentligen närmast den verkliga?