Foruminlägg av Jonas Larsson

#1
26 januari 2008 kl 14:37
Gilla
Hej!

Man blir ju lite fundersam. Skotillverkare och skoförsäljare hävdar ju stenhårt att det är viktigt att man köper rätt skor och att de skall vara av god kvalitet. Det är ju därför som man lägger ner rätt stora summor på ett par skor. Min fundering låter så här- Kan man verkligen kalla det god kvalitet när grejjerna inte håller mer än några månader eller högst ett år? Skor är en färskvara hör man ju också titt som tätt, varför skall det behöva vara så? Om en ny sko kostar 1300kr och bara håller i 100mil så har man ju en kostnad på 13kr/mil. Det är nästan lika mycket som bränslekostnaden för en stadsjeep!
Jag tycker att vi skall ställa högre krav på skotillverkarna/skoförsäljarna. Bättre och billigare skor!!

Jonas
#2
26 januari 2008 kl 17:11
Gilla
Richard, bra idé att handla i USA! Har du några schyssta adresser? Jag gick igång på det här med skor. Om min tes stämmer att vi lägger ner 13kr/mil i skokostnader så har vi på jogg.se hittils i år pungat ut med 209651kr till skoindustrin!! Det blir nästan 3 miljoner på ett år. Jag har helt enkelt räknat på vad det står överst på sidan, nämligen att vi har sprungit 161 276 km hittils i år.
Till alla som skrivit tidigare i detta ämne skulle jag vilja säga- ta med de trasiga skorna till affären och fråga om det är rimligt att de redan gått sönder.
Annars är ett tips att be om skor för terränglöpning när ni är i affären. De brukar vara mycket tåligare och dessutom ha en bra sula med kraftigt mönster.
#3
27 januari 2008 kl 13:15
Gilla
Kristina, jag skall nog kanske inte ge råd om skor. Jag har aldrig haft problem med fötter eller knän eller något annat. Jag hade ett par Nike skor som var lite grövre och tuffare- för terränglöpning. De hade rejäl sula med bra grepp och de var dämpande mot stötar. De höll i många år. Jag sprang maraton i köpenhamn med dem och hade inga problem med asfalten där.
#4
28 januari 2008 kl 12:37
Gilla
Hallå där Ola med flera. Man skall absolut inte ha dåligt samvete för uteblivna pass!!! Man skall träna för att det är lustfyllt. Det finns så många "måsten" ändå i livet, gör inte träningen till ytterligare ett. Jag tror att om man känner dåligt samvete, så har man lagt sin träning på en något för hög nivå. Varva ner och hitta lusten.
#5
1 februari 2008 kl 17:08
Gilla
Måste bara kolla en sak. Är det jag som är konstig eller? För mig är det inte viktigt vilka skor jag har! Jag har sprungit i allt möjligt konstigt, allt från billiga jumpa dojjor till ett par pass med Lundhagskängor när det varit riktigt geggigt. Mina förra skor, som i och för sig var bra och dyra (Nike Pegasus) sprang jag med i flera år och enligt mina anteckningar 250 mil. Beror det helt enkelt på att jag inte springer så mycket och i så fall vart går gränsen för när skorna blir viktiga?
#6
1 februari 2008 kl 19:30
Gilla
Olof, Om du är som jag så sluta köpa nya skor. Återanvändning är ju modernt och smart.
#7
2 februari 2008 kl 16:43
Gilla
OK, jag fattar. Det var som jag trodde, det är jag som är konstig. Den som har flest skor när den dör vinner :-)
#8
28 april 2009 kl 15:05
Gilla
Hej, vi har lyckats köpa för många tågbiljetter Sthlm- Gbg, 31:a maj kl 10,10. Det finns fyra vuxen biljetter (295kr) och fyra för barn (5kr). Intresserad? Meila larsson.jonas(a)telia.com