Foruminlägg av Anders Dynehäll

#1
11 juli 2012 kl 09:48
Gilla
Hej, jag är en soffpotatis som ryckt upp mig och satsar på Klassikern år 2014, via flera delmål som t.ex. gbg-varvet och Hisingen runt 2013, tycker du att den platsar så finns min blogg här
http://www.dynehall.se/anders-dynehall/klassikerbloggen/

Det blir mest tråkiga träningsinlägg, men även en del av allmänt intresse, som hur en Bikefit för ny cykel köpt på Cykelcity går till: http://www.dynehall.se/columbus-pinta-med-bikefit/

MVH / Anders
#2
24 juli 2012 kl 20:45
Gilla
Jag kör sportsons vattentäta iPhone-hållare på styret, tycker det är suveränt att kunna kolla tider, snittfart, puls, kartor osv medan jag kör. Börjar iofs märka av det någon tidigare nämnde, att fästet blir slappare och skramligare med tiden, har kört kanske 100mil med mitt, men jag tror det beror på ett clipsfäste som är fjäderbelastat, sitter så för att man ska kunna haka loss från styre och fästa i skärp e.d., tror man kan fästa fickan stumt på styret med en stripes om skramlet blir för jobbigt.

Kostade nånstans 250,- om jag minns rätt.
#3
25 juli 2012 kl 10:58
Gilla
Jag har efter lite strul insett att exporten från Runkeeper (som görs under advanced inne på aktiviteten på weben) slarvar en del med taggen /trkseg, ibland är den med, och ibland saknas den helt. Saknas den så funkar inte importen till cykla-jogg-simm-sajterna.

Så, öppna GPX-filen i nån texteditor och leta upp taggen /trk som verkar finnas med i varje fil, och klistra sedan in taggen /trkseg direkt framför, spara om filen, och importera sedan, funkar!

PS, alla taggarna ovan skall vara inom < -tecken, men sätter jag dit dom så funkar det inte att lägga upp tråden ;)
#4
5 augusti 2012 kl 11:30
Gilla
Jaha, Kul!
Har varit inne och hittat flera bra bloggar på din sida, är en av måste-kolla-siterna numera, tack för en bra site!

Mvh/Anders
#5
21 augusti 2012 kl 09:16
Gilla
Jag har gjort precis som du, fast jag ligger lite före dig bara, började träna i Januari, och bestämde mig i April för att köra en klassiker år 2014
Tittade först mycket på begagnat men insåg efter ett tag att storleken på cykeln, dvs att den verkligen passar mig, är rätt viktigt, pga detta slutade det med att jag gick till Cykelcity och köpte en ny Columbus Pinta, där ingår det att dom ställer in cykeln efter dig, värt en hel del om man är nybörjare.
Här finns mer info http://www.dynehall.se/columbus-pinta-med-bikefit/

Lycka till ! / Anders
#6
6 september 2012 kl 08:56
Gilla
Hej, jag har även frågat admin om detta, eftersom jag också håller med om ovanstående.
På Krister Lindströms inlägg från 3:e Juli som ligger här http://cykla.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=833 så står det bland annat
"Jepp det går fint att delta i både cykel- och löputmaningen utan att de påverkar varandra. Men det kräver ju en del :-)"

Lämnar såvitt jag förstår inget utrymme för tvivel, det är två tävlingar, för dom påverkar inte varandra... Eller?

Och återigen, det VAR en jättekul tävling, och detta ÄR en bra site, hoppas tävlingen blir av igen, fast med lite tydligare info...

GRATTIS Sara!!
#7
25 september 2012 kl 08:24
Gilla
Jag har haft massa rundor där pulsvärdet börjar variera rätt mycket efter ett tag. Först ligger det stabilt, men har det väl börjat svaja så verkar det inte sluta. Verkar hända främst på rundor över nån timme, kortare intervallpass e.d. brukar värdena kännas pålitliga.
Ett exempel finns här http://runkeeper.com/user/andersdynehall/activity/120383624

Är inte precis kunnig på detta och undrar om någon vet om detta är normalt, dvs är det faktiskt pulsen som börjar svaja upp och ner, eller är det mer troligt att det är nåt fel på min pulsmätare?
#8
25 september 2012 kl 11:29
Gilla
Hej, Sorry, insåg nu att om man inte är inloggad på Runkeeper så verkar man inte få se pulsdata, konstigt, för jag har fyllt i nånstans att alla mina data från träningspass ska vara offentliga...

Nåväl, här är en länk till en skärmdump
https://dl.dropbox.com/u/39375524/pulskurva.jpg

Börjar alltså gå upp och ned efter någon timme.
#9
25 september 2012 kl 16:23
Gilla
Hej, tack alla för bra svar!

Pulsen 0-10km ökar sakta till ca 155 och ligger sedan där och varierar svagt mellan 155 och 160, efter stigningen när det börjar svaja ligger värdena allt mellan 125 och 160.

Jag är 38 bast så min teoretiska maxpuls är väl nånstans 180-185, i så fall ligger jag runt 85% i början, för att sen börja svaja mellan 65% och 85%, till saken hör att känslan av belastning är ungefär densamma över hela passet.

Weird...
#10
26 september 2012 kl 12:50
Gilla
Tack för alla svar!

Jag lutar också åt mätfel, mest pga den stabila kurvan i början, ska prova noggrann rengöring och / eller att fukta bandet typ halvvägs, jag har märkt tendenser att jag svettas betydligt mindre efter någon timme. Det i sin tur har väl troligen med dåligt leverne att göra, ständigt dåligt vattnad pga multum kaffe hela veckorna och oftast nåt annat vätskedrivande på helgerna :)

Kör hårt! / Anders
#11
26 september 2012 kl 14:13
Gilla
Kontaktgel? Det låter intressant, heter det så, dvs kan jag gå in och säga att jag vill ha kontaktgel så fattar dom vad jag vill ha?

Tanten bakom disken svarar säkert med superhög röst
-JAHA, DU VILL HA VATTENBASERAT GLIDMEDEL, HMM?

Vore min vanliga tur, måste i vilket fall som helst testas!