Foruminlägg av Malin K

< < < 1 2 > > >
#1
9 augusti 2012 kl 22:03
Gilla
Samma här. Kan ju inte äta frukost innan, får håll om jag inte väntar ett par timmar. Eftermiddag funkar bäst, oavsett jobb/ledig dag.
#2
12 augusti 2012 kl 09:43
Gilla
Nu när det snabbt går mot mörkare tider slog mig tanken på mina träningsvanor... Till saken hör att jag jobbar/bor i Stockholm under veckorna och åker (oftast) hem till Borås/Götet på helgerna. Hemma är det ju inga konstigheter, där känner jag till varenda avkrok och vet vad jag bör undvika för platser på kvällarna men här är det lite annorlunda.

Springer alltid efter jobbet, vid 6-tiden och det går ju utmärkt nu, när det är ljust men snart är det kolsvart vid den tiden. Måste man flytta in till löpbandet på gymmet (dör tråkdöden vid max 5 km) eller kan man springa ensam typ på samma sätt som när det är ljust ute? Nu menar jag ju inte skumm, tomma ödsliga områden men typ elljusspår och vanliga (fast kanske folktomma) gator. Jag springer oftast på söder, kungsholmen eller runt årstaviken men utgår från Gröndal och transportsträckan därifrån är tidvis ganska folktom, både över Essingebroarna och mot Liljeholmsbron.
Jag är inte ett dugg mörkrädd men har ingen lust att hamna i nån farlig situation pga dumhet.
#3
17 augusti 2012 kl 09:19
Gilla
Det låter ju helt fantastiskt trevligt. Men är det verkligen så att man måste springa jättefort för att platsa på andra löparresor. Jag har tittat lite på resorna till bla Playitas och de beskriver som jag förstått det som att det skulle passa "alla" nivåer.
#4
18 augusti 2012 kl 10:29
Gilla
He he, milen under 40 klarar jag, om jag cyklar, eller tar bilen :)
#5
21 augusti 2012 kl 21:35
Gilla
Min lista från förra göteborgsvarvet. Mest gammalt men väldigt blandat. Blandningen är bra för att man inte riktigt vet vad som dyker upp härnäst när man börjar bli trött :)
Brukar hålla mig till 180 bpm men här finns några med lite lägre frekvens oxå. http://open.spotify.com/user/malinkindberg/playlist/21gkbLuk16c6fYIbjWymgL
#6
22 augusti 2012 kl 11:25
Gilla
Extremt klantigt, men har lyckats med det obegripligt onödiga att skaffa mig ett sår (eller snarare en bit hud som lossnat) under fotvalvet. Typ där joggingskorna stöder upp foten. Resultatet är ju att det gör skitont att ta ett enda steg i snabbare än gångtakt oavsett vilken av mina löparskor jag provar. 1,5 vecka innan tjejmilen dessutom så nu verkar det inte bli träning på flera dagar (mer än på gymmet då, crosstrainern funkar och cykel).
Finns det nån som har bra tips på hur man får sår att läka extremt fort? Eller räcker det att ersätta löpningen med annan konditionsträning nån vecka för att hålla igång nivån jag lyckats komma upp i?
#7
22 augusti 2012 kl 13:57
Gilla
Tack för tips. Det får bli vaselin och compeed som första strategi. Jag springer inte i tjockskor och att börja klippa i innersulan är nog inget jag ger mig på varken i Kinvaran eller Sky speed´s :-) Men plocka ur innersulan kanske kan fungera.
#8
4 september 2012 kl 09:36
Gilla
Well... varför inte byta ut lättmjölken mot en fetare variant eller typ sojamjölk som är energitätare.
Någon nämnde kesella vilket ju är en perfekt frukost ihop med müsli och bär/frukt. Keso funkar också bra och finns ju både som mager och med mer fett.

För övrigt så kan jag inte annat än att hålla med Henrik och Alberto. Det är väldigt trevligt att läsa lite nyanserade inlägg om att det faktist går utmärkt, till och med är nödvändigt att äta lite vettiga kolhydrater om man ska kunna träna ordentligt.

#9
10 september 2012 kl 15:39
Gilla
Sådär blir det väl för de flesta då och då. För min del är det kinkigt om jag inte fått i mig tillräckligt med vettiga kolhydrater, eller om jag druckit alkohol dagen innan ett pass. Jag orkar springar men benen gör det inte...
Jag har ökat träningsmängden lite och blandat in styrka och yoga de senaste veckorna och när jag springer vissa pass så känns det som att jag springer utan att komma fram. Farten är dock densamma eller snabbare än tidigare så det verkar ändå gå framåt mitt i eländet :-)
#10
10 september 2012 kl 16:13
Gilla
Jag handlade från Startfintess för någon vecka sedan och fick 2 tröjor, ett par leggings och en vindjacka (samt en hel hög med energigel till långloppen) för mindre än 800 kr inkl frakt. Ett underställ under dina vanliga kläder kommer du långt med också såklat mössa, vantar och något som värmer halsen.
Alternativet är ju att hålla sig inomhus och springa på löpbandet men det är så vedervärdigt tråkigt så det gör man ju helst bara om man måste :-)
#11
27 september 2012 kl 14:26
Gilla
Du skrev inte att den kostade 38 kr... liknande instruktionsfilmer finns gratis på massor av ställen
#12
31 oktober 2012 kl 09:45
Gilla
Eller köp ett par spikskor, finns ju varianter med lite tjockare sulor vilket funkar utmärkt på ishalka/snö.
#13
20 november 2012 kl 16:40
Gilla
Jag har efter omoget övervägande bestämt mig för att jag ska genomföra ett marathon under 2013... idiotiskt nog har jag dessutom informerat både kompisar och min naprapat om detta så nu kommer jag inte undan utan att åtminstonde försöka.
Nu är jag helt förvirrad av alla olika maror man kan välja mellan och vet inte vilket som är lämpligast för en nybörjare (har sprungit några halvmaror men aldrig längre).. Har ju några krav/önskemål, tex gärna hyfsat platt bana, helst inte två eller flera varv runt nånting, måste ligga sent på året tidigast september, gärna på en hyfsat tillgänglig plats, alltså inte nödvändigtvis sverige men gärna nära... Något spontant tips från mer vana marathonlöpare?
#14
21 november 2012 kl 14:27
Gilla
Tack för alla tips!! Eftersom jag aldrig gjort mig känd för att tänka innan jag handlar såg jag precis på när jag själv klickade på knapparna och vips var jag anmäld.... Amsterdam 20/10-13. Det här var nog det mest ogenomtänkta jag gjort... :-)
#15
21 november 2012 kl 17:44
Gilla
Tack för all uppmuntran!! Många bra tankar och dessutom en Väldigt inspirerande blogg Staffan! Den kommer jag att återkomma till många gånger.
Det lär nog dyka upp en mängd frågor framöver så forumet fortsätter att vara välbesökt :)
#16
22 januari 2013 kl 08:59
Gilla
Amsterdam blir mitt första marathon. Flack bana och rätt mycket folk då det samtidigt är halvmara och något annat lopp. Det viktigaste av allt är att det bara är ett varv, inte två som Stockholm och Oslo.
#17
23 januari 2013 kl 09:15
Gilla
Det låter ju som en jättebra idé. Hade tänkt ta mig ner på fredagen och hem igen måndag. Utgår från Borås el Gtb.
#18
23 januari 2013 kl 14:54
Gilla
Det gör vi absolut. Jag har med mig en väskbärare oxå :-)
#19
23 januari 2013 kl 16:04
Gilla
Ja, ett litet crew kommer att behövas helt klart. Kanske skulle leta upp en massör oxå :-)
#20
27 januari 2013 kl 21:52
Gilla
Jag gymträmar nästan alltid vid 06-tiden och äter sällan något innan. Ibland en energi/proteinboll om jag har några eller ett par dadlar kanske. Däremot har jag med mig en proteinshake som jag tar direkt efter och ser till att äta när jag kommer till jobbet nån halvtimma efter passet. Tycker det funkar helt ok. Jag tränar oxå för att bli starkare i löpningen, inte för att bli stor.
< < < 1 2 > > >