Foruminlägg av Ingemar Kallin

#1
4 september 2012 kl 15:14
Gilla
Hittade denna tråd vilket visade sig värdefull!
Har samma erfarenhet, har två gånger haft blod i urin efter löpträning. I båda fallen har jag nog varit rätt uttorkad innan passen. Ett var utomlands (för ca 1 år sedan) och ett var dagen efter en fotbollsmatch (nyligen) som slitit rätt hårt, sprang då ca 13 km i hyfsat lugnt tempo och när jag kom hem var det blodfärgat urin. Hade ett njurstensanfall (som också kan ge blodfärgat urin) för ca 1,5 år sedan men efter att ha läst detta så känns det som att förklaringen kan ligga i löpningen i detta fall!
Tack för en bra tråd!
#2
20 maj 2013 kl 16:08
Gilla
Största orsaken till att man kräks är att kroppen vill göra sig av med det överskott av syra som finns. Enklaste sättet för kroppen att hantera det är att tömma magsäcken på innehåll och därigenom få bort den syra som finns där. Därför går den reflexen inte att träna bort så klart heller...:-).
#3
22 november 2013 kl 08:04
Gilla
MItt inlägg i debatten blir att köra efter pulsen, då slipper man bry sig om farter hit och dit. Gör ett laktattest och se var du har dina zoner så behöver man inte fundera så mycket sen på vilken fart man ska hålla på passen. Mina lugna pass försöker jag köra i runt 70% av maxpuls och det går allt annat än snabbt kan jag säga.. Har dock fått lära mig att det är vid lugn träning man bygger upp kroppens funktion för återhämtning, och det är en förutsättning för att man ska bli bra på långa distanser. Min synpunkt är att du egentligen ska kunna köra ett tufft intervallpass dagen efter du kört ditt lugna distanspass. Har känslan att många sliter för hårt på de långa distanspassen och ökar därför risken för skador och sjukdomar.
Intressant tråd!
#4
22 november 2013 kl 14:08
Gilla
Ok. Man ska naturligtvis göra det som känns bäst. Inget konstigt i att pulsen var så hög under pb på milen, är rätt troligt att det blir så, under tävling har man dessutom adrenalinpåslag osv också.
Pulsen bekräftar oftast hur känslan är så du kan få det svaret där också, dvs. känner du att det känns ovanligt tungt så har du oftast högre puls än normalt också vid en viss fart.
Lycka till, tyvärr hjälpte jag dig inte :-)!
Håller dock med Tore att det är bättre att öka distansen och dra ner på farten än att ligga i en mellanfart som det är lätt att hamna i annars.
#5
12 december 2013 kl 22:51
Gilla
Jag får en väldigt slagig (eller taggig) tempokurva och tycker också den visar ett felaktigt tempo. Se ex. passet från idag 12/12, tempokurvan ser väldigt skum ut.
#6
13 november 2014 kl 12:57
Gilla
Funderade också en massa fram och tillbaka innan jag köpte mitt band ifjol. Blev ett begagnat Precor c954 för mig också liksom för #18. Diskuterade med säljaren som sålde (företag som specialiserat sig på att sälja beg. gymutrustning) och frågade kring service osv. Han sa att eftersom detta är ett gymband och gjort för att gå flera timmar per dag så är det i princip outslitligt för en motionär. Köpte det för 10 000:- men då var det nyservat för ca 4000:- också. Finns inga speciella funktioner förutom höjd o fart men det räcker gott för mig. Sedan kan jag ställa upp min ipad el lyssna på musik/radio i allafall om jag känner för det. Känns riktigt stabilt och inget rappel..
Som säljaren uttryckte det så gick det inte att jämföra på samma karta kvalitén på ett sådant här band som ett som man kan köpa i sportaffärerna, men så kostar de ju en duktig peng nya också...
#7
15 november 2014 kl 14:01
Gilla
Har en bekant som har ett sole fitness o han är mkt nöjd med det. Topphastigheten stämde dock inte mot vad som lovats vad jag vet, tror den gick 2 km/h saktigare än vad som utlovats.