Foruminlägg av Peter Helmroth

#1
12 oktober 2015 kl 11:35
Gilla
Har bara gott att säga om skon, men man måste nog acceptera att foten ska vänja sig in i den. Lämpar sig för lite högre fart och är nog inte för slöjoggande förrän man vant sig. Spar den som ett bra alternativ till tävlingsskor eller för lite snabbare träningspass. Gärna lite mer framfotsfokus och/eller kortare steg.
Ljudet mot asfalt får man leva med. Se det som ett gott smattrande. ;-)
#2
1 november 2015 kl 09:54
Gilla
Jogg's importerade siffror från Garmin Connect är inte höjdkorrigerade nu. Om man inaktiverar höjdkorrigeringen på Garmin Connect, så blir siffrorna samma. Det är dock den korrigerade höjden vi löpare vill åt även på Jogg!
Supporten är medveten om det, så vi får se om de kan lösa det. Bra om fler mejlar supporten om att det är den höjden som behöver plockas från vid importen från Garmin Connect. Lite väl kraftiga höjdökningar annars....

Texten på Garmin Connect sidan:
Vad är höjdkorrigeringar?
Vid höjdkorrigering görs korsreferenser av den horisontella position (latitud/longitud) som tillhandahålls av GPS mot höjddata som har inhämtats i professionella undersökningar. När korrigeringar av höjddata görs innehåller varje spårpunkt för din aktivitet höjddata från webbtjänsten, inte höjddata från GPS-enheten.
Garmin Connect tillämpar korrigeringar med urskiljning så att höjddata återges på ett mer realistiskt sätt. För aktiviteter som registreras från enheter utan barometrisk höjdmätare tillämpas höjdkorrigering som standard. Aktiviteter som registreras av enheter med en barometrisk höjdmätare innehåller emellertid i allmänhet rättvisande höjddata och därför avaktiveras höjdkorrigeringsfunktionen som standard. För användare som är bekanta med MotionBased Gravity-tjänsten: det här är samma tjänst.