Foruminlägg av Patrik Boberg

#1
6 april 2014 kl 19:47
Gilla
Hej!

Just nu tränar jag för att genomföra Göteborgsvarvet 17/5. Kör efter JOGG.se's program för halvmara med måltid 1:50. Träningen går bra och får jag bara hålla mig skadefri och frisk så tror jag att jag kommer att kunna prestera runt 1:50-2:00 timmar.

Nästa utmaning blir 1/8 då jag ska springa AXA Fjällhalvmaraton. Inser att loppet är oerhört mycket tuffare och tror att det kommer att krävas annan typ av träning för att kunna genomföra det utan att det gör "för ont".

Funderar på att köra vidare enligt programmet för halvmara med tiden 1:50 och byta ut några pass mot rejäla backpass (har fina slalombackar i närheten) samt några fler långpass av lite längre karaktär (30 km) för att vänja kroppen vid längre fysisk ansträngning.

Har inga tidsambitioner utan det handlar mer om att genomföra loppet (fast en tid runt 3,5 timmar/max 4 skulle sitta fint..)

Vad tror ni erfarna löpare om mitt upplägg? Hur skulle ni lägga upp träningen?
Tar tacksamt emot alla tips och förslag!

/Patrik
#2
6 april 2014 kl 19:55
Gilla
Ingen musik för mig. Gillar att höra det som sker runt omkring när jag springer. Har dessutom svårare att hålla rätt/bra tempo med musik i öronen.
#3
7 april 2014 kl 19:39
Gilla
Mattias och Martin, tack för inputen till träningen!

Fastnade i tänket med träningen jag kör nu men ni har så rätt: självklart ska jag träna i riktig terräng! Kollade runt lite i Sundsvall och hittade en hel del uppmärkta trailbanor mellan 8-15 km. Köra dessa i kombination med massor av backträning får bli melodin!

Har sett några klipp från fjällmaran och det ser både fantastiskt och djävligt ut på samma gång. Blir nog en härlig upplevelse
#4
12 maj 2014 kl 18:25
Gilla
Hej!

Undrar om det finns något sätt att skapa egna träningsprogram i jogg.se och få dom inlästa/integrerade med kalendern på samma sätt som de program som jogg.se erbjuder?

Är på sista veckan av 10-veckors programmet för halvmara och det har varit till stor hjälp att både i appen och på träningssidan kunna kika på programmet

Behöver nu ta fram ett eget anpassat med sikte på AXA Fjällhalvmaraton därav min undran

Har letat och sökt på siten men inte hittat något.

Någon som har tips/idéer på hur man kan göra.

Med vänlig hälsning,
Patrik
#5
27 maj 2014 kl 22:37
Gilla
#6
11 juni 2014 kl 00:25
Gilla
#7
25 januari 2016 kl 21:33
Gilla
Hej!

Har precis bekräftat statistiken över vilka som drabbas av hälseneruptur - Man +40 som spelar tennis efter längre uppehåll!

Efter min garanterat sista tennismatch påbörjar jag nu en lång rehabilitering. Opererades i torsdags förra veckan och kommer att gå med gips och walkerortos till slutet av mars.

Någon av er cyklister på forumet som har erfarenhet av avsliten hälsena och när det är möjligt att börja cykelträning igen? Har förstått att det är OK att starta upp lätt med cykling utomhus efter c:a 12 veckor.

Hur är det med spinning och vanlig motionscykel, kan man börja med det tidigare om man kör lite lätt? Givetvis måste jag ha en dialog med sjukgymnast och ortoped men är ändå nyfiken på att höra andras erfarenheter och väg tillbaka.

Är glad motionär (och i hyfsat fysiskt skick i övrigt) som hade planer på många lopp i år (MTB) men inser att det kommer att bli för stor belastning och risk för ny reptur. Funderar på att prova på LVG istället för att jag (utan belägg) tror att det är skonsammare. Uppfattning om det?

Nyfiken på att höra lite om andras erfarenheter
#8
26 januari 2016 kl 07:21
Gilla
Ungefär vad jag kommit fram till också, får börja jaga cykel nu. En uppmuntrande aktivitet i eländet :)

#9
17 februari 2016 kl 21:31
1 Gilla
Efter 2:a veckan med pjäxa gjorde jag mitt först pass. Det blev 15 minuter på motionscykel och styrkeövningar för benet med pjäxa. Kändes skönt att vara igång igen. Återstår 4 veckor med pjäxa innan den riktiga rehaben kan starta.

Låter hoppfullt att du gjorde ditt första cykelpass så pass tidigt efter att du tog bort pjäxan :). Har köpt en beg LVG hoj och längtar nu till våren och att komma ut och cykla.

...håller mig garanterat borta från badminton, tennis, squash eller innebandy framöver!! :)