Foruminlägg av Andreas Glad

#1
19 januari 2014 kl 22:38
Gilla
Håller just nu på med Marathon.ses program för min första Mara i maj. Än så länge funkar det kanonbra för mig. Jag är absolut en nybörjare, har bara sprungit i ett par år så det är kalasbra att få strukturen och inte behöva tänka på vilken sorts pass jag borde köra idag, hur snabbt jag bör springa osv.

Sen blir det ju självklart så att jag inte alltid lyckas följa det perfekt. Jag har inte något jättebra sätt att mäta några exakta distanser för intervaller och är inte världsbäst på att hålla ett konstant kilometertempo när det är kuperat. Trots det så innebär det att jag kör något som liknar pass som någon med mycket mer erfarenhet anser borde hjälpa mig. Det tar bort mycket av osäkerheten. Jag menar, det är svårt att veta om man är på rätt spår när man aldrig sprungit en mara förut.

Tycker Oldboys liknelse med ett matrecept slog spiken på huvudet.
#2
20 januari 2014 kl 15:07
Gilla
Brukar springa södermalm runt på lunchen. Ganska precis en mil om man springer "framför" fåfängan istället för runt. Bara att följa vattnet hela vägen.
#3
30 januari 2014 kl 19:32
Gilla
Övertränad? Bytt diet? Börjat umgås med nya människor?

Landar man en sjukdom som sänker immunförsvaret är det tyvärr lätt att trilla dit igen innan kroppen är helt tip topp igen.
#4
16 februari 2014 kl 19:49
Gilla
Yep, hade samma samt blåmärkskänsla under foten när jag körde uteslutande VFFs. Nu har jag ett par Saucony Virrata att variera med. Noll drop men massa dämpning. Dem låter mig hålla samma steg och ska jag vara helt ärlig har dem blivit mina huvudskor för asfaltslöpning.
#5
16 februari 2014 kl 20:13
Gilla
Ja. Jag har inga mått men dem är otroligt bredare än mina Inov8 Oroc 280. Mycket plats för foten att breda ut sig. http://www.runningwarehouse.com/Saucony_Virrata/descpageMRS-SVIRM1.html
#6
18 februari 2014 kl 18:19
Gilla
Virratan ger minimalt med stöd, som VFFs. En smaksak.
#7
8 maj 2014 kl 23:18
Gilla
Säg gärna till om du hittar något. Jag är i ungefär samma sits och det ser lite tunt ut med kurser.
#8
8 juni 2014 kl 21:39
Gilla
Lite sent men jag glömde helt bort forumet. Jag har gått med i Stockholm City Triathlon så jag har fått en del tips från folk där. Sen nu i helgen så var jag på Coltings Triathlon camp i borås och fick mer tips. Det avlsutades med min första triathlon tävling någonsin och, om man får skryta lite, så kom jag först upp ur vattnet i motionärsklassen så nu börjar det gå hyfsat med simmandet ändå.

Att simma med folk som är bättre än dig själv är grymt värdefullt.