Foruminlägg av Christoffer Hiding

< < < 1 2 3 > > >
#1
26 mars 2014 kl 12:36
Gilla
Har sett fram emot det här sen jag började löpa på allvar i början av året. Tränat minutiöst och bor i närheten av Norra Djurgården så har sprungit en hel del där. Verkar bli fina förutsättningar också! Underbart att få springa med andra efter en vinter av ensamlöpning och hoppas på att slå personbästa!
För er som är rutinerade: Hur tidigt bör man vara på plats för att få en plats i startfältet som motsvarar ens tänkta tid? Svårt att ta sig fram innan start?
#2
26 mars 2014 kl 12:46
Gilla
Martin: Ok, tack! Jag har anmält mig till tävlingsklassen, vill inte vara för långt fram heller för att dumdristigt dras med i för högt tempo, men ska vara där i god tid för säkerhets skull. Ses på vägarna och stort lycka till! :)
#3
26 mars 2014 kl 14:10
Gilla
Ok, då blir det till att vässa armbågarna som morgonrutin de närmaste dagarna. ;) Trist att inte folk inser sin egen förmåga och förstår att det blir bäst för alla om man ställer upp i klassen man hör hemma i.
Sprang under 39 på träning häromveckan, vet inte hur många sekunder det går att kapa i tävlingssituation. Får kolla gamla resultatlistor och anpassa mig efter dem i startfältet då.
#4
26 mars 2014 kl 14:50
Gilla
Är gammal fotbollsspelare så har rört på mig hela livet, så nån större talang har jag nog inte. :) Vad siktar du på Leif på Premiärmilen?

Ska bli oerhört kul det här! Hoppas på hyfsat varmt så man kan springa i shorts och t-shirt!
#5
26 mars 2014 kl 18:38
1 Gilla
Då är det möjligt att vi ses i spåret Leif :)
#6
26 mars 2014 kl 23:48
Gilla
Hehe, ja, det låter ju vettigt Mikael S! :D Jag kommer studera tidigare resultatlistor och ställa mig ungefär i höjd med min tänkta tid. Sen får jag se hur dagsformen är. :)

Tack för all input!
#7
27 mars 2014 kl 17:55
Gilla
Usch, det låter hemskt Robin. Då blir det till att vara där i tid och försöka vara långt fram. Hoppas på bättre lycka i år! Lycka till och hoppas du når ditt mål att gå under 40!
#8
30 mars 2014 kl 13:22
4 Gilla
Vaknade upp med (inbillade skulle det visa sig) sega ben efter en skön natts sömn. Dagen jag väntat på sedan jag började springa i slutet av januari var äntligen här. Efter en stadig havregrynsgröt-och-macka-frukost begav jag mig bort till universitetsområdet där jag mötte upp med Sebastian. Vi började jogga bort och efter uppvärmning tog vi plats på startlinjen.

Efter en bra start i planerat 3:55-tempo fortsatte vi tugga på och avverkade första 5 km på cirka 19:20. Här någonstans tappade Sebastian min rygg. Jag hängde på en löpare som kom bakifrån och kunde hålla ett fortsatt bra tempo. Med tre km kvar kom hållet från helvetet. Båda sidor om magen krampade nåt kopiöst och jag kände mig som en skadeskjuten hingst på väg mot döden.

På något sätt lyckades jag dock hålla ihop loppet och höll uppe ett hyfsat tempo trots att fem-sex löpare sprang om. I nedförsbacken inför upploppsrakan hörde jag någon skrika "Milan vann med 3-0 igår, kom igen nu sista!!". (Hade Milan-tröja på mig).
Sista hundra meterna kunde jag öka farten så markant att jag passerade en löpare som låg tjugo meter framför med hundringen kvar.

Stupade in i mål totalt utpumpad på ett nytt personligt rekord på milen. 38:42 enligt klockan. Återstår att se vad den officiella tidtagningen säger.

Är extremt nöjd och ska inför nästa lopp inte äta så mycket på morgonen, för att på så sätt putsa tiden ytterligare.
#9
30 mars 2014 kl 13:49
Gilla
Tack Leif! Verkligen trevligt. Grymt jobbat Pierre! Mäktig putsning! :)
#10
30 mars 2014 kl 15:57
Gilla
Ah, skönt att hålla undan för dig Pär! Hade inte en aning om att jag hade någon bakom mig, tur då tt jag fick för mig att spurta ner han som var framför. :)

Pierre: Yes, det stämmer, jag var nog enda med Milantröja, stod hyfsat långt fram i starten. Grämer mig lite över hållet sista tre, man undrar vad man kunnat prestera annars. Riktigt roligt lopp och det gav mersmak att springa fler lopp inom den närmaste tiden!
#11
31 mars 2014 kl 13:44
2 Gilla
Nu finns det små filmklipp ute på Premiärmilen.se från samtliga målgångar. Kul att se!
#12
23 april 2014 kl 18:37
Gilla
Jag köpte Adidas Adios 2 i vintras. Helt magisk sko. Har kört allt från långpass till kortintervall med dem. Är ganska ny på löpning (började i januari) och hade under tiden jag spelade fotboll ett par tyngre joggingskor. Då fick jag ofta känningar i knäna under försäsongen när vi var ute och sprang längre sträckor.

Har under vintern jobbat mycket med kadensen och känner att det är betydligt mer naturligt att hålla en hög kadens med ett par lätta skor än ett par tyngre. Mina knäproblem är som bortblåsta och då har jag ändå gått ifrån att inte springa nånting till 40-70 km/vecka.

Tycker absolut du ska slå till på Adios om de känns sköna när du provar dem i butik. Om du vill ha ännu lättare kan du prova New Balance 1400 eller 1600.
#13
6 maj 2014 kl 19:53
1 Gilla
Löpning - en världshistoria av Thor Gotaas kan rekommenderas varmt. Allomfattande om människans förhållande till löpningen från hennes urhistoria fram till idag. Mycket fin läsning som jag avnjutit på bussen till och från jobbet under en månads tid.
#14
27 maj 2014 kl 11:00
Gilla
Kul! Tänkte springa samma lopp och skulle springa testloppet på onsdagen då loppet är en söndag. Ses där! Hoppas du kommer att gilla min gamla hemstad. :)
#15
31 maj 2014 kl 08:39
Gilla
Lycka till allihop! Avundsjuk på er som ska springa. Riktigt fina förutsättningar för bra tider!
#16
4 juni 2014 kl 20:00
Gilla
Hej!

Nu närmar det sig för anrika Potatisjoggen som förra året bytte namn till Alingsåsloppet. Jag tänkte ta mig an milen och hoppas sätta personbästa och med lite tur och enorma mängder envishet kanske kunna gå under 38. Några fler som ska springa?

Enda gången jag genomförde Potatisjoggen var jag tio år gammal, det är arton år sedan.

Hur är sträckningen nu? Några backar att lägga på minnet?
#17
5 juni 2014 kl 10:01
Gilla
Grymt! Verkar lättlöpt, baksidan av Nolhaga är inte direkt backigt tycker jag iaf. Då är det bara att trycka på hela vägen.

Jag kommer intet att rusa i starten, planerat att gå ut i det tempo jag ska försöka hålla hela loppet, dvs. 3:47-48 nånstans. Är du snabb ut så håller vi sällskap kanske? :) Hoppas uppladdningen inför söndag går galant för dig och att vädret är på vår sida!
#18
29 augusti 2015 kl 11:56
Gilla
Hej David! Jag är väldigt intresserad av skorna! Vore grymt. :)
#19
21 september 2015 kl 13:30
1 Gilla
Grymt att du börjat träna, löpningen kommer ge dig mycket mer än enbart viktminskning! :) Ta det lugnt så att du inte blir skadad bara, lätt hänt i början.
Stort lycka till!
#20
20 november 2015 kl 20:30
1 Gilla
Attans att jag inte såg det här förrän nu. Har inget speciellt för mig under morgondagen och tänkte redan förra sommaren att jag ville testa. Men har nyss varit ute på tio km löpning. Vad tror ni rutinerade om att försöka ändå? Är det dumdristigt? Har aldrig sprungit längre än 34 km i ett sträck, men det här är väl lite annorlunda.
< < < 1 2 3 > > >