Foruminlägg av Viktor Iversen

#1
10 februari 2015 kl 23:29
Gilla
Stockholm Marathon
Midnattsloppet Stockholm
(Eventuellt Stockholm Halvmarathon)
#2
10 februari 2015 kl 23:56
Gilla
Hej! Som rubriken lyder så har jag problem med en blåsa som alltid verkar vilja dyka upp efter mina löppass. Första gången jag stötte på problemet var efter Stockholm Halvmarathon i höstas, och tänkte väl då att det var naturligt eftersom jag inte var speciellt van vid den distansen. Efter loppet hade jag 3 månaders löparvila och blåsan försvann under den tiden. Men när jag tagit upp löpningen igen så kommer samma blåsa fram. Jag sprang loppet i ett par slitna Reebok-skor och var helt säker på att det var det som var den felande länken. Men jag har nu sedan två månader bytt upp mig till ett par Asics Kayano-20, och problemet kvarstår.

Blåsan kommer alltid på "pektån" på högerfoten, Precis framför tånageln. Vill tillägga att jag alltid springer i ordentliga löparstrumpor.

Vad kan jag göra?
För kort/lång tånagel?
Fel skor?

Med vänlig hälsning, Viktor
#3
11 februari 2015 kl 12:17
Gilla
Mattias - Pektån är den längsta, men där finns fortfarande gott om utrymme framför tårna så det borde inte bero på det. Ska däremot tänka på hur mycket foten rör sig under nästa pass och också prova lite olika hårda knytningar. Det märkliga är ju att det bara händer på högerfoten och ej vänster..

Kajsa - Nej, det finns ingen söm på strumporna just där.

Karin - Tejpa är givetvis ett alternativ, men jag vill undvika det så gott det går.
#4
11 februari 2015 kl 17:50
Gilla
Irene - Det har jag inte provat, ska absolut kolla in det. Men tror inte det är där felet sitter, eftersom blåsan uppkommer längst fram på tån.
#5
12 februari 2015 kl 19:48
Gilla
hxman - tack för tipset, jag ska prova snöra hårdare!
#6
16 februari 2015 kl 02:34
Gilla
#7
30 maj 2015 kl 00:40
Gilla
Jag har exakt det här problemet just nu. Känner mig väldigt "tjock" i halsen alltid och får ofta trycka upp en stor slemklump varje morgon och några mindre under dagens gång.
Jag hade ett uppehåll i löpningen under hela april pga detta, sen kände jag mig frisk i två veckor och sen kom det tillbaka igen, och det sitter kvar fortfarande efter två veckor.

Har också varit på vårdcentral och tagit både halsprov och blodprov, men inget indikerade på någon form av halsfluss, utan det pekade mer åt att det var ett virus jag hade fått. Har ingen feber eller så.

Tråkigt att man missar sitt första Stockholm Marathon idag pga detta.