Foruminlägg av Bestefar

#1
28 juni 2014 kl 10:39
Gilla
Har nyligen börjat springa så smått vilket har gått över förväntan, förutom för fötterna som skavs sönder och får blåsor längs med kanten där foten är som bredast och lite upp i fotvalvet. Har kört med skavsårsplåster, tejp och löparstrumpor utan förbättring så funderar på att köpa nya skor då mina gamla Nike Pegasus (tillverkade 2007) kanske är för smala eller nåt. När jag provade ut dom fick jag stå på en spegellåda där säljaren konstaterade att jag hade ett neutralt avtryck.

Är det troligt att nya skor skulle råda bot på mitt problem?

Vilka skor tror du skulle passa mig?
Har sneglat åt nya Pegasus, Flyknit, Lunarglide och Saucony Triumph (mest för att dom var marathon.ses testvinnare).
#2
30 juni 2014 kl 23:16
Gilla
Tack för alla tipsen. Testade ett gäng skor i helgen, bl.a. Adidas Adios Boost och Nike Flyknit Lunar 2 som kändes helt okej.

Idag blev det istället ett besök på Löp & Sko med spegellåda, löpband, trevlig personal och hela köret. Ett par Saucony Triumph 11 åkte fram som första rekommendation och låg ju redan på önskelistan (kanske inte riktigt så illgröna dock) så det var bara att lyfta ut stora kreditkortet, blunda och tänka på hundvalpar.

Premiärturen blev milen i Skatås som gick helt okej. Fortfarande jobbigt trots nya skor - skumt. Men lik förbannat sitter jag här med nya skavsår! Och gamla!

Känns som jag kunde köpt två par normaldyra skor och en årsförbrukning med tejp för samma pengar. Typ. Men jag kanske bör ge dom lite mer tid?
#4
6 juli 2014 kl 01:28
Gilla
Jo precis, jag har ju bara sprungit nån månad och verkar helt enkelt vara typen som har dessa problem, vilka kanske försvinner när fötterna härdas. Annars verkar det vara sportslick eller annat smörj som gäller.

Det blev faktiskt ett pass i dom gamla skorna idag vilket funkade helt okej.
#5
15 juli 2014 kl 23:54
Gilla
När jag kollar på tempodiagrammet på mitt senaste pass som jag loggat med Runkeeper och importerat hit ser jag att tempodiagrammen skiljer sig åt. Diagrammet här visar mycket högre lokala max- och min-värden. "Smoothas" det ut i Runkeepers diagram och visas ofiltrerat här eller vad beror skillnaden på?
#6
27 maj 2015 kl 13:06
Gilla
Fick 21,50 km med RunKeeper på en iPhone 4S så det funkade fint.